31.8.2014

E-hkkn kisat + Mätsärit 24.8.2014

Lauantaina itse talkoilin kisoissa, jolloin menivät kaikki kolmosluokat. Hienoja suorituksia tuli paljon, mutta myös samalla oppi katsomaan erilaisia ohjaustyylejä sekä katsomaan koirien hyppytyylejä ja vauhtieroja. Vauhtieroja on vielä paljon kolmosissakin, sekä hyppytyylit etenkin mini-koirakoilla oli erittäin hakevia, että ''steppasivat'' ennen hyppyä = joka vei aikaa. Mut myös nähtiin niitä koirakkoja joilla oikeasti oli nopeutta ja taitoa mennä rata nollana maaliin asti. Radat eivät minusta tuntuneet mahdottomilta jos koira etenee normaalisti eikä tee sellaisia aivopieruja kuin Jesse.


Sunnuntaina kisasimme Jessen kanssa kahden radan verran yhden agilityradan ja yhden hyppärin verran. Jessen kanssa olimme hyvissä ajoin kisapaikalla jo. Noin 45min ennen rataantutustumista, joten aikaa riitti ilmoittautumiseen, lämppäämiseen hyvin. Ilmoittautumisen jälkeen lähdettiin käveleen ja pikku spurtteja muutama otettiin. Lämppälenkin jälkeen käytiin harkkaradalla ottamassa hyppy-hyppy-kepit pätkää muutama kerta silloin pysy lähdössä ja tuli hyvin kutsuessa yli eikä kiertänyt ja kepitkin meni kivasti. Rata oli aika helppo. Alussa pari teknillistä kohtaa muuten aika suora viivaista menoa ja paljon ''hämy esteitä''.

Jesse pysy nätisti paikallaan ja tuli hyvin ekan ja toisen esteen kivalla temmolla, sitten taisin itse olla liian lähellä kolmatta estettä joka vei Jessen toiselle puolen, mutta onneksi kiersi esteen eikä hypännyt sieltä yli, joten siitä ensimmäinen vitonen. Sen jälkeen yhden hypyn kautta keinulle. Ensin meinas mennä ohi, mutta kerkesin korjaamaan sen jolloin meni keinulle, hitaasti mutta varmasti. Olin iloinen että se meni keinulle noinkin hyvin. Sen jälkeen hypyn ja takaakierron kautta kepeille, jotka meni tooosi hyvin. Sen jälkeen rengas ja hyppy, jonka jälkeen mutka putken kautta suoraan putkeen ja siinä vaiheessa sai juosta, sen jälkeen meni hyvin suoraa menoa ja aalle kivalla vauhdilla ja kontaktinkin otti. Sitten toiseksi viimeinen este, Jesse kiertää sen, mutta ei hyppää (onneksi) kierrätän sen uudelleen että hyppää ja maaliin. 10 virhepistettä ja 15,52s yliaikaa oikeastaan noiden parin esteen kiertämisen ja keinun hitauden takia. Mutta kokonaisuudessa olin ihan iloinen tulokseen, tietty ois ton 2. vikan esteen olla kiertämättä. Kepit ja Aan se teki niin hienosti. Olimme ainot miniluokasta jotka saivat tuloksen, joten olimme automaattisesti ykkösiä 1/5 koirakosta. Tämän jälkeen mentiin kävelemään ja sen jälkeen vein Jessen häkkiin odottamaan seuraavaa rataa. Tässä välissä myös maksit oltiin saatu loppuun, jonka jälkeen kävimme yhdessä Jessen kanssa hakemassa palkintomme 10e lahjakortin M&M:n ja lelu. Tämän jälkeen vein takaisin Jessen häkkiin ja menin tutustumaan hyppäriin.


Hyppäri oli aika suoraviivainen kanssa. Meidän olisi pitänyt tehdä helppo 5 tai suhk. helppo 0 siitä. Alku meni kuudennelle esteelle hyvin, jolloin taas Jesse harhautuu ihailemaan maisemia ja paineli hypyn ohitse, korjasin, ja siitä taas sitten hypyn ja putken kautta mentiin hyvin ja senkin jälkeen vielä hyppy ja kepit. Mutta sitten taas hypyn ja muurin välissä harhautuu Jesse. Sen jälkeen alkoi jo ''loppusuora yhdellä mutkalla'' jossa mutkan jälkeen vähän Jesse haahuili mutta ei pahasti. Mutta silti jostain HYL meille napsahti. En tiiä mistä tuli tais tulla kolme kieltoa. Mutta ihan hyvä fiilis jäi vaikka jäi itseäni kaivertamaan noi pkrl haahuilit.
Miten niitä kannattaisi lähtemään korjaamaan?

Koottuna:
+ Kepit
+ A ja Keinu
+ Lähtö
+ Käyttäyminen ja hyvä vire harkkaradalla/ osittain radallakin
- Haahuilu tyhmissä kohtaa

Kisojen jälkeen käytiin pakkaamassa kamat ja käytiin vielä kerran ottaan harkkaradalla kepit ja keinua mikä oli radan vieressä, mutta silloin oli maksien rataantutustuminen vasta. Ja sitten käytiin hakeen kisakirja ja lähdettiin käveleen kamojen kans mummulle. Siellä ehdittiin hetki olla ennenkuin äiti tuli hakemaan meitä. Kotio kun päästiin ehdittiin hetki olla ja taas lähdettiin matkaan Jessen kanssa nimittäin mätsäreihin. Osallistuin Jessen kanssa vain JHseen koska en jaksanut odotella että tuomarit olisivat ennen sitä arvostelleet pennut. JHssa tuomarina Lemmikkipalvelu Anturan Ria. Teetätti kolmion ja T-kirjaimen. Jesse oli oikein fiksu ja nyt antoi jo suhk kivasti katsoa itsensä, kun oli vähän tutumpi henkilö tuomarina. Liikkeet sujui ryhmässäkin hyvin. Tipuimme viimeisinä ulos ennen sijoituksia. Eli tuloksena JH -.

Kaikki kuvat tässä postaussessa c. Johanna Lyömilä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti