21.3.2014

18.3. Agilitytreenit, tokotreenit 20.3 ja 21.3.-14 omatoimitreenit Agi/Toko


Tiistaina meillä oli agilitytreenit JANKK:in hallilla.


Ensimmäinen radanpätkä näytti tälläiseltä. Alussa jätin Jesse ja menin melkein 3. esteelle asti, eli putken alkuun kutsumaan Jesseä. 5.Pussi oli taas niin kamalan pelottava, kerran koutsi avusti siinä ja sen jälkeen se olikin mukava pussi. 7. putkesta 8. putkeen mentiin riemulla ja vauhdilla. Oikeastaan ainoa kohta missä oli ongelmia oli juurikin tuo pussi, kun sen suorittaminen on vähä niin ja näin Jessellä vielä.

Toinen radan pätkä näytti tältä. Toisella radalla ei oikeastaan ollut mitään suurta ongelmaa. Tosin ensin kokeilin 5. putkelle takaaleikkausta, joka sujui hyvin, mutta tuli kiire renkaalle ohjaamaan. Renkaan ja aan Jesse haki ihan huipusti :)


Torstaina meillä oli suuntana idänpää ja tokotreenit. 
Bussilla lähelle treenipaikkaa, josta kävelimme itse treenipaikalle.

Alkuun otettiin pari kertaa koirakoiden pujottelua, joka sujui meiltä paremmin jopa kuin viimeksi. 
Yhdessä vaiheessa, kun oltiin menty ensimmäinen pujottelu kerta niin Jesse istahti ja näytti siltä, että se ois paskonu kirjaimellisesti pöksyihin, mutta kun sanoin, että auttaisin sua jos ymmärtäisin sun elekieltä. 
Mutta ei mennyt kauaa, kun murhe oli pois Jessen ilmeestä ja oli jälleen normaali ja en tiedä vieläkään mikä sille tuli. Pujottelun jälkeen otettiin koirien ohituksia. Ensin, että ihmisit menee ns. kohdakkain, sitten koirat ja loppuun sillain, että pysähdyttiin moikkaamaan toista koiran omistajaa noin matkan puolivälissä ja koirat oli siinäkin kohdakkain ja perusasennossa. Meillä oli parina Ansku ja 6kuukauden ikäinen? valkkaripentu. Ohituksien jälkeen otettiin luoksaria niin, että yksi kerrallaan mentiin Itse otin kerran vain tällä kertaa. Meillä ei ollut pitäjää tällä kertaa Jessellä vaan se sai pysyä ihan ite paikallaan käskyn alla. Ekalla kerralla, kun lähdin käveleen pois päin niin Jesse nousi ja kävin ottaan uudestaan perusasennon, mutta toisella kerralla,  kun lähdin käveleen pois päin niin ei noussut enään. Kun kutsuin Jesseä niin en ole varma ennakoiko Jesse käskyn vai oliko noussut puoliks jo istumasta ylös. Mutta Jesse tuli hyvällä vauhdilla hienosti sivulle, 
eli luoksari on ollut varmaan jo vuoden koe kuntoinen jos joskus eksytään ALOkas luokkaan. 

Toisaalta ois kiva käydä hakeen TK1 koulari ja sitten taas treenailla rauhassa AVOn liikkeitä ja kattella sitten kisoja jos jaksaisi, mutta ainakin nyt keskitytään ALOn liikkeisiin. Luoksarin jälkeen oli sellaista omatoimista treeniä, mutta hyvässä häiriössä. Itse otin jääväviä ja seuruuta. Liikkeest seis meni tosi hyvin ja toistelin liikeest seis muutaman hyvän toiston verran, mutta maahan... ei mennyt sitten millään, kun maa on kylmä ja luminen. Seuruussa Jesse loisti eilen. Otin käännöksiä ja täyskäännöksiä ja kontakti pysy koko ajan tuolla ;)

 Täytyy kattoo jos uskaltaisi lähteä kesällä tai syksyllä toko kokeeseen ensimmäistä kertaa. Ainakin paikkamakuun haluan sille pommin varmaksi, ennenkuin kisoja edes uskallan miettiä.



21.3 Eli tänään äitini heitti meidät Pekolan lavalle treenaileen niin siellä otettiin ensin tokoa ja loppuun agilityä. Tokossa kokeilin 3minuutin paikkista, jääviä sekä pitkästä aikaa toko hyppyä. Agissa harjottelin keppeille lähetystä eri kulmista ja erilaisia ohjauksia. Myös tehtiin putkirallia kahden putken avulla.
 Ja loppuun pariin kertaan kaikki kontaktit. 

Ensin leikitin Jesseä, jonka jälkeen aloin ottamaan toko-hyppyä sillain, että yli-käskyllä yli esteestä hakeen nami targetilta, sitten sanoin odota, mikä tarkoittaa, että sen pitäs jäädä odottaan seisaalteen. Yllätyin, kuinka nopeasti Jesse tajusi mitä halusin siltä, vaikka kauan on aikaa viimeisestä toko hypyn treenaamisesta. 
Sen jälkeen otin seuruuta, mikä oli sinänsä hyvää, kun pysy vierellä, mutta kontakti tipahteli vähän väliä, mutta silti pysyi käännöksissä hyvin messissä. Tän jälkeen aloin ottamaan keppien hakua ja niihin nopeutta. Laitoin targetin keppien loppuun, josta sai namin, mutta ei se kauheasti nopeuttanut meidän keppejä, jos en kädellä näytä. Keppien jälkeen otin putkirallia, kahden putken avulla, jossa sai Jesselle kivan draivin päälle. 

Putkirallin jälkeen otettiin kaikki kontaktit muutamaan kertaa läpi. Puomi vauhdikas, otti kontakti, ei ongelmaa. Aa täydellinen vauhti, otti kontaktit hyvin ja viimeisenä keinu. Hieman arasteli, mutta otti hienosti kontaktit. Loppuun otin 3minuutin paikkisen, jossa häiriönä oli ulkoo kuuluva metallin rahina, kun satoin pelti kattolle ja auton äänet. Jesse pysy yllättävän hyvin, 2minuutin kohdalla siirsi vähän etutassujen paikkaa, ilman kummenpaa liikehdintää, mutta vähän pääkääntyily, ku sateen ropina oli vähän outoa nytten Jessen mielestä. Loppuun otettiin liikkeestä seis ja maahan. Maahan ei sujunut yhtään, mutta seis onnistui todella hyvin. Liikkeestä seis alkaa pikku hiljaan vahvistuun meillä. Nyt pitää kattoo sit möllikisoja paljon ja käydä kattoon miten Jesse toimii ns. ihan viereessa paikassa. Pekolasta mentiin suoraan mummulla käymään, jossa ehdin olla 10minuutti, kun mutsi ja mummu lähti saunaan niin itse päätin lähteä reilun puolen tunnin lenkille ja hyödyntää maisemanvaihdosta :D

Elikkäs tämä viikko on ollut aika treeni täyteinen, mutta pitihän synttäri sankarin viikon olla raskas ja hauska, että viikonloppuna voi vaan olla. Nimittäin Jesse poika taisi juuri eilen tulla virallisesti aikuiseksi, kun 3-vuotta napsahti mittariin. No sanoisinko, että on tuo välillä "aikuismainen", mutta välillä esittää niin pientä, että voi tehä mitä lystää itekseen. Tänä vuonna en ajatellut tehdä mitään ''3v'' postausta, koska en näi ainakaan nyt siinä ideaa, kun kaikki olennaisen tiedätte meidän harrastuksista miten ne menee tällä hetkellä yms.

Ja pyydän jo nyt anteeksi, kun on miljoonat treenit samassa postauksessa, mutta en toisaalta näe järkeä julkaista viikossa 3x treenipostaus ja yksi muu postaus. Ja yksi asia, minkä halaun ''jakaa/murehtia'' teidän kanssanne on tuo sää. Loskaa, kuraa, märkää... Onneksi lumi sulaa sen mukana toivottavasti ja ensi viikon aikana tulisi se odotettu kevät jo, ja saisi moponkin allekirjoittanut jo kaivella talviteloilta pois.
Sekä ei tarvisi kirota kaikkia kenkiä maan rakoon, kun kaikissa kastuu jalat, vaikka yksienkin pitäisi kestää vettä hyvin, taino toinen kestää, mutta toinen vuotaa toisenkin edestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti