26.5.2014

Hämeenlinnan mätsäri 25.5

Eilen jälleen oltiin mätsärissä, Hämeenlinnassa jälleen. Mätsäri oli tässä kuussa viides mätsäri Hämeenlinnassa. Jessen ilmoitin pieniin ja JH, Nellin veteraaneihin sekä esitin myös suomen pystykorva Moskun pienissä.

Ensin menin Jessen kanssa JH:hon. Junnuissa oli neljä koirakkoa yhteensä. Ensin kaikki yhdessä kaksi kertaa ympäri, sitten seisotusta, jonka jälkeen tuomari otti kaikki yksi kerrallan yksilö arvosteluun. Jesse oli pöydällä hyvin,  tuomari pyysi, että näytän purennan, sitten teetätti edestakaisin ja kolmion. Musta yksilö arvostelu meni tosi hyvin. Sitten kaikki mentiin vielä kerran ympäri ja sijoitti neljännen ja kolmannen, siinä vaiheessa tajusin, että ollaan kahden parhaan joukossa. Tuomari sitten pyysi, että vaihetaan koiria, sain sitten cockerin esitettäväksi. Ensin koirat rähähti heti toisilleen ja syytä en oikein osaa vieläkään sanoa. Mutta sitten, kun kysyin toiselta handlerilta, että saako tälle antaa nameja, hän vastaa '' en tiedä'', olinn siinä vaiheessa ihan sillain just. No yritä siitä sitten liikuttaa ja seisottaa koiraa, jota pitäisi kehua palkasi ja koira taisi olla nuorikin vielä. No sitten vaihdettiin omat koirat takaisin ja meille ojennettiin ykkös sija. 

Junnu kehästä juoksi melkein suoraan Nellin kanssa veteraani kehään. Parinamme taisi olla 10-vuotias aussie. Nelli juoksi ensimmäisen kierroksen peitsaten ja toisen kierroksen sain sen ravaamaan. Seisominen sujui, eikä Nelliä haitannut, kun tuomari kopeloi Nellin läpikotaisin ja kehui Nellin yleiskuntoa ja korkeaa ikääkin. Meille ojennettiin sininen nauha juuri peitsauksen takia, kun parimme ravasi upeesti. Jäätiin suoraa sinisten nauhakehään, kun oltiin viimeisessä parissa. Nauha kehässä Nelli meni upeesti ei mitään moitittavaa. Meidät ohjattiin sijalle 2. Tän jälkeen juotin koirat ja vaihdoin Jesselle taas näyttelyhihnan ja menin oottelemaan kehälle sen vuoroa. 
Jesse ravas ekan kierroksen hyvin, kun tuomari juoksutti yhdessä parimme kanssa kehän ympäri, 
mutta sitten mentiin pöydälle ja Jesse oli kirjaimellisesti hätää kärsimässä, taisi pelästyä tuomari pahan päiväisesti, mutta pyysin, että tuomari antaisi Jesselle nameja kädestä. Söihän Jesse ne namit, mutta ei se kauheasti auttanut siihen jännitykseen. Ravaaminen ei sujunut sitten enään sen jälkeen, näytti enemmänkin pakoon juoksemiselta... Tästä ihan oikeutetusti sininen nauha, parinamme taisi olla cockeri. Vaihdoin äkkiä koiraa Jessestä Moskuun. Kuumuus verotti todella paljon Moskusta energiaa, seisominen sujui ja eikä Moskua haitannut, kun tuomari tosi tarkasti tutki rakennetta ja hampaita katsoi. Mosku ravasi ihan ok'sti, mutta parantamisen varaa on ja myös Moskun parina oli cockeri. 
Sitten ensin Jessen kanssa nauhakehään missä oli jo suhk. rento ja toimi hyvin. Mutta ei päästy jatkoon, 
joten tuloksenamme SIN -, sitten jälleen koiran vaihto. Mosku ei reagoinut tällä kertaa mitenkään muihin koiriin ja keskitty kivasti, mutta kuumuus oli kyllä tänään Moskulle se pahin ''vastus''. Meidät myös käteltiin pois kehästä, joten tuloksemme Moskun kanssa PUN -. Voisihan kesällä kerran viikossa käydä treenamassa Moskun että Artun kanssa, niin olisi ns. helpompaa mätsärissä, kun olisi pientä suhdetta luotuna jo :)

Jesse palkintojen kanssa, kunniakirjan puolella Jessen palkinnot ja toisella puolen Nellin palkinnot. Minusta vähän huonot palkinnot, mutta ainahan herkut kelpaa ja luut. Mutta parempia odotin, kun järjestäjillä oli niin paljon sponsoreita. Ensi viikolla olisi ainakin tiedossa yhdet mätsärit ehkä kahdet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti