10.5.2014

Haaste :)

Kopioin yhden haastaan (taas), mutta tällä kertaa vain taas vastaan kysymyksiin, kun kuitenkin joitakin lukijoitani kiinnostaa varmaan jotkut alla olevista asioista kuitenkin :) En haasta ketään, mutta saa tehdä kuka vain tämän jos haluaa :)

1. Minkä rotuisen koiran haluaisit tulevaisuudessa?
- Koko tulevaisuudessa haluisin joskus omistaa jonkun paimenen ja sitten jos tulen asumaan maalla niin sitten jonkun ison koiran, kuten berninpaimenkoira (luen enemmän molossi tyyppiseksi kuin paimeneksi), landseer tai leonbergin koiran. Ja joku pikku terrieri olisi joskus kiva myös omistaa, mutta tulevaisuus näyttää sen sitten :)

2. Mitä mieltä olet recue-koirista ja niiden tuomisesta Suomeen?

- Omasta mielestä todella hyvä, jos ne kaikki sa kodin. Mutta toisaalta Suomessa on itsessään ilman niitä  _paljon?_ kodittomia, että omasta mielestä voisi Suomesta, ottaa mielummin jonkun kodittoman koiran luokseen ja antaa sille hyvän kodin, kuin tuoda jostain muualta lisää koiria suomeen. Mutta huom, tämä on vain minun mielipide.

3. Entä puhdasrotuisten koirien tuonnista?

- Toisaalta olen enemmän tämän kannalla, koska jotain rotua on vain alle 100 koiraa suomessa mm. hokkaido. Ja sitten kuitenkin monet kasvattajat astuttaa tuonti koirilla, että saadaan ns. uutta verta sukuun/rotuun. 

4. Onko koirallesi/koirillesi ajateltu pentuja?

- Ei kummallekkaan. Syyt, toinen sekarotuinen, ja toinen on liian vanha. Jätän pennuttamiset muille ainakin vielä. Ehkä joskus haluaisin yhdet pennut omalle puhdasrotuiselle koiralle, mutta ei pakollinen haave.
5. Kuinka monta koiraa on maximi juuri sinulle?

- Korkeintaan kolme, sillain, että yksi olisi pentu/nuori alle vuoden, yksi olisi siinä 3-6 vuoden ikähaitarisja yksi olisi huomattavasti vanhempi eli ns. eläkkeellä, eli varmaan lähemmäs 10-vuotias. Mutta toisaalta minulle riittää se kaksi, ja haluaisin aina pitää sen 3-4 vuotta väh. koirien ikähaitarina, koska 4 ikävuoteen mennessä edellinen on oppinut hyvin tavoille, päästy (uskon ainakin) kisoihin ja kokeisiin ja saatu jotain tulosta aikaseksi toivottavasti. 

6. Yksi rotu jokaisesta roturyhmästä, jota et missään tapauksessa ottaisi?

- Fci 1 -> Briard, jotenkin ei iske minuun, liikaa karvaa myöskin.
- Fci 2 -> Englanninbuldoggi, syynä terveys ja muutenkin rakenne.
- Fci 3 -> Silkkiterrieri/Yorkshirenterrieriä, molemmat omaan makuun liian ''fiinejä'' koiria, turkinhoitoa                   liikaa ja luonne, on samantyylinen kuin chihuilla.
- Fci 4 -> Kaikki koot lyhytkarvaisista, koska en tykkää, tykkään enemmän karkea- ja pitkä karvaisista                mäykyistä.
- Fci 5 -> Varmaan meksikon- ja perun karvattomat koirat, koska en tykkää karvattomista koirista.
- Fci 6 -> Vihikoira, en tykkää juurikaan ulkonäöstä ja kiinnostaa liian paljon hajut (kaverilla juurikin                      vihikoira)
- Fci 7 -> Weimarinseisoja, sanoisin, että oikeastaan mikään kunnolla oleva metsästystyyppiset  
                rodut ei oikein nappaa minuun. Noutajat tosin hiukan enemmän.
- Fci 8 -> Clumberinspanieli, ehkä noutaja/spanieli koirista minulle se ei mielenkiintoisin ja ei kaikista                   ''kaunein'' koira ulkonäöltään.
- Fci 9 -> Maltankoira, liikaa karvaa.
- Fci 10 -> Borzoi, liian iso minun makuun (vinttikoirista) ja muutenkaan en kauheasti itse tykkää                          vinttikoirista, mutta onhan niitä kiva katsella radalla ja vapaana jos saa hyvin koulutettua.

7. Suosikkivärityksesi koirilla noin ylipäänsä? (Ei siis rotukohtaisesti)
- merle tai vaalean ruskea

8. Oletko koskaan katunut rotuvalintaasi tai koiran ottamista? (Yksilönä)

- No Nellin rotuun en ole saanut/voinut vaikuttaa, mutta silti en kadu, että äiti on meille landseerin hommannut. Hyvä vahti, mutta silti sellainen peruskiltti ja terve ollut koko elämänsä. Jessen rotuun, en ole katunut, koska seropeista löytyy yllättäviä luonne eroja, mutta sanoisin, että seropi tähän elämän vaiheeseen ollut paras mahdollinen.

9
. Mitä mieltä olet koirapuistoista?
- Jos koirat tulevat toimeen, ja ei turhaan ärsytetä toista koiraa ja ihmiset on asiallisia koirapuisto on ihan hyväpaikka. Mutta jos sinne tulee joku agressiivisen koiran kanssa niin silloin en pidä. Mutta kyllä itse tykkään koirapuistoilemisesta koiran kanssa, siellä koira saa juosta ja temmeltää muiden koirien kanssa ja itse saat vaan kuvailla tai rupatella.

10. Entä barffaamisesta?

- Jos osaa kaikki vitamiinit yms muut laskea kunnolla niin olen täysin barffin kannalla kuin kuivamuonan tai sitten 50/50 tyylillä haluisin Jesseä ja Nelliä ruokkia, mutta se ei oikein onnistu. Pakastin tilaa ei ole riittävästi äidilläni, ja isäni ei osaisi kattoa mitä laittaa ja paljonkon syöttää Nellille. Joten nappula/kotiruoka on hyvä vaihtoehto molemmille ja silloin tällöin lihaa sekaan.

11. Pidätkö haasteista?

- Lyhyesti, kyllä.

''Kasikysymykseen vielä sen verran tarkennusta, että siihen ei ole tarkoitus vastata siihen, katuuko omistavansa koiran, vaan katuuko/onko katunut omistavansa jonkun tietyn koiran.''


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti