2.6.2014

Ratki riemukas viikko takanapäin!

Keskiviikkona oli jälleen meidän viikottaiset agitreenit, jossa teemana taisi olla erilaisten ohjausten kokeilua sekä keppi, että puomi treeniä radan yhteydessä. Jesse oli pätevä. Alussa odottaminen oli niin kauhean vaikeaa, kun teki niin paljon mieliradalle. Ekassa pätkässä haastavimmaksi osattautuu se, kun heitin sen, esteen yli, sitten olisi ollut suora hyppy-okseri ja hyppyn työntö sivusta yli, niin kummasta joko Jesse meni ekasta hypystä ohi tai okserista ohi. Mun piti heti lähtee juokseen täysiä suoraa eteenpäin, että olisin ehtinyt vippaan sen siellä päässä sen esteen yli, mutta silloin kiersi jomman kumman esteen. Jos taas tulin Jessen vauhdilla mulla tuli kiire ohjaan sinne ''vikalle'' hypylle siinä suorassa. Puomilla Jesse lähti kivalla vauhdilla ja meni mun eessä jopa loppuun saakka, 2on2off sujui ihan hyvin. Kepeillä haki hyvin, mutta parilla kertaa meni väärään väliin lopussa, kun ohjasin huonosti siinä.

Seuraavalla radalla vähän saman tyyppinen rata, mutta enemmän ''hämyjä'' koiralle, että pitää olla skarppina ja se, että käskyt tulis ajoissa, eikä myöhään, koska silloin koira on aika varmasti hämy esteellä jo. Tässäkään pätkässä ei ollut sinänsä mitään vaikeuksia, kun ite olin tällä radalla paljon skarpimpi kuin edellisellä. Vikalla radan pätkällä ei saatu mitään kummoista aikaiseksi, kun äiti tuli hakeen meitä jo, ja Jesse näki sen, niin lopputulos oli vauhti hepulit, jota en saanu hallittua, kun se meni ympäri kenttää ja lujaa...

Tein molempien ratojen välissä vähän tokoa. Luoksaria, seuruuta jossa käännöksiä ja juoksu osuus. Jesse teki mahtavalla temmolla ja vireellä, kyllä jätkästä sai taas olla ylpee!


Torstaina aamulla lähdettiin käveleen sateessa mätsäriin, jonne käveltiin n. 30min, saatiin seuraa Tiinasta ja Arttu-bc, jonka myös esitin mätsärissä. Jesse esiintyi säästä ja märästä nurmikosta huolimatta kohtuu hyvin tuloksin PUN 3. Arttu oli isoissa koirissa. Seisominen on vähän hankalaa, kun en saa siihen kunnolla ryhtiä, tai takajalat on jossain muualla missä niiden pitäisi olla, ravi meni erittäin hyvin, parantunut tässä kuukauden aikana todella paljon. Artun tulos oli PUN -. 
Kuukauden päästä itse pääsen korkkaan viralliset näyttelyt kehät! Nimittäin vien Artun Forssan KRssa AVO-luokkassa esiintymään reilun vuoden tauon jälkeen ( Arttu ollut 2013 toukokuussa Tampere KVssa, jossa saanut H:n vai EH:n, en  muista :D). Artulla on yksi SERTikin, joten toista lähdetään metsästämään. Maailman Voittajaankin tarjottu mulle JUN-luokkaan menevää Suomen pystykorvaa, itse en oikein tiedä, koska koiria siellä ja varsinkin suomen pystykorvia on siellä ihan kiitettävästi, kun ne pääsee sinne ''ilmaiseksi''.


<- Jesse uusien valjaiden kanssa :)

Lauantaina itse valmistauduin omiin päättäreihin ja viimeiseen ''kevät juhlaan'' peruskoulussa. No nopeesti koko juttu oli ohi ja mulla oli mun peruskoulun PÄÄTTÖ TODISTUS kädessä. Itse oon tosi tyytyväinen kaikkien aineiden ka on 8,4, kun viime jouluna kaikkien aineiden ka oli 8,2 ja lukuaineiden nousi 7,9 -> 8,1. Eli hyvä nousu. Tosin mietin miksi en saanut liikasta 9, se mua harmittaa kovasti vaikka 8 on hyvä. Myös toinen numero harmittaa nimittäin ruotsi, kun se tippui takas 7, mutta ei voi mitään. Illalla juhlittiin kavereiden kanssa peruskoulun loppumista ja käytiin kesäloma expressis kuunteleen mm. Uniikkia, Satin Circusta. Itse en jaksanut puolta yötä pidempään valvoa, koska olin aamulla jo herännyt kuuden aikoihin.

Meidän ostokset viime viikolta. Uudet Rukan mini comfort valjaat, 250g Glucosaminia, 
8m Flexi ja 4x Siankorvaa.

Sunnuntai aamuna kömmin ensimmäisenä kesäloma aamuna erittäin hitaasti ylös ja mietin jaksaako sitä nousta ja lähteä ollenkaan sinne mätsäriin. No lopulta sai itseni koottua ja noustua ylös sekä pakattua. Isäni haki minut vähän yli yhdentoista, josta meni reilu 20minuutti, että oltiin Turengin ala-asteen parkkipaikalla missä se mätsäri oli. Järkkääjä oli tällä kertaa Suomen Landseer yhdistys, johon myös Nellin kasvattaja oli mukana järkkäämässä. Nelli meni isoihin, Jesse x-rotuun ja ekaa kertaa lainaan tutun 6v pojalle Lapsi ja koira kisaan.

Ensin Jesse kävi Lapsi ja Koira kisassa tullen ykkös sijalle hienosti, molemmat hoiti oman osuutensa hyvin, vaikka Jesse yrittikin olla ovela ja vitkutella, että ei joutuisi tekeen hommia, kun ei ole mami komentamassa : P. Sen jälkeen käytiin autolla juottamassa koirat ja mentiin Jessen kanssa jo x-rodun kehään, jossa vastassa oli upeassa kunnossa oleva n. 15-vuotias seropi. Jesse anto tällä kertaa ihan ok'sti tuomarin tutkia hampaat ja kropan. Liikkeissä ei moitittavaa. Meille ojennettiin punainen nauha, vaikka olin varma, että parimme olisi sen saanut. Ei mennyt kuin hetki, kun olimme jo punaisten kehässä, koiriakin oli siinä huimat 2kpl yhteensä. Ravia pari kierrosta ja seisotusta. Ja sitten meille osoitettiin 1. sijaa. Eli menolippu BIS-kehään saatiin. Tässä välissä käytiin jälleen juottamassa koirat ja otin Nellin itselleni ja isäni sai pitää Jesseä.

Isoissa me oltiin vasta yhdeksännessä parissa, joten tässä välissä kävin juttelemassa Nellin kasvattajan kanssa ja käytiin ihailemassa yhtä lansu pentua sekä toista vuoden ikäistä lansua. Voi Nellin äidin vaistot heräsi, kun se tajusi  ''pentu, pentu!!''. No vihdoin, kun meidät huudettiin kehään meitä oli vastassa tuttu ja hänen upea bortsu. Nelli ravas tosi kivasti ja jaksoi seisoa hyvin, eikä tutkiminen tuottanu ongelmia. Meille ojennettiin sininen nauha, mutta silti tuo käytös ja ravi oli meille jo iso lottovoitto Nellin kanssa :D Taas tässä välissä käytiin juottamassa koiria ja mentiin oottelemaan sinisten nauhakehää, jossa oli yhteensä 12 vai 13 koirakkoa. Nelli tässäkin kehässä ravasi ja seisoi tosi upeesti, mikä oli hienoa. Meidät käteltiin pois kokooma kehässä, mutta ei se mitään, koska saatiin se mitä haettiin hienoa kehäkokemusta Nellille, sekä sellaiset liikkeet, ettei ollut peitsausta!

Tässä välissä Jesse kävi myös tutustumassa Lansu pentuun ja vähän uskallisi leikkiä jopa ennen BIS - kehää. BIS - kehässä oli 8 koirakkoa. Kaikki tuomarit tutki koirat ja juoksuttivat yms. Eli tuli paljon kopelointia mikä oli hyvä. Ensimmäisen kohdalla hieman kauhistutti, mutta toisen ja kolmannen kohdalla ei enään niin hirmuisesti. Liikkeet ja seisominen oli jälleen sitä parasta mitä Jessestä saa irti. Mutta meidät käteltiin viimeisenä kehästä ulos ennen sijoituksia. Mutta ainakin tuli lisää kokemusta ja kopelointia Jesselle :)

    Jesse PUN 1 <3

Tänään aamu ja päivä lekoteltiin. Mutta illalla reipastuimme ja lähdimme heittämään kivan tunnin lenkin :) Käveltiin rantaa pitkin jonkin verran myös, sekä Jesse pääsi käymään uimassa/kahlaamassa, oli innossa menossa hakeen keppiä n. 1-2m päästä ja hakihan se kerran, mutta toista kertaa ei jos joutui uimaan :D

Tällä viikolla olisi ohjelmassa ainakin Agilitytreenit, Lauantaina mahdollisesti mätsäri ja sunnuntaina Agility epikset :)
PS. 10 päivää niin tiiän missä aloitan syksyllä opinnot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti