18.4.2013

Toivepostaus; Lenkkireittimme osa 1

Nyt kerron lenkkireiteistämme, jotka sijaitsevat Hämeenlinnassa.

Rantalenkki on suosittu ja yleinen lenkkireitti, jota käyttää mm. kävelijät, pyöräilijät, koiran ulkoiluttajat.
Lenkki on pituudeltaan n. 8km ja lenkki kiertää Vanajaveden rantaa koko matkan ajan, eli on todella
mahtavat maisemat koko lenkin ajan. Itse tykkää tästä reitistä paljon, mutta valitettavan harvoin lenkkeilen tätä reittiä, mutta mitä nyt muutamia kertoja oon mennyt tätä kävellen sekä pyörällä, pitäis varmaan ottaa ainakin kerran viikkoon tää reitti. <- Tavoite katotaanko millon täyttyy.
Myös tämän lenkin varrella on yksi ihan virallinen koiran uittopaikka ja on toinenkin missä monet uittavat koiria, mutta en tiedä onko tämä ns. virallinen uittopaikka. Sitten matkan varrella on kalastuslaituri,
missä kalamiehet kalastelee välillä, tosin aika harvoin on porukkaa tässä kohtaa paljoa. Ja monet käyttää tästäkin koiria uimassa jos ei ole kalastajia.
Sitten Hämeen linnakin on matkan viimeisellä kahden kilsan varrella :) Sitten voi matkan aikana käydä koirapuistossa, joka tekee lenkkiin about n. 300-500m mutkan, sitten keväällä/kesällä/syksyllä Hämeen linnan vieressä on semmoinen pikkukahvila auki, talvella se on kiinni tai ainakin on ollut.

                                               Hämeenlinnan Sairion rantaa, tän jälkeen tulee toi
                                                                    koiranuitto paikka suunnilleen

                                                    Hml virallinen koiran uittopaikka

Linnan takana/eessä oleva tie riippuu tuleeko vaiko meneekö tästä :D

Hämeen linna, sivussa tossa on kasarmia vähän

Jesse sorsajahdissa, tää on 6km paikkeilla missä on aina ihan sikana sorsia, ja tuossa oleva silta niin siitä mennään sitten sille '' Hämeen linnan puolelle''

                                           Opaste, jos tuossa lukee 6km niin se on väärin. Siin pitäs lukee 8km tai 9km

Aulangon lenkki on ns. samaa reittiä kuin rantalenkki, mutta lähtee eri suuntaan ja sit on lyhyempi sekä ei mennä koko aikaa rantaa pitkin. Lenkin pituus on n. 4km ihan tarkkaan lenkin pituutta en osaa sanoa. Eka mennään n. 1km mettäpolkua, sit ''ison tien yli'' ja rautatiesillan yli ja sen jälkeen sen ali, sitten vain kävellään kohti Rantasipi Aulangon kylpylää. Vähän ennen sitä käännytään ja kierretään semmonen pelto, ja sitten tullaan jo takas siihen sillalle.
Tossa pellolla ois tosi mahtavaa pitää koiraa vapaana, kun se on aika ''isohko'', mutta en luota vielä Jesseen niin paljoa, koska saattaa lähteä jonkun koiran luo, ihmisen luo en usko sen menevän, mutta esim. Nelliä uskaltaisin pitää siinä vapaana, kun kuitenkin siinä menee lenkkeilijöitä kera koirineen yms, ja toisella puolen peltoa on se kävelytie ja sen vieressä aika vilkasliikenteinen tie. Tää on varmaan meidän yleisin lenkki reitti, muistan, kun syksyllä kävin joka toinen päivä 2 viikon ajan hölkkäämässä tuolla jonkun 1km matkan, kun koulussa oli 1500m, mutta tätä mennään varmaan 2-5 kertaa viikossa. Yleinsä kävellen.

Silta, yli sitten näin kuvaa katsoen ruudusta niin vasemmalta näkyy ''reikä'' niin siitä tullaan tuon sillan ali


                                           Rantasipi hotelli Aulango :)

Valkoinen on peltoja, sit puiden ''kuvan tällä'' puolen on se kävely tie ja 
puiden toisella puolen menee se autotie.

Aulangon hotellilta päin otettu, eli kotio päin menossa, siis tää tie kävellään aulangolle päin sit joko samaa takaisin tai sitä ylempänä olevaa kuvan pitkin eli tien vieressä.

Jesse levähtää sillan kupeessa, tosin sitä ei kiinnostanut poseerata


''Metsälenkki'' on noin 1km pituinen lenkki, joka tekee ns. kehän yhden pienen metsätilkun ympärille ja tuossa pikku metässä voi pitää irti koiraa, jos on hallinnassa ja ei mee sinne just pitään vapaana, kun kaikki on päässy töistä ja koulusta sekä sit iltalenkkien aikaan. Eli 15-17 & 20-->. Itse käyn melki kerran kaks viikossa tuolla pitämässä Jessee vapaana, mutta tuo lenkki mennään varmaan melki joka päivä. Se on semmonen hyvä pissatuslenkki ja voi huolletta mennä flexi pitkänä, kun melki ikinä ei tuu ketään vastaan. Sit saatetaan loppumatkasta, mennä yhteen puistoon treenaileen tokoa, kun todella harvoin siellä on ketään, mutta siellä pikku tokottamiset ja sit sen jälkeen yleensä kotio.


Tää on se metsälenkin pääpolku, mikä kiertää koko lenkin.
Yhdestä kohtaa lähtee tämmönen ''iso'' sivupolku ja sit varmaan miljoonia pikku 
polkuja  alaspäin täältä mäenpäältä.

Anteeks ku kesti, mut tässä nyt tää ois, kommenttia saa heittää muutkin kuin Anni & Riikka ;)
Toinen osa tulee varmaan kesäkuussa, koska iskällä kaikki lenkki reitimme on ihan kuraisia niin en viitsi kuvailla niitä koska ne on mun mielestä kauhean likaisen ja tyhmän/tylsän näköisiä joten odotan hiukan parempia säitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti