3.4.2013

Toivepostaus: Nellin & Jessen ruokinnasta?

Ajattelin myös kirjoitella hiukan, mitä meillä syödään ja miten.

Ruokamäärät/Kuivamuona

Jesse saa kaksi kertaa päivässä ruuan, aamuin ja illoin, mutta Nelli saa vain illalla.
Nelli saa n. 6dl /500g, jos saa napua niin 6dl, jos esim. puuroa ja lihaa sekaisin niin suurinpiirtein 500g, mutta esim. jos ollaan lenkkeilty tavallista enemmän ja hangessa rämmitty niin silloin saa vähän enemmän. Jesse syö n. 100g aamulla ja illalla 150g, jos saa pelkkiä napuja niin silloin saa 1,5dl-2,5dl/pvä tosin niitä se ei syö jos ei ole toista koiraa, koska ne ei ole sen herkkua... Tosiaan Jesse saa n. 250g vaikka oikeasti sen kokoisen pitäs saada n. 180g, mutta Jesse on lihotus kuurilla ja se ei oikeasti liho helposti :D

Mutta siis meillä Nelli syö pääsääntöisesti nappulaa, koska asuu isälläni ja hän ei oikein ymmärrä sitä, että miksi esim. tuon verran tuota lihaa, tuota lihaa taas tuon verran yms. Nappulana toimii Nellillä Friskies Senior, mutta itse haluaisin siirtyä joko  Hauhaun lammas-riisiin tai Hauhaun kana-riisiin, mikä on vielä tarkoittettu isoille koirille. Tai yksi vaihtoehto ois myös Jahti&Vahti, niistä eniten varmaan kiinnostais kokeilla J&V Kevyttä tai J&V kana-riisiä. Jesselle ei ole löydetty oikeastaan semmoista napua mitä söis kunnolla, mutta ollaan kokeiltu onea, pedigreetä, joseraa, hauhauta ja royal caninia, mikä on tuntunut nyt aika hyvältä, joten sillä mennään nyt ainakin. Eli Jesse syö Royal Caninin mini adulttia.





Nappulan lisäksi/sekaan

Lihaa, nyt ollaan kokeiltu sian jauhenlihaa, naudan jauhenlihaa, broilerin jauhenlihaa, kasvisseosta (kumpikaan ei syönyt), luumursketta, vielä ei olla sisäelimiä taikka kanaa syöty esim. broiskun siipiä. Ja sit ihan naudan rusto- ja putkiluita sit oon myös kokeillut niitä kanariisi-aterioita, lihariisi-aterioita ja olikohan joku muukin ateria? Itseasiassa pitäs pian käydä hakeen Pekan akvaariosta tai M&M tai sit vaan tilata Vauhti Raksulta, koska alkaa lihat olla loppuillaan. Ajattelin nyt itseasissa tilata mm. kanariisi aterian, jtn sian tai naudan mahaa, sydäntä, sit jotain jauhenlihoja ja sit broiskun siipiä varmaankin jauhettuna.



Mitä mieltä olitte tästä postauksesta, voi kommentoida =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti