6.8.2014

Parin viime viikon kuulumiset


Hellettä pitänyt koko viikon viime viikon  ja sunnuntaina (20.7)  tulin Jessen kanssa iskälle.

Joka päivä viimeviikolla käytiin uimassa mökillä päivällä ja illalla, melkeimpä. Nelli sai uida niin paljo kuin halusi ja porskuttahan se kauan meneen vedessä välillä seisoskeli rannassa ja katseli maailman menoja. Myös Jesse kävi uimassa, mutta keskiviikkona se ui ja ui yhtä paljon kuin Nellikin, joka ei ole normaalia Jesselle. No se jatkui ainakin perjantaihin asti. Haki palloa, keppiä mitä vaan heitti niin Jesse vaan tykkäs uida, liekö sitten kuumuuden takia. Mutta ihan huippua että sain vesipedon siitä esiin. Myös keskiviikkona ja torstaina itse näin pikku serkkuakin.

24.7 Torstaina Jenni & Yatzi-Belgi tuli käymään meillä tarkoituksena oli käydä pikku lenkki metässä ja pellon kautta pihaamme. Metässä käytiin Nelli sai olla koko lenkin vapaana Yatsin kanssa, mutta Jesse pääsi loppu vaiheilla vasta irti, kun Yatsia hieman mietitytti Nelli alkuun, kun se oli niin iso koira ja Jessellä taas sitä intoa on tavata uusia koiria. No saihan ne hyvät pikku rallit aikaseksi. Sen jälkeen mentiin peltotietä pitkin pihaamme jossa koirat saivat juoda ja niin mekin kävimme juomassa Jennin kanssa. Sen jälkeen yritettiin saada yhteiskuvaa, ja kuvailla muutenkin koiria. Jessellä alkoi väsymys näkyä, kun alko muriseen Yatzille, ja vein sitten Jessen hetkeksi sisälle ''rauhottumaan''. Kuvia tuli otettu ja viimeinkin saatiin yhteiskuva kun hain Jessen takaisin ja sen jälkeen lähdettiin vielä pellolle koirien kanssa ja sitten näytettiin Yatsille lehmät ensi kertaan, ei pelännyt niin paljoa niitä kuin Nelliä :D Sen jälkeen pikku hiljaa hivuttauduimme pihaa ja Jenni alkoi Yatsin kanssa tekemään lähtöä. Sovittiin että ennen koulujen alkoa pitäisi nähdä vielä!
Ekassa Yatsi-Belgi & Nelli, toisessa Jesse & Yatsi ja viimeisessä kaikki. Huomaa Nellin Ja Jessen ton läheisyys eron xD

Perjantaina lähdin sitten kaverin ja sen porukoiden kanssa Hausjärvelle mökkeileen, ja ajattelin että pitäisin Jesse vapaan viikonlopun pitkästä aikaa. Joten Jesse jäi iskälle hoitoon. Päivällä ennen lähtöä käytiin uimassa niin siellä jotenkin kun Jesse hyppäsi laiturille ja jotenkin huonosti kun vinkas ja sen jälkeen linkkas oikean puoleista takajalkaa. Mutta 10min päästä käveli jo suhk, hyvin vähäistä ontumista vielä havaittavissa. Tunnin päästä käveli jo normaalisti, joten tuonkin takia jäi vielä kotiin, kun reissussa se ois kuitenkin riehunut :D

23.7 Keskiviikon agility treenitkin jäivät sään takia välistä. Tosin ollaan pitkin viikkoa treenattu maahan-istu-seiso käskyjä, ja pikku hiljaa ne alkaa tosi läheltä sujumaan. Maahan on niistä se vahvin, ja istuminen ei näytä aina istumiselta :D

Tällä viikolla keskiviikkona (30.7) menimme jälleen agiliitään. Sää oli +25 ja pilvistä. Pääasiassa keskityttiin putkeen viemisiin ja puomia tekemään. Puomi oli nopea ja vauhdikas, muuten mentiin vähän hitaammalla vauhdilla kuin yleensä, mutta ihan kivasti säähän verrattuna. Putkeen menot ekalla radan pätkällä meni hienosti, mutta toisella mietitytti mennäkkö vaiko eikö mennä putkeen. Rimat oli ihan matalalla 15cm. Joka välissä kastelin viilennysmantelin ja laitoin sen päälle joka viilensi vähän Jesseä. Lopussa kun molemmat ryhmät lopettelivat menin äkkiä toiselle radalle ottaan keinua. Kaksi kertaa namittamalla hihnan kanssa, kerran hihnan kanssa mutta palkka vain lopussa. Ja sen jälkeen kaksi kertaa ilman hihnaa. Aristelee keinua, mutta menee ihan hyvin siihen asti kunnes keinu alkaa kiikkaan. Ehkä se siitä pikku hiljaa alkaa meneen.

31.7 Torstaina käytiin Sussun ja Linkin  kanssa treenailemassa pikkuisen tokoa. Pääasiassa seuraamista, jääviä ja pari luoksaria. Ensin leikittin Jessee, sen jälkeen otettiin pari kivaa seuraata parilla käännöksella. Sen jälkeen liikkeestä maahan pari kertaa joista ensimmäisellä kertaa ei mennyt maahan, toisella meni maahan. Liikkeestä seis sujui ihan hyvin,  täpäkämpi saisi olla, mutta ei nytkään liiku kauhean paljoa. Luoksareita otin pari lyhyttä ja yhden koko kentän pituisen luoksarin. Ei mitään moitittavaa luoksareista.

                                              Linkki-bordercollie & Jesse

2.8 Lauantaina lähdimme aamulla klo 07.30 Aamulenkin kautta Marjolle, josta lähdimme Marjon ja hänen Säde-spk kanssa hakemaan Jassua ja Demi-belgiä, jonka jälkeen suuntana oli Tampereen vinttikoirarata.
Muuten matka meni hyvin, paitsi totesimme Tampereen olevan liian sokkelo meille. Vihdoista viimein kun päästiin n. 9.30 itse mätsäri paikalle, näimme heti tuttuja. Jossu Nila-sammarin kanssa ja Hanna Nelli-seropin kanssa. Tästä lähdettiin ilmoittautumis jonoon, tai Marjo meni, kun Säde oli ainoa koira joka meni/pääsi sprinttikisoihin juokseen. Sen jälkeen etittiin varjoisa paikka, jossa juotin koiran, ja sen jälkeen lähdin pissattaan sitä sekä tutkimaan paikkoja, kun siinä oli sellaset reilu 3h luppoaikaa ennen mätsäriä.

Juttelin paljon Hannan kanssa sekä saimme yhet kaverikuvat Jessestä ja Nellistä, sekä Jessestä ja Nilasta, sekä kaikista kolmesta :) Jee vihdoinkin kivoja kaveri kuvia. Samalla katselimme sprinttikisoja, ja varsinkin jännitin Nilan, Nellin ja Säteen suorituksia. Pikku hiljaa alkoi sprinttikisat olemaan lopussa, ja mätsäriä aloiteltiin. Mätsärit alkoivat reilu 20minuuttia myöhässä. Olimme Jessen kanssa vasta kymmenennessä parissa pienissä aikuisissa. No sittenkun päästiin kehään meitä vastassa oli basenji. Ensin pari kertaa kehää ympäri, jonka jälkeen basenji pöydälle. Basenjin jälkeen oli meidän vuoromme. Jesse oli hieman paremmin kuin viimeksi pyödällä, mutta siltikin pelotti/aristeli siinä hieman. Sen jälkeen molemmat tehtiin peräkkäin kerran edestakaisin. Jonka jälkeen ympäri kerran kehä ja seisotusta. Meille ojennettiin sininen nauha. Sen jälkeen saimme hetken odotella sinisten nauhakehää, jossa oli 16koirakkoa. Ensin seisotettiin, sitten ravia. Jonka jälkeen tuomarit valitsi jatkoon 10. Sen jälkeen uudestaan liikuttamista, jonka jälkeen otti 5 jatkoon ja oltiin vieläkin mukana. Yksi tiputettiin pois ja olin innoissani, kun päästiin palkinnoille. Kierros vielä ympäri ja meidät käteltiin sijalle numero 4! Lopputulos siis SIN 4. Palkinnot oli aika huonot minusta, kun kuitenkin ilmomaksu oli 7e, saatiin mitalli, ruusuke ja 100gramman joku ONEn näytepussi palkinnoksi. Meidän poppoolla muillakin meni hyvin mätsärit Marjo oli Säteen kanssa SIN 3, ja Jassu Demin kanssa SIN 1! Mätsärin jälkeen pakkasimme tavarat ja lähdimme pikku hiljaa kävelemään autolle, josta kotimatkalle sitten.
Käytiin Marjon kanssa heittämässä ensin Jassu ja Demi, jonka jälkeen menimme Marjolle, josta sitten kävelin kotiin, kun melkein siinä naapurissa asun. Mutta kiitos teille seurasta Jassu ja Marjo! Kotona olin melkein puoli kuusi illalla, joten olimme Jessen kanssa olleet melkein 10h reissussa, joten omat jalat kiittävät sekä koira, joka nukkui koko illan ja yön sikeästi, eikä tehnyt mitään muutakuin söi iltapalan ja iltalenkin.
Nila-Samojedi & Jesse

SIN 4


ISO KUMARRUS NIILLE JOTKA JAKSOIVAT LUKEA KOKO POSTAUKSEN!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti