8.12.2015

Marraskuun agilitytreenien kokoomat

5.11 Agilitytreenit
Teemana kontaktit, välistävedot/takaakierrot (alla rata)

Ensin mentiin tuota lyhyttä radan pätkää, ensimmäinen ongelma meillä oli, että miten saan putkesta sen heirettyä takaa kiertoon tuolta ns. ulkokautta ja sitten miten mun kannattaa ohjata siitä se kolmoselle. No monen yrityksen jälkeen saatiin sujumaan, siten,että pysyn 1. putken puolella enkä yritä mennä ns. aitojen toiselle puolelle ennen kuin mennään 5. putkeen. Jesse oli vauhdikkaalla ja hilpeällä päällä eli Jesse teki vähän omia juoksu spurtteja aluksi, ennenkuin sain kunnolla Jessen haltuun. Mutta lopulta saatiin sujuun nopeasti ja hyvin rata, vaikka ei ollut ehkä helpoimmasta päästä nämä treenit.

Toisella kerralla tehtiin 3 pistettä, eli kaikki kontaktit ja kaikissa oli 2 koirakkoa ja vuorotellen harjoiteltiin kys. estettä. Keinulle Jesse menee todella reippaalla vauhdilla, kunnes se alkaa kiikkaan, vaikka hidastetaan niin jämehtyy heti paikalleen, voisi mennä eteenpäin ainakin 30 senttiä. Mutta kyllä se tästä pikku hiljaa, tuskin marraskuun lopussa kisakunnossa, joten voi olla, että kisat jää sen takia välistä :/ A-este meni vauhdikkaasti varsinkin, kun tehtiin targetilla, targetti oli 2-4m päässä aasta. Juoksu aa sujui hyvin, ei lähtenyt pomppiin liian ylhäältä. Nopeuttakin oli todella kivasti.
Puomi viimeisenä muttei vähäisimpänä. Tehtiin pari targetilla (juoksu puomi) sekä sitten ilman, jolloin vauhti hiljeni selkeesti loppua kohden, kun ei nähnyt tarkettia missään.

Kokonaisuudessaan kontaktit on Jessellä juoksuna ja oikeastaan mitään erikoista ongelmaa niillä ei ole paitsi keinulla se kiikkaaminen. Kovalla harjoittelulla siitäkin toivottavasti päästään :)

12.11 torstai
Teemana kontaktit ja piiloputki, irtoaminen

Radalla meni ihan kivasti, Aalta irtosi 3. putkeen hyvin, vaikka oli piiloputki (kiersin putken takaa siis), mutta 4. esteelle Jessellä oli ongelmia irtautua. Ilmeisesti mulla oli niin kiire, joten Jessekään ei malttanut mennä loppuun asti ja sitten suurin ongelma, se juoksi puomille AINA  vaikka sanoin täpäkästi ''tässä'' ja kouluttaja seisoi puomin edessä. Jesse esitti fiksua ja kiersi kouluttajan ja hyppäsi puomille (osui kuitenkin kontaktialueelle). Kolme kertaa toistui, vasta neljännellä toistolla Jesse tajua ''ahaa'' täältä ei saakkaan namia.., Muuten ei mitään ihmeellistä ollut tässä pätkällä. Itsellä tuli kiire, kun jouduin niin paljon hidastaan 3-5. välissä niin sitten tuli kauhea kiire 5.- 6, väliin,

19.11. torstai

Ensimmäinen rata oli lyhyt & ytimekäs vauhti rata! Tällä kertaa oli esteitä ja sai itse koota oman radan, itse päätin tehdä juuri tälläisen suoraviivaisen radan, joka mentiin molempiin suuntiin. Tässä ei oikein mitään isompia ongelmia ollut puomi ja a-este toimi hyvin vauhdikkaassa pätkässä. Hyvä maku jäi suuhun, tälläiset treenit ovat satunnaisesti kivoja, ei ehkä ihan joka viikko kuitenkaan :D

Toinen rata oli selvästi pidempi ja haastavampi. Ei sen puolesta, että siellä oli mutkia vaan sen, että siellä oli myös mutkien lisäksi ''heikoimmat esteet'' eli keinu ja pussi mukana. Keinulla koutsi hidasti keinun liikettä, mutta ei kauheasti eli edistystä siinäkin tullut. Puoleen väliin Jesse tulee todella reippaasti. Pussissakaan ei ollut ongelmia. Periaatteessa ei tässäkään mitään erikoista ollut, vaikka kiirehän mulla tuli, kun kuitenkin oli jotain suoria osuuksia ja Jesse paino tosi kivasti eteenpäin. Enkä juurikaan huomannut Jessen energiassa mitään eroa vaikka aamulla oltiin oltu pitkällä lenkillä.

2 eri ratapätkän jälkeen otimme vuorotellen sitten jotain tiettyä estettä yksittäin. Me tehtiin vähän putki rallia sekä keinua. Treeneistä jäi todella hyvä fiilis. Innolla seuraavia treenejä odotellen.

26.11 torstai 
Ei oltu treeneissä, koska lähdettiin Jessen kanssa jo iskälle. Jossa vietettiin juuri tuo kuun vaihde.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti