24.2.2014

Haasteita muutama :)

Ensimmäisen haasteen sain tahma-tassu blogilta :)

1.Mitä muuttaisit itestäsi jos voisit?
- Ainakin kärsivällisyyttä, kun treenataan Jessen sekä Nellin kanssa, jos kaikki ei mee putkeen, vaikka on se nytkin aika hyvä, Nelli on onneks niin hassu, että jos itseä ketuttaa joku asia, niin se tulee söpösteleen, mille ei voi olla ihastumatta sama pätee melkein Jesseenkin. Sitten haluaisin olla laihempi, johon itse tietty pystyy vaikuttaan. Sitten haluaisin olla innokkaampi opiskeleen vaikka oon nytkin aika innokas opiskeleen.

2.Suurin haave?
- Onhan niitä, tosin itse en tiedä mikä on suurin. No tässä muutama, haluaisin lukioon, josta hyvät paperit sitten sen jälkeen suomeen eläinlääkikseen ja viimeisenä ois se oma auspai lapsonen kans kiva :3 Nyt oon aika kauan miettinyt, mutta yks ehkä ylitse muiden on HYVÄ KIELIPÄÄ!

3.Jos saisit yhden minkä vain jutun ilmaiseksi mikä se olisi? miksi?
- Tällä hetkällä olisi MAUTO, khyllä. Koska sillä pääsisi talvella liikkuun helposti ja saisi Jessenkin mukana helposti, koska mun mielestä sinne saa ottaa koiran jos sillä on häkki? ja muutenkin kaiketi oisin saanu mauton, mutta ne on niin kalliita uutena ja iskä ny ei oiken tykkää vanhoista/käytetyistä mopoautoista, koska niissä saattaa tulla äkki isokin remppa. Ja muutenkin iskän mielestä ne on v'hän paskasti tehty :D

4.Miksi sinulla on juuri se eläin mikä sulla on?
- Jesse tuli mulle harrastuskoiraksi, mikä se on nytten. Harrastellaan ja eletään yhdessä elämää eteenppäin. Seropi siksi, että ei ollut silloin mitään rotua mikä olisi ylimuiden, joten päädyttiin sen kautta seropiin, mitä en oikeastaan kadu yhtään (säästän paljon näyttelg kuluissa mm, koska jos mulla ois Jessen tilalla vaikka tolleri niin näyttelyihin menis rahaa, koska tykkäisin käydä näyttelyissä kauheasti, mutta koira puuttuu. Nellin kanssa on se ongelma, koska iskä ei nyt kauheen kauas suostu lähteen sitä kuskaan sekä se ettei sitä oo sirutettu + se, että nyt vasta sen peitsaus on saatu suhk. hyvin loppumaan. )

5.Jos ottaisit uuden eläimen mikä se olisi? ja miksi?
- Jos se saisi olla koira niin ottaisin aikavarmasti aussi naperon tai tolleri naperon, mutta jos se ei saisi olla koira niin sitten kissan pennun, jos ei se saisi olla kissakaan niin sitten kääpiöluppakin ois kiva tai gerbiili, mutta en tiedä jaksaisinko niitten häkin siivoamista :D Mutta ykkösena varmaankin kuitenkin se koira.

6.Lempiharrastuksesi?
- Koiran kanssa oikeastaan kaikki on kivaa, mutta ehkä mätsäreissä käynti (jos se lasketaan edes harrastukseksi) tai agility. Mutta jos ilman koiraa niin laskettelu on khyllä yksi suosikeistani sitten luistelu/jääkiekkokin on kivaa, tosi yksin ei sitä kauheesti pelailla, kun kukaan mun kavereista ei siitä dikkaa :D

7.Millainen ihminen olet luonteeltaan?
- Kaikki sanoo, että oon aluks ujo, mutta sitten, kun tutustun oon paljon rohkeempi, sosiaalinen, luotettava oon ainakin omasta mielestäni, sekä ystävällinen ja ymmärtäväinen yritän olla aina kaikille. Jos teen jtn yritän tehdä sen huolella, tykkään myös suunnitella tulevaa, enkä lähde sillain, jos kaveri soittaa '' kohta Junalla a-paikasta paikkaan-b''.

8.Lempi koirarotusi?
- Tää oli paha, muutamia lempirotuja on, kuten aussi, tolleri, landseer ja russeli,
mutta eniten noista varmaan aussie kiinnostaa tällä hetkellä.

9.Pahin pelkosi?
- KUOLEMA, se on asia, mistä tulee nähtyä jopa pahoja unia, mutta onneksi, kun ottaa Jessen viereen, niin tulee paljon turvallisempi olo.

10.Oletko perso herkuille?
- Joskus pahasti, joskus ei sitten yhtään maistu.

11.Kissa v.s Koira?
- Koira, koska sen kans pystyy harrastamaan paremmi, mutta toisaalta oma pikku kisukin ois ihana tähän väliin.

Jessen mielestä on hyvä, että talvi menee, ohi niin ei tartte pukuja enään : D


Seuraava haaste tuli Rocky-kultsun blogista

Säännöt:
- Kerro 11 asiaa itsestäsi
- Vastaa haastajan 11 kysymykseenm- Keksi 11 uutta kysymystä
- Haasta 11 blogia ja kerro heille, että he on haastettu.

11 asiaa itsestäni

1. Olen syntynyt -98, eli olen 15-vuotias
2. En tiedä tarkalleen minne haen yhteishaussa, mutta suunnilleen
3. Koulu on tärkeää minulle, joka menee kavereiden edelle
4. En tykkää juurikaan kasviksista/hedelmistä
5. Haluaisin kissan :3
6. Olin 9lk tetissä eläinlääkärissä ja pekan akvaariossa
7. Eläinlääkärin olisi upea työ, mutta uskon, ettei taitoni pysty siihen lukemiseen.
8. Olen koko ikäni ollut eläinten parissa, koiriakin ollut aina, paitsi se pari vuotta, kun äiti ja iskä erosi.
9. Olen muuttanut kolmesti
10. Asun kerrostalossa ja isäni asuu isossa omakotitalossa maalla Nellin kanssa.
11. Lempivärini on musta-pinkki-punainen

1. Mikä on koirasi/koiriesi paras luonteenpiirre?
- Nellissä se on varmaan ahneus tai ystävällisyys/helppous. Nelli on niin helppo antaa melkeinpä kelle vaan hoitoon. Nelli on paljon hoidossa iskän veljellä, jota tottelee tosi hyvin, koska Nelli on niin ''nössö'' ja helppo koira. Jessessä varmaan, että se sopeutuu tilanteeseen kuin tilanteeseen. Jesse ottaa melkein kaikissa uusissa paikoissa esim. junassa, bussissa tosi rennosti eikä tee siitä vaikeaa asiaa itselleen.

2. Mikä on mielestäsi paras syy hankkia koira?
- Jos haluaa "perheenjäsenen", lenkki seuralaisen sekä harrastuskaverin :)

3. Mikä on suosikkisi koiraharrastuksista? 
- Ehdottumasti agility! Toko voisi muuten, mutta koen sen toisaalta tylsänä lajia, kun taas agilityssä on montaa erilaista kuviota ja opeteltavaa, eikä niin "totista" kuin toko. Toko on ihan kivaa ja khyllä me Jessenkin kanssa varmaan käydään joskus hakeen alo 1, ehkä jopa tk1. Tosin Nellin kohdalla sanoisin toko, koska agia ei sen kans pysty juurikaan meneen koon, rakenteen ja iän takia.

4. Lempirotusi?
- Australianpaimenkoira (haave väri: red merle) ja Novascotiannoutaja, sekä Landseer ja russeli jollain mitalla kiinnostaa ja ihailen :)

5. Suurin haavesi? 
- Olla eläinlääkäri tai saavuttaa hyviä tuloksia Jessen kanssa ja, että Jesse pysyis terveenä.

6. Kuinka monta vuotta olet toiminut eläintenparissa?
- Koko iän, mutta harrastusrintamalla melkein 3 vuotta aktiivisesti tai omasta mielestä ''aktiivisesti'', koska oon treenaillu lähes säännöllisesti, käyny mätsäreissä, ollut ehkk:n talkoissa ja kisoissa töissä yms.

7. Lempivuodenaikasi? Miksi?
- Kesä, koska on koulusta lomaa, on aikaa tehdä kaikkea koirien kanssa, ja Nellille on helppo pitää kuntoo yllä uimalla ja Jesselläkin, nyt kun siitä paljastu pikku vesipeto ainakin välillä :D

8. Harrastatko koirajuttujen lisäkai jotain muuta?
- Valokuvailu, keilailua silloin tällöin, kun ehtii ja jaksaa sekä talvisisin tykkäisin lasketella, mutta siihen ei ole mahdollisuuksia kauheesti, mutta nyt parina vuonna sekä tänä vuonna ollaan menossa koko hiihtolomaksi leville. :)

9. Mikä on blogin pitämisessä parasta?
- Pystyy jakaan iloja ja suruja muille, antaan vinkkejä sekä pitään hyvää muistioo treeneistä :)

10. Mistä nameista koirasi pitävät?'
- Nelli syl mitä vaan, parhaimmistoa lihat ja makkarat. Jessellä varmaan nakit tai tosi murea pihvin palane :D Mitään kaupan nameja hän ei syö kunnolla...

11. Millä kameralla kuvaat? 
- Canonin eos 1100D ja putkina tällä hetkellä kaikkien rakastam kitti 18-55mm sekä tamronin 70-300mm, mutta toisaalta kutkuttais joku muu toi pidemmän kaveriksi :)

Näin vähä lumiseksi taisi melkein koko talvi jäädä. Tuota enempää lunta taisi olla n. 8cm ja sekin kesti huimat 2-3viikkoa.

Kolmas haaste tuli Pienen poropaimenen blogista

1. Mikä on parasta koiraharrastuksessa/koirissa?

- Koirissa se, että ne ei ikinä valehtele ja ne on aina ystäviä. Koiraharrastuksissa, se että saa pitää kivaa koiransa kanssa ja luoda suhdetta. Ja se, että jos menestyy on kiva plussa ja onnistuneet treenitkin maistuu hyviltä.

2. Miten/milloin sait koirasi? Mitkä seikat vaikuttivat esim. rodun ja sukupuolen valintaan?

- Jessen sain 2011, pari viikkoa ennen kesäloman alkua. Sukupuolen valintaan en voinut itse vaikuttaa, kun molemmat sukupuolen edustajat kävi itselleni ja äiti sitten sanoi, että hän ei halua narttua, joten sitä kautta uros tuli. Rotuja mietittiin äitini kanssa pitkään, mutta mikään rotukoira, ei napannut ihan täysillä silloin minulle, joten aloin katselemaan seropi ilmoituksia. Monia oli, että oli virosta, tai muuten vain hämäriä. Meni pitkä aika, että löydettiin pari pentuetta. Ensin piti käydä katsomassa molempia, mutta sitten en saanut iskää kuskiksi toiselle kasvattajalle, joten käytiin vain Jessen kasvattajalla. Ja sen jälkeen mietittiin vielä hetki, ennenkuin soitettiin, että otetaan Jesse.

3. Mikä/mitkä ovat rotuja, joita et voisi ottaa itsellesi? Miksi?

- Tällä hetkellä en ainakaan buldoggeja, hengitys ongelmien takia, sitten seefferit voisin sanoa, kun niillä on niin paljon rakenne ongelmia ja huonoja terveys tuloksia. Sitten nää maltan koirat ja muut pienet ja todella karvaiset, eli karvat menee melkein maassa asti. Sitten nää bullit, staffit ja muut ns. helposti agressiiviset rodut, koska koen, että en olisi riittävän hyvä kouluttaan niitä yms. 
4. Mikä on suosikki koiraharrastuksesi? Miksi? 

- Agility. Vauhdikas ja mielenkiintoinen laji. Josta yleensä molemmat koira ja ohjaaja tykkää. Agissa pystyy niin monen tyylistä treeniä tekemään. 

5. Onko koiran kanssa pakko harrastaa jotain? Mitä ja minkälaista? Perustelut.

Tämä postaus sopii tuohon kysymykseen täydellisesti

6. Mielipide koirapuistoilusta? Mikä hyvää, mikä huonoa?

- Hyvää on se, et jos koira ei pysy vapaana muualla paitsi aidatulla alueella ja tulee toisten koirien kanssa toimeen niin koirapuisto on varmasti kiva paikka kys. koiralle, kun pääsee juoksentelemaan kunnolla. Huonoa on se ainakin Hmln koirapuistossa, että se on aika pieni. Voisi olla isompi. Ja se on huonoa, että jos tietää, että koira EI TULE TOIMEEN saman tai eri tai molempien sukupuolten edustajien kanssa toimeen ja silti on pakko tulla puistoon, vaikka voisi tulla silloin, kun ei ole muita.

7. Koirasi/koiriesi hyvät ja huonot puolet?

- Jesse, hyvinä puolina pidän sen reippautta, tekemisen halua ja intoa, vaikka välillä menee perseilyksi. Huonona sanoisin se, kun Jesse on niin nirso ja se, että on tosi suojelevainen minua kohtaan.

Nellin hyvinä puolina pidän rentoutta mikä sillä on oikeastaan melkein aina messissä ja sitä, että Nelli palkkautuu mistä vain oikeastaan, kehusta, namista. Se myös on hyväpuoli, että Nelli on todella uskollinen perheelle, että ei lähde metsässä haahuilemaan liian kaus. Huonoina puolina pidän oikeastaan vain sitä, että Nelli alkaa helposti tahallaan ihan pelleileen sun kustannuksella, mutta siinä enemmän yleensä naurattaa.

8. Millainen olisi ns. täydellinen koira sinulle? (luonne, rotu, rakenne, vietit...)

- Luonteen puolesta, reipas, energinen, mutta pärjää myös vähemmällä liikkunnalla. Mielyttäminen haluinen, sekä sellainen, joka kestäisi agilityssä toistoja tai tokossa. Ja sellainen, joka pysyisi hyvin vapaana (tietysti myös koulutus kysymys). Metsästysviettiä en mielellään haluisi seuraavalle koiralleni ainakaan, kun en metsästystä pystyisi sille tarjoamaan. Vahtiviettiäkin mieluusti vähän/hallittavissa. Paimenvietti ok. Aina erirodussa tykkään vähän erilaisista koirista. Joissain tykkään nartuissa todella siroista ja vähän vähemmän karvaisempina, kuin normaalisti kys. rodun edustajat ovat, ja toisissa roduissa vähän massiivisemmista tai isommista (yleensä urosten kohdalla). Rotuja on monta mistä tykkään, mutta sanoisin, että niistä sopisi itselleni vain muutama rotu.
9. Onko sinulla kielteisiä mielikuvia ja kokemuksia jostakin koirarodusta?

- Ei ole.
 
10.  Onko sinulla enemmän ei koirallisia vai koirallisia ystäviä?

- Tää on aika paha. Ystäviä on sellaisia enemmän kellä ei ole koiria, 
mutta kavereista on taas enemmän niitä jolla on koiria.

11. Liikutko paljon koirapiireissä ja onko sinulla paljon koiratuttuja, esim. näyttelyistä/treeneistä?

- Omasta mielestä liikutaan suhk. paljon koirapiirreissä. Kerran viikossa seuran treenit, sitten yhteistreenit yleensä tokoon liittyvät treenit kanssa kerta viikkoon ja sitten aksa kisoissa ja mätsäreissä tulee käytyä suhk, usein. Ja kyllähän moniin ihmisiin on tullut koirapiirien kautta tutustuttua.

Tässä on kolme haastetta kaksi ekaa tullut jo viime vuoden lopussa ja viimeisin pari päivää sitten. Anteeksi, kun kaikki tulee sumpussa nyt hiukan.

Itse en jaksa haastaa, koska en keksi tällä hetkellä mitään hyviä kysymyksiä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti