1.4.2013

Pääsiäisen kuulumisia & kuvia!

Torstaina katselin koko koulupäivän kelloa, milloin pääsisin pois, viettään ihan ANSAITTUA pääsiäslomaa...
Kun vapaus koitti koulusta niin suuntasin subiin ja sitten iskä hakikin jo mut ja käytiin faunatteren kautta ostaan muutaman pötkön lihaa ja ensimmäisen kerran otin naudan mahaa, katsotaan tykkäävätkö kuinka paljon :D (sekä ruokakaupan), ja heti kotiin päästyä niin koirien kans ulos. No aluksi tartti vähä sahailla muutama iso raakaluu puoliks, koska a. Jesselle liian isoja, b. pienillä määrillä on hyvä mennä, vaikka molemmat on saanut aikasemminkin aika paljon rustoluita yms, c. Jesse söis sitä ikuisuuden..
Joten eka luut puoliks ja sit yhet palaset molemmille viidestä. Niillä oli hyvä aloittaa ''koirien pääsiäinen'' :D Siinä, kun ne about tunnin niitä söi, itse sahailin siis vielä hetken niitä, koska osaa sai kauankin sahailla,
että meni puokkiin, sitten pesin sahan, otin muutaman kuvan, kun koirat söi luuta
ja sit valmistelin Jesselle pientä treeniä.. :D Nimittäin ollaan nyt treenailtu muutama kerta,
että TYHJÄ pulkka tulee sen perässä, eli itse vedän sitä, koska  haluan, ettei Jesse säikkyis sitä kolinaa/kohinaa kauhean paljon. Sanoisin, että sitten, kun ollaan hetki kävelty niin Jesse ns. rentoutuu.
Ja nyt mietin, että voisko näin pienen kanssa alkaa vähän vetoa harrastaan?
Ja oikeastaan sitten vähän treenailin seuruuta ja perusasentoa molempien kans ja sitten jo ruokin ne.


Näin alkoi meidän pääsiäinen :D


Tähän väliin muutama kysymys!

1. Voiko näin pienellä koiralla vedättää mitään, ja löytyykö hyviä näin pienelle koiralle?
( 8kg, säkä n. 30cm, rinnanympärys n. 40, kaulanympärys 33cm, selän pituus n. 42cm)
2. Miten kannattaa lähteä opetteleen vedon perusoppeja?

Perjantaina
aamulla koirat sai olla ulkona ja olla vain. Kahen aikoihin oltiin matkalla treenaan muutaman kaverin kanssa ''hallille'' ja ennen sitä se oli saanut hetken olla vapaana vielä pihassa, mutta silti laitoin iskän käymään 20min pissatus lenkin. Sillä aikaa kaverini koirineen alko treenaan näyttely juttuja ja itse tein pienen radan pätkän. Sitten, kun iskä tuli koirien kans, otin Nellin kanssa näyttely juttuja, ja se osaa tosin hyvin, ainoo, et ite pitää kattoo tarkkaan se, että se lähtee ravilla, eikä peitsauksella. Sitten otin muutaman seisotuksen vuorostaan Jessen kanssa ja muutamat ravit, se on khyllä tuossa asias niin pätevä poeka!

Sitten otin taas Nellin, mutta siirryttiin tokoon. Eka muutamat sivulle tulot ja seuraamiset, kyllä se seuraaminen pikku hiljaa alkaan parantuun. Sitten paikkista sillain, että koira maahan sit kävin eka 2m päässä sitten kävin palkkaan, sitte kävin 5m päässä sit kävin palkaa, sit kävin 10m päässä ja kävin taas palkaan ja pisin tai olla jtn 15-20m :) ja menihän tuossa se 1min tai 2min, koska menin niin hitaasti just et saa samalla paikkalla oloa sekä liikkumista siihen, että ei häiriinny jos joku muu kävelee siinä. Sitten koitin muutamat kerrat molempia jääviä, liikkeest seis onnistuu jo aika hyvin, mutta maahan ei sitten millään, se pääsee kyllä teho treeniin!

Sitten vaihoin koiraa jälleen. Jessen kans muutamat seuruut siinä sitten täyskäännöksiä, muutamia käännöksiä ja sitten jääviä muutama kerta ja aika hyvin veti, paitti maahan edelleen pienellä käsimerkillä ja hitaasti. Sitten otin 30s paikalla olon häiriössä ja sen jälkeen aloitettiin jo vähän aksaileen :)



Olin tehny tuommoisen radan, sitä oikeestaan menin vähä millo mitenkin, ehkä eniten puomi-pussi-muuri-pituus pätkää ja sit pussi-hyppy-rengas-putki sit joko muuri-pituus tai puomi. Kiva vire oli kokoajan Jessellä sekä kontaktit alkaa oleen ihan sika upeita! Oikeastaan tuota menoa voi kuvailla viidellä sanalla: mahtavan ketterää ja nopeaa menoa.
Illalla käytiin vielä pieni lenkki Jesse&Minä & R&Artun(bc) sekä Apen (setteri) kanssa ja kivaa oli.

Toi ravi on aika kaunista :) Saa laittaa tästä mielipiteitä!?

 
Jesse noutaa :)

Kohta 9v ;)


Lauantaina aamulla ensin n. 1h ulkona molempien koirien kanssa ja pelailin futista Jessen kanssa sitten myöhemmin menin kaverin kyydillä äidilleni ja sieltä heti lähdettiin Hauholle mökkeileen ja viettään pääsiäistä. Harmikseni en voinut/saanut ottaa Nelliä mukaan vain Jessen. Mutta oikeastaan päivä meni ihan kivasti palloa heittelin sille ja sitten käytiin joku 40min lenkki jäällä :)

Mikä ei täsmää?

Rallattelua jäällä

Sunnuntaina nukuinkin pitkään ja ennenkuin heräsin niin äitini ja äidin miesystävä oli käyny 1h lenkin jäällä ja vähä tielläkin kävelemäs, tai oikeestaan heräsin silloin kuin ne tuli :D Sitten lähdettiin myöhemmin kaikki jäälle pitään Jessee vapaana, vaikka oli pilkkioitä ja muutamia koiran ulkoiluttajia, mut hyvin tuo pysy siinä,
kun pallon kans vaan sääti x) Samalla tuli harjoiteltua kuvaamista, tosin ite en oikein pystyny näkeen mikä herkkyys oli paras 200 vai 400 vai 800, koska aurinko häikäs niin paljo. Mutta tuli nyt ainakin ihan kivoja kuvia loppujen lopuks. Sitten käytiin auringonlasku kuvaileen siinä meni lähemmäs 1,5h ja sen jälkeen nopeet 10min tottiskelu treenit :) Aika kauan jäällä meni koska 1h kuvailin ja 20min heittelin keppiä ja loppuun Jesse mulas rannassa, koska se oli auki rannasta, koska lähde, mutta eihän se mitään haitannut.

Maanantaina vain käytiin 30min lenkki jäällä ennenkuin lähdettiin kotio päin, ja Jesse vaan kirmaili se ei välittäny LINNUISTA EIKÄ PILKKIJÖISTÄ, ehkä siitä tulee joskus viel aikuine :D




Jessekin ihasteli iltaaurinkoa :D

Näin :D

Jos menee liian jään reunalle...

                                                               ...... käy näin

Söpöä<3


KääK! enään 8vk-9vk ekoihin mölleihin, täytyy nyt katsoa kumman kanssa vaiko molempien. Ja nyt ois kesän ryhmiin hakua. Agissa siirrytään kisaaviin tähtäävät ja tokosta mietin alkeis ryhmää.

1 kommentti:

  1. AINA kun mahdollista niin herkkyys siellä sadassa,koska silloin ei juurikaan esiinny kohinaa, ja auronkoisella ilmalla varmasti riittää hyvinkin.

    VastaaPoista