20.5.2015

2x Mätsärit ja Kamu-kävely

Tällä viikolla olemme olleet aktiivisia ja ahkeria, vaikka koulutyöt yrittävät sitä estää.
Helatorstaina menimme Jassun ja hänen äidin kyydillä Hämeenlinnan Prisman parkkipaikalla,
 jossa järjestettiin mätsäri. Tällöin sää suosi myös.
Jesse meni tapansa mukaan pieniin. Tuomari oli oikein kiva tällä kertaa ja liikutti ihan kivasti. Pöydällä ensin Jesse tapansa mukaan oli arka, mutta sitten tuomari tutki vain hampaat ja sanoi minulle, että ota alas ja edestakaisin, otettiin sitten uudelleen pöydälle jossa tutki muuten Jesseä ja vielä kerran alas ja edestakaisin. Vielä kolmannen kerran pöydälle jolloin vain katseli, totesi vain minulle, ettei mun tarvi sanoa mitään, kun laitan koiran pöydälle. Ja huimasin suuren eron noilla kerroilla kun puhuin ja en puhunut Jesselle. Saatiin sininen nauha, kun ei kuitenkaan ihan aluksi antanut tutkia kunnolla.

Nauhakehässä yllättäin sijotuimme toisiksi! Saatiin vähän herkkua ja kuivamuonaa, joka oliki juuri meillä loppumassa! Kehien jälkeen käveltiin citymarkettiin ja jätin Jessen kaupan eteen odottamaan kun hain tarjouskarkkeja. Sen jälkeen äiti haki miedät ja kävimme kodin terrassa lunastamassa meidän 2kg Golden Eagle kuivamuonan, jonka olimme juuri mätsäristä voittaneet.


Perjantai oli molemmille lepopäivä, tai itse luin oikeastaan koko päivän tulevan koeviikon kokeisiin, mutta Jesse otti molempien edestä lepoa! Koeviikon edeltävänä viikkoja huomaa eron lukion ja peruskoulujen kokeisiin/määrään. Mutta pakko sanoa, että itse tykkään enemmän lukion koeviikoista. Kävimme myös piristämässä mummua Jessen kanssa nopeasti iltapäivällä.
Lauantaina heräsimme yhdeksän aikoihin ja puoli kymmenen jälkeen olimme jo lämmittelylenkillä, kun suuntasimme pyörällä aulangon ulkoilumajalle, matkaa kertyi sinne päin noin 3,5km. Hyvin Jesse jaksoi noin aamusta juosta pyörän vieressä. Siellä ehdittiin reilu puolit tuntia relata ja ihmetellä, jonka jälkeen lähdettiin yhteislenkille ''kamy kävelylle'', jossa kesti noin tunti. Matka oli varmaan 4km luokkaa, mutta sitäkin enemmän oli ylämäkiä. Lenkin jälkeen käytiin sisällä juomassa ja syömässä, jossa Jesse osasi käyttäytyä todella hienosti. Saimme myös mukaan pienen ''tuliaisen'' siitä hyvästä, että osallistuimme kävelyyn mukaan. Kotimatkakin sujui hyvin kun pyöräilimme takaisin vähän lyhyempää reittiä, matkaa kertyi silti 3km, mutta viimeisen kilometrin käveltiin loppuveryttelynä. Pääsi Jesse myös käymään uimassa/kastelemassa molempiin suuntiin itsensä vedessä. 
Pari tuntia ehdittiin olla kotona, kun lähdettiin äitini kanssa kaupoille ja samalla otettiin Jesse mukaan, kun kävimme M&M punnitsemassa se sekä katsomassa sille sopivaa haukunesto pantaa. Ja kyllähän sieltä sopiva löytyi ja painoa Jessellä oli tällä kertaa laihtunut noin 200g. Kesän aikana oli tavoite saada paino alle 9kg. Koska tavoite on 8,5kg. Tästä on hyvä jatkaa varsinkin, kun nyt aloitettiin pyöräilykausikin. Ruokaakin on hävennetty aika paljon. Ennen leikkausta/leikkauksen jälkeen Jesse sai keskimäärin n. 200g ruokaa. Nyt se saa 125-150g, riippuen onko ollut raskas/kevyt päivä ja miten saanut namia tai ruokaa ylipäätään. Haukunestopannan lisäksi Jesse sai vähän siankorvan palasia.


Tänään lähdettiin sitten Kaurialaan mätsäriin, bussillä pääsi kätevästi mätsäri paikan viereen. Pieniin menimme jälleen ja pieniäkin oli kivasti 40 paikalla. Olimme numerolla 31. Kehässä Jesse meni hienosti, ei oikeastaan mitään moitittavaa. Tuloksena SIN -. Saimme silti osallistumisesta 100g kuivalihaa sekä vähän naudanrasvaa tms. Pitääkin tuohon kuivalihaan paremmin tutustua ainakin maistuvuus on huippua myös nirso Jesselle :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti