26.7.2014

3 kuukautta kastroinnista!

Olen päättänyt tehdä tälläisen tarkastuksen tietyin väliajoin ja kirjoittaa ylös miten Jessen luonne, ruokahalu, energisyys, muiden koirien kohtaamien yms on sillä muuttunut. Ajattelin tehdä tämän 2kk leikkauksen jälkeen, sitten 6kk leikkauksesta ja sitten varmaan 1v päästä leikkauksesta, että silloin varmaan kaikki muutoksen sen käyttäytymiseen ja koko koiraan, mitkä leikkauksesta tullut esiin.
Eli tässä tulee tämä 3kk ''raportti''. Seuraava tulee n. lokakuun 23 päivän tienoilla, ja viimeinen huuhtikuussa 2015 23.päivän tienoilla.

Paino leikkaus päivänä oli 8,45kg

Aika leikkauksesta - 3kk (23.7.-14)
Paino - n. 8,5kg-9kg, tarkka paino tulee sitten, kun olen päässyt Jessen kanssa M&M käymään sen punnitsemassa vaa'alla siellä.

Ruokahalu - Ei suurta muutosta ruokahalussa ole näkynyt, herkkut alkanut meneen paremmin ja ihan perus naudan-/sianjauhenliha on alkanut meneen paremmin alas, mutta kuivamuonat ja muut koiran ruuat menee yhtä nirsosti vieläkin alas jos menee.

Luonteen muuttuminen - Jesse on tullut suojelevammaksi mua kohtaan vähän lisää sekä tulee herkemmin mustasukkaiseksi. Ruuan vahtimista tullut sekä hieman paremmin korvat kuulolla. Joten harrastuksissa päästy etenemään enemmän sillain, ettei puolet treenistä mee siihen, että huhuillaan koiralle milloin sitä alkais kiinnostaan hajujen sijaan namit. Toisten koirien ohittaminen on myös kehittynyt, että ei enään jokaisen koiran luo halua mennä lenkillä tutustuun, tietenkin tää voi olla kouluttamalla myös saatu kitkettyä ;)

Suhtautuminen muihin koiriin - Samanlaista oikeastaan kuin ennen leikkausta, tosin ei ole heti nartun perseessä haistelemassa. Sekä osan urosten kanssa joista ei välittänyt niin nyt voi haistella ja leikkiä silloin tällöinkin, mutta sietää kaikkia koiria, ja jos ei pidä jostain koirasta osaa välttäää kys. koiraa.

Muuta huomioita - Vaikka Jessen paino on noussut niin ei sitä huomaa ainakaan eikä tunnu kylkiluiden päällä, joten uskoisin että osa ainakin on tullut lihaksina eikä läskinä Jesselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti