17.3.2014

Viikonloppu kuulumisia, ja treeni onnistumisia

Perjantaina ei ehditty tehdä mitään erikoista, kun itse olin kaverin luona viettämäs sen synttäreitä ja pienellä tyttö porukalla, illalla iskä haki mut sieltä ja mentiin kaupan, sekä äitini kautta iskälle, jossa ehdin koirien kanssa olla jonkun 30min vaan pihalla, kun oli niin myöhä jo kuitenkin.

Lauantaina heräilin itse siinä puol kympin aikoihin, ja siitä tunnin päästä mentiin jo ulos. Käytiin siitä n. 1km-1,5km remmilenkki, jonka jälkeen jäin vielä heitteleen lelua ja vähän treenaan molempien kanssa reiluksi tunniksi, jonka jälkeen itse menin sisälle, mutta koirat jäi vielä ulos kaksistaan.

Nellin kanssa treenattiin seuraamista pikkupätkissä, seisomista (näyttely), peruuttamista sekä pyörittiin oikeelle/vasemmalle eli niinku venyteltiin vähä kylkilihaksia. Kaikki suju tosi hyvin, ja Nellillä oli koko treenien ajan huippuvire päällä. Nelli varmaan ois halunnu tehdä viel jotain, mutta parempi lyhyet.treenit ja hyvät kuin pitkä treenit ja huonot.
Jessen kanssa otettiin kaukkareita, parit luoksetulot, seuraamista vähäsen sekä jotain temppuja. Jesse teki todella hyvällä fiiliksellä ja kaukkarit saatiin toimiin tosi hyvin, pientä eteen liikkumista havaittavissa, mutta huomautin tästä niin se loppui siihen, mietin pitäiskö targetin avulla, että joko etuset tai takaset ois kokoajan targetilla, että sillä välttäis sitä eteenpäin hivuttautumista. Luoksetulot toimi, ja kaikki muutkin meni tosi hyvällä fiiliksellä, pitänee miettiä noihin kaukokäskyihin targetti mm. Tempuista treenattiin peruuttamista, jalkojen väliin tuloa, venyteltiin kumarra-tempun avulla sekä pyöri/ympäri, eli koira pyörii vaan oikeelle tai vasemmalle. Illalla koirat sai olla kaksistaan vaan ulkona paitsi sen ajan, kun ruokin ne ja otan sisään n. 15 min päästä, kun ne on syöny ruuan.



Sunnuntaina heräilin taas itse kauhean aikaisin, ja puol yhelta toista olin jälleen koirien kanssa ulkona leikkimässä ja kuvailemassa koiria/harjoittelemassa manuaalilla kuvaamista. Jesse pääsi pieneen testiin, kun pellon toisessa päässä meni 3 kaurista, ja Jesse huomas ne. Niin katoin, jos se lähtee niitä kohti, miten reagoi mun käskyihin, no lähtihän se. Tosin ei reagoinut mitenkään huutoihin/käskyihin, vasta toisessa päässä, kun kauriit oli mennyt niin heitti pienen kaarroksen ja haisteli niiden jälkiä ja tuli takaisin silloin vasta käskystä. Silloin, en oikein tiennyt pitääkö kehua vai moittia, kun kuitenkaan ei ollu ensimmäinen käsky vaan taisi olla kymmenes peräti. Itse sitten, huomautin vain, että ''kuules kaveri, nyt käskyt tais mennä vähä muualle kuin omiin korviin''. Miten te olisitte tehneet?
Sen jälkeen annoin ruuan koirille ja saivat jäädä kaksin ulos hetkeksi. Siitä vähän myöhemmin Nelli pääsi kynsienleikkuuseen sekä tassukarvojen lyhentämiseen.

Viikonloppu oli erittäin vauhdikas, sekä ''treenien'' onnistumisia täynnä sekä nukkumista (ofc) :)

Koirat sai viikonlopun syödä lihaa, Jesse sai naudanjauhen lihaa +vähän sisäelin jauhenlihaa ja Nelli sai nappulaa, broilerin sisäelinjauhenlihaa, piimää sekä clucosamia.


Jesse on tokon saralla ollut viime aikoina todella unelma/oppivainen, kaukokäskyt alkoi pikku hiljaa handlaamaan, 2minuutin paikkamakuun, sekä seuruuta pikku hiljaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti