5.3.2014

Maaliskuussa, kevät häämöttä jo ovella?

Monet tekivät viime lauantaina heti maaliskuun ensimmäisen postauksen, ja teinhän minäkin hiihtolomas reissusta, mutta tässä ns. virallinen maaliskuun ensimmäinen postaus.

Nyt on maaliskuun viides päivä, ja lunta ei täällä etelässä kauheasti ole, joten voisin uskaltaa sanoa, että tämä talvi oli tässä. Sanoisinko, että ei kauhean hyvä talvi, vain parisen viikkoa oli kivat talvisäät, muuten sellaista rännän/sateen sekoitusta. Jonka takia ehdittiin hiihtään vain kolmisen kertaa, mutta onhan se tyhjää parempi. Kevät taitaa tehdä tuloaan ja se sopii meille.

Keväälle/kesälle on paljon suunnitelmia. Ensimmäinen suunnitelma toteutu juuri eilen, kävimme Tampereen eläinystäväsi lääkäriasemalla kuvauttamassa Jesseltä lonkat, kyynäreet, polvet, olat sekä selän.

Kuvaajana tomi Juha Kallio. Tuloksina...
Lonkat B/B (aan ja been rajoilla kuulemma)
Kyynäreet 0/0
Polvet ok, puhtaat
Selkä ok, puhdas
Olat ok


Selän kuvia

Lonkat


Olat^^


Kyynärät

Olen todella iloinen noista tuloksista, kun Jessessä on kuitenkin gorgia, ja niillä lonkka ongelmia esiintyy jonkin verran. Juhan mielestä ei mitään estettä ole meidän harrastusrintamille. Kysyin, myös tuosta piilo kiveksestä. Olen kysynyt nyt kahdelta vai kolmelta eri eläinlääkäreiltä sekä koiraharrastajilta ja eläintenhoitajilta. Niin kaikkien mielestä leikkaus olisi toivottava, koska piilokivekseen tulee helpommin kasvain kuin normaaliin kivekseen. Juha sanoi myös, että leikkauksen myötä energian tarve laskisi 10%-30% sekä ruuan määrää saisi hiukan laskea. Ja mainitsi myös sen, että yleensä leikatut urokset on parempia harratuskoiria kuin leikkaamattomat urokset. Kun ne keskittyy tekemiseen eikä tyttöihin.

Muitakin suunnitelmia on mätsäreitä, möllitokoja, agikisoja ja kesän tullen Nelli pääsee todennäköisesti kesäturkkiin. Meidän menoja pystytte katsomaan ''Tapahtumakalenteri'' sivultamme, ja saa ehdottaa miittejä, treenejä ja muitakin koirallista ohjelmaa.

Ja ainiin, kävimmehän jo 2.3 sunnuntaina Säde-seefferin kanssa koirapuistossa Jessen kanssa moikkaamassa, koirat saivat riehua reilu 2h ja sen lisäksi ennen ja jälkeen automatkojen kävelytin Jesseä n. 15minuuttia, että ihan kiva lenkki tuli tehtyä.

Poseerauksen jalon taidon osaamista? :D

3 kommenttia:

  1. Kerttukin kävi viime viikon tiistaina kuvauksissa ja harmillisesti selässä ei ollut kaikki ihan kohdillaan... Mutta tosi hieno juttu, että Jessellä oli kaikki kunnossa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu siitä olen kanssa itse iloinen. Ja B lonkat on hyvät. Nyt on rauha mielessä kun harrastellaan Jessen kanssa. Toivotaan, ettei selästä tule ongelmia elämässä Kertulla.

      Poista
  2. Haaste: http://koiravillitys.blogspot.fi/

    VastaaPoista