31.5.2015

Treenejä ja pyörälenkki

Torstaina mentiin pitkästä aikaa treenaamaan, tarkoitus oli vetää joku kiva pikku setti.
Aluksi otettiin hyppyä uuden sääntöjen mukaan, ei mitään ongelmia toimi hyvin.
Sitten siirryttiin seuraamiseen/jääviin, alkoi Jesseä ahdistamaan selvästi olla kentällä, en tiedä paineistinko minä sitä, vai johtuko kuumasta säästä vai oliko Jesse muuten vain keskisormi pystyssä mulle silloin. Koira takaisin vain odottelemaan ja sitten reilun 15 minuutin päästä uusi yritys.
Tein sillain, etten huomioinut koiraa aluksi yhtään tehtiin luoksari, joka onnistui ja siitä hurjat kehut ja huomiot -> koira pelasi hyvin. Sitten Otettiin seuraamista todella rennosti ja kannustavalla tyylillä -> ei ongelmaa. Lopuksi otettiin kokeenomainen 2 minuutin paikkamakuu, joka sujui todella hyvin.
Jesse osasi laittaa jopa pään maahan ja rentoutua kunnolla siinä.

En tiedä, mistä välillä tuo paineistuminen/haluttomuus johtuu. Yleensä leikitän pallolla/lelulla sitä sitten esim. lyhyt seuruu tai pari perusasentoa ja palkka. En tiedä johtuuko säästä, koska välillä sitä sillä on selkeästi, toisaalta tuntuu, että koira haluaa mennä sieltä missä aita on matalin...
Jospa ensi viikolla otetaan tavoitteeksi käydä omatoimisesti kaksin tekeen hyvä 15 minuutin hauska ja tehokas pikku treenit. Katsotaan sitten onko Jessellä samoja ongelmia silloinkin. Jospa kesäkuun tavoitteeksi ottais jäävän maahan ja seuruun, niiden jälkeen voisin uskoa olevamme liikkeiden osalta kisa kunnossa, mutta sitä palkattomuutta ja sitä intoa pitää vielä treenata.

                                           Perusasentoa, vaikuttaa ihan hyvältä :)

Perjantaina käytiin jo tekemässä pieni jeeje-treenit, koska itsellä oli tylsää sekä mahtava sää.
Otimme seuraamista ja molemia jääviä. Treenit meni oikein mukavasti, tehtiin pari lyhyttä seuruuta, joka sisälsi käännöksiä ja täyskäännöksen. Kaksi luoksaria, ensin haettiin vauhtia luoksariin ja toinen oli kisanomainen luoksari. Viimeisenä pari kertaa jäävä maahan ja jäävä seiso. Sekä alussa, lopussa ja välissä leikittiin pallolla, joka oli Jessen mielestä huisin kivaa. Luoksarit onnistui molemmat odella hyvin. Seuruussa Jesse teki ihan ok'sti töitä, mutta vielä enemmän saisi tehdä. Jäävissä seiso onnistui heti, joten jätettiin se yhteen kertaan. Jäävä maahan tehtiin 3 kertaa joista keskinmäisin yritin meni pieleen. Ensimmäinen ja viimeinen onnistui tosi kivasti. Pitää nyt kesän tullen pitää treenit mieluiten lyhyinä ja tehokkaina, koska eilenkin huomasin vaikka oli ''vain'' n. 15 astetta tuon 15-20 minuutin treenin jälkeen alko koiralle tulla kuumuus ja se sitten alkoi näkyä koirassa jo, mutta silloin jo lopeteltiin. Kamat kasaan ja jatkettiin meidän lenkkiä siitä sitten vain.

Jesse ui, kuvassa se tosin etsii keppiä, minkä hukkasi :_D

Tänään (sunnuntaina) käytiin n. 8km pyörälenkki. Ensin käytiin lämmittely lenkki ja sen jälkeen lähdettiin polkemaan kaverilleni kylään sinne oli n. 4,5km matka ja siinä puolessa välissä Jesse pääsi uimaan ja juomaan. Kaverillani vietettiin n. 2h aikaa, jonka jälkeen lähdettiin takaisin polkemaan hieman lyhyempää reittiä, matkaa tuli n. 3,5km, josta melkein viimeinen kilometri käveltiin loppuveryttelyksi. Sen jälkeen käytiin vielä pieni kierros, että loppuveryttely ei jäisi niin lyhyeksi ja että tarpeet tulisi tehty varmasti.

 Jesse ja minä 

Kaikki kuvat ottanut Sussu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti