4.5.2015

Meidät haastettiin!

1. Suurin saavutuksesi koiran kanssa?
- En osaa nimetä mitään, mikä olisi suurin saavutus. Koska sanoisin, että meidän kohdalla ei sellaista ole vielä ollut, mikä olisi ylitse muiden saavutusten. Ehkä yksi hieno hetki on ollut ensimmäinen BIS-voitto. Tai ensimmäinen nolla rata agility kisoissa.

2. Mitä arvostat koirassasi?
- Jesseen voin sillain luottaa täysillä, jos päästän vapaaksi niin pysyy lähellä, kun on mun perään niin. Ja julkisilla pystyy liikkuun helposti ja helppo matkakaveri. Myös sitä arvostan, että lenkillä ja treeneissä se on aika neutraali eikä reagoi ''ärsykkeisiin''.

3. Koirasi hyvät & huonot puolet?
- Ehdottamasti huonoina puolina pidän sitä, että Jesse on liian ylisuojeleva mua kohtaan, että esim. tulee väliin, kun silitän toista koiraa, mutta ei kuitenkaan ala rähiseen heti, vasta minuuttien päästä jos toinen ei vieläkään ole antanut ns. tilaa sille siihen. Sekä sitä, että Jesse ei ole kauhean ihmissosiaalinen vieraita ihmisiä kohtaan. Tuttuja ihmisiä ja perheenjäseniä se rakastaa täydellä sydämmellä, mutta esim. miespuolisia henkilöitä se vierastaa ja esim. mätsärissä ei tykkää jos peräpäätä silitellään edes.

4. Mitä koirasi syövät?
- Jesse syö tällä hetkellä Petit dry adult salmon koiran ruokaa, mutta vaihtaa todennäköisesti takaisin royal caninin mini adulttiin tai leikatun koiran ruokaan (sekin royal caninin). Sekä lihaa ja kotiruokaa.

5. Mitä harrastatte ja miksi juuri se harrastus?
- Toko ja agility. Tokoa on hyvä treenailla sen takia, koska siitä saa moneen lajiin hyvät pohjat sekä yleisen ''sivistyksen''. Sekä hyvää vaihtelua vauhdikkaalle agilitylle. Agilityssä kiehtoo nopeus ja ohjaus, hyvään rataan pitää ohjaus, nopeus ja taito saada kuntoon. Myös agilityssä pystyy niin montaa erilaista asiaa harjoittelemaan. Ja molemmat tykkäämme molemmista lajeista.

6. Haaverotu. Miksi juuri se?
- Tällä hetkellä minulla on tasan kaksi haaverotua, jotka on vähän erityyliset koirat. Parsonrusselinterrieri ja australianpaimenkoira. Parsoni on pienikokoinen ja terrierimäinen, ja onhan minulla kokemusta Jessestä, kun se on russelimix ja tosiaan sitä terrierimäisyyttä siltä löytyy. Myös harrastus mahdollisuudet on molemmilla aika laajat ja sekä molemmat sopeutuvat mm. agilityyn hyvin, ellei mitään terveys ongelmia ole. Sekä runko/jalat on paremmat minusta agilityyn kuin russelilla sekä luonnekkin on passeli.

Australianpaimenkoira taas tuntuu paimenista siltä, mikä mulle sopisi parhaiten. Luonne vaikuttaa todella ihanalta, ja olen rodun edustajia tavannut aika paljon ja moni ollut erilaisia näöltään ja luonteeltaan, mutta silti luonne on aina ollut sellainen, että olen tykännyt siitä. Ulkonäöltään haluaisin mahdollisimman aussimaisen, että mm. näyttelyssä pärjäisi, ja myös silmääni ne ovat paremman näköisiä kuin ns. työlinjainen aussie, jolla lyhyt karva.

7. Mikä on mielestäsi sopiva määrä koiria?
- Minulla on maximi määrä 3, mutta sekin vain silloin, jos yksi koira on veteraani, jonka kanssa ei harrasteta niin aktiivisesti. Koska 3 aktiivista koiraa samaan aikaan minulla, ei kiitos. Ja kuitenkin se keskimmäinen jaksaisi varmasti pennun kanssa remuta. Ja tietysti aina pitää katsoa, että raha/aika riittää kaikille. 4 menisi ehkä hetkellisesti, jos esim. kaverin koira hoidossa, mutta itse en 4 koiraa ottaisi samaan aikaan kylläkään.

8. Miten & minkä verran liikutte päivittäin koiran/koirien kanssa?
- Riippuu ihan päivästä 1,5h vähintään pyrin liikkumaan. Viikonloppuisin enemmän yleensä. Pääasiassa remmilenkkejä, mutta kesän tullen enemmän vapaana. Kerran viikossa pyrin 1h vähintään pitää koiraa vapaana. Sekä kevään/kesän tullen pyörälenkkejä tullaan tekemään noin kaksi kertaa viikossa. 

9. Jos koirasi puhuisi, mitä se sanoisi sinulle?
- ''Anna mulle herkkuja ja leiki mun kanssa!'' tai ''Lähdetäänkö ulos''

10. Kuva koirastasi lempipuuhassaan!
    Pikku Jesse ottaa arskaa! Jessen lempipuuha kesäisin. Tai ehkä toisena futiksen peluun jälkeen.

En jatka haastetta eteenpäin, mutta jos joku haluaa tehdä haasteen niin voi ottaa samat kysymykset kuin meillä oli! Ja toivotamme iloista kesää Jessen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti