10.2.2014

Koirakavereita ja paljon treeniä!

Torstaina tulin yhden aikoihin päivällä kotio ruotsin risteilyltä ja ehdin huimat 1,5h olla kotona, kun mentiin jo Jessen kanssa. Suuntana meillä oli jälleen Aulangon ulkoilumaja, josta mentiin aulangon järvelle hiihteleen taas. Viimeksi mentiin karvaa alle 2km hiihtolenkki ja tänään hiihdettiin 2,5km, eli matka pitenee pikku hiljaa. (Mennään toista rannan puolta vaikka 1km eteenpäin ja sama matka tullaan takaisin päin.) Ehkä jos ei ensi kerralla, mutta sitä seuraavalla olisi tarkoitus mennä se aulangon järvi ympäri, joka on 4,8 km pitkä lenkki.Joka varmaan sitten ois meijän peruslenkki, jos mennään hiihtään aulangolle. Kaks kertaa 4,8km menis varmaan lopputalvesta ehkä, mutta oma kunto voi siinä sanoo vähän vastaan :D Mielummin 2x 4,8km kuin kerralla se 9,6km. Toivottavasti lumet nyt vaan pysyisi.

                                          Jäällä otettu kuva :)

 Perjantaina tulin koulusta kotiin vasta puoli neljän pintaan, kun käytiin iskän kanssa kaupoilla vähän. Heitin vain repun kotio ja nappasin Jessen messiin, niin taas me mentiin. Tällä kertaa suuntana katumajärvi/katinen. Iskä heitti minut katisten lähelle ensin. Jonka jälkeen käveltiin n. 10minuuttia kaverille käymään, jossa oltiin alta puoli tuntia, jonka jälkeen lähdettiin jäälle lenkille jessen kanssa kera kaverini. Siellä aikaa vierähti 1,5h vapaana sai Jesse kirmailla, hetken oli flexin pituudella vain, kun koira meni ohi. Ja toisen kerran sen takia, kun korvat katosi, niin ei kuunnellut sitten yhtään, niin otin hetkeksi hihnaan, ettei lähe huiteleen minnekkään. Jossain välissä toinen kaverimme liittyi seuraan, ja sitten lähdettiin jäätä pitkin käveleen kaupalle, kun kaikille tuli kauhea jano. Kaupalta käveltiin vielä n. 30min bussipysäkille ja sen jälkeen hyppäsimme Jessen kanssa bussiin. Kivasti meni aikaa, jos katsotaan siitä, kun lähdin ja tulin kotio. N. 3 tuntia, josta n. 1,5h vapaana, n. 30min kävelyä + ennen kaverille menoa 10minja  matkoihin meni n. 30min sekä siellä kaverilla meni se alle 30min. Eli kunnon reippailua reilu 2tuntia.

                                          Ruotsin joku Opera-talo :)

Lauantaina kello 12.40 lähdimme hakemaan Arttu-bortsu mukaan treenaileen minun kanssa, kun sen kanssa on tullut nyt treenailtua jonkun verran. Äitini kyyditsi minut ja koirat, Julian talon eteen. Josta kävelimme Julian, Jassun ja Karon kanssa kentälle kera koirien (Elmeri-kultsun, Demi&Diana-belgien sekä Artun ja Jessen kanssa.) Vielä meidän treeneihin liittyi Kati kahden koiransa kanssa, sekä Hilja koiransa kanssa, eli ihan kiva porukka oli kasassa (6 ihmistä ja 8 koiraa). Alkuun tein Artun kanssa kontakti-harjoitusta, sekä seuraamista vähän. Perusasennon A alkaa pikku hiljaan tajuamaan, sekä otetiin alkeita liikkeesta istu ja maahan. Eli kävelin taakse päin ja pyysin Arttua istuun tai maahan, tän se tajus tosi nopeesti. Sen jälkeen tehtiin sellanen iso ympyrä, ja sitten pujoiteltiin vuorotellen se ympyrä läpi pari kertaa, jossa piti pujotella seuruussa, joka ei mennyt meiltä Artun kanssa ihan nappiin. Mutta kontaktin otto meni hyvin, kun muut meni ohi meistä. Sen jälkeen vaihdoin Jesseen.

Jessen kanssa tehtiin kertaalleen, se ympyrä tehtävä, joka meni aika penkin alle, mutta loppua kohden, jopa kontakti pysyi paremmin. Sen jälkeen tehtiin parit hyvät seuruut ja perusasennot. Jonka jälkeen tehtiin luoksareita, eli joku piti koiraa, kutsuttiin ja koiran piti tulla luo. Mutta täähän meillä on ns. koe valmis, mutta tänään, se ei toiminut ainakaan kunnolla. Ekalla kertaa joku haju oli kiinnostavampi, mutta sitkun lähti tuleen tuli tosi hyvin. Toinen kerta meni paljon paremmin. Sitten vaihdoin taas koiraa.



Artun kanssa saatiin tosi hyvin tuo luoksetulo toimiin, ensin otettiin lyhyt matka ja sen jälkeen pidempi Arttu toimi tosi hyvin. Sen jälkeen vähän yritin kokeilla seisottaa sitä vapaammin ja sen jälkeen tehtiin vähän paikalla olo harkkaa, että mä olin kyykyssä ja palkkasin Arttua siitä, että se makas vaan maassa, ja sitten olin jo 1m päässä ja sieltä palkkailin ja käskyllä vapautus ja hurjat kehut arskalle :) Tuon jälkeen aloiteltiin lopetteleen, niin päätin ottaa Julian avustuksella pari lyhyttä luoksaria vielä, jotka sujui suhk. hyvin.

Treenien jälkeen lähdettiin lenkille. Käveltiin pellon reunassa, jäälläkin käytiin sekä jotain ulkoilureittiä ja mettää/peltoa pitkin n. 1,5h lenkki, josta Jesse sai olla huimat 3min vapaana, kun ei tehnyt muutakuin, oli tyttöjen perseissä kiinni, niin itse en jaksanu alkaa tappeleen siitä asiasta, niin Jesse sai mennä koko lenkin nnarussa, kun muut kirmas vapaana. Tylyä, mutta opittava on, että jos ei käyttäydy, niin ei ole niin hauskaakaan.

Mutta Arttu sai olla varmaan lähemmäs tunnin vapaana. Pari kertaa meinas kadota korvat, kun joku tuli vastaan ja oisikin pitänyt tulla luokse. Mutta lopulta Arttukin uskoi sitten. Kiva lenkki kokonaisuudessaan, sitten mentiin ootteleen bussia, joka oli melkein 10minuuttia myöhässä. Bussissa oli elämässä ensimmäistä kertaa kahden koiran kanssa, ja matka sujui todella hyvin. Arttu nukkui melkein koko matkan ja Jesse istui nätisti mun jalkojen välissä koko matkan. Bussista jäätyä Riikka tuli hakemaan Arttua, ja itse kävelin vielä n. 15minuuttia kotio päin nopeasti, että ehtisin saunaan. Tulipahan eilen lenkkeiltyä yhteensä 2h + 1h treenailtua.

Sunnuntaina mun piti lähteä jo 12.15, että oisin ehtiny käydä pissalenkin ennen, kun lähdettiin Marjon kanssa ajeleen treeneihin. Jätettiin auto Jassun pihaan. Siitä käveltiin Jassun, Julian kanssa sekä tietty koirien kanssa samaiseen treenipaikkaan, kuin eilenkin. Tällä kertaa kokoonpanomme oli Julia, jolla oli Elmeri ja Sampo-kultsut mukana, Jassu ja Demi-Delgi, Marjo, jolla oli skp Säde, Hilja ja Mimmi-seropi sekä Kati tällä kertaa vain toisen koiransa kanssa. Tänäänkin otettiin alkuun kontaktitreeniä, se sujui todella hyvin, Jesse oli paljon energisempi ja paljon yhteistyö haluisempi kuin eilen. Kontaktitreenien jälkeen otettiin perusasento, seuruuta ja liikkeestä seis. Kaikki suju tosi hyvin, liikkeestä seis sujui myös tosi hyvin vaikka ei olla sitä kauheasti edes treenailtu. Sen jälkeen otettiin sitä pujottelua, mitä lauantainakin otetiin. Se meni kohtalaisen hyvin, kun muut meni ohi, Jesse otti kontaktia hyvin, mutta omalla kierroksella liikkuessa ei ottanut, mutta hetikun pysähdyttiin niin kyllä, en tiedä haittaisko lumi sitä vai se märkä vai mikä? Tuo pujottelu tehtiin pari kertaa. Sen jälkeen otettiin parit kivat luoksarit, jotka onnistu. Viimeinen sillain, että Jesse lähti täysiä mun perään juokseen ja siihen oli hyvä lopettaa tän kerran treenit.



Treenien jälkeen lähdettiin porukalla kaikki muut paitsi kati, lenkille. Mentiin metsää, pitkospuita pitkin, jossa koirat sai olla 45min vapaana juosta ja tällä kertaa Jessekin sai mennä muiden mukana ja käyttäytyi jopa hyvin. Ehkä oppi meni lauantailta sille perille. Sen jälkeen meni n. 15min ennenkuin saavuttiin Marjon autolle. Siinä hetki vielä juteltiin ja sen jälkeen lähdettiin Marjon kyydissä kohti kotia. Kun päästiin melkein kotio (naapuriin) niin lähdin vielä tekeen nopean 15min pissareissun Jessen kanssa. Illalla Jesse oli todella väsynyt, mutta onnellinen, ainakin sai liikuntaa nyt viikonloppuna.


  
Pari kuvaa Jessestä ja Artusta, ja tuossa yhdessä kuva todiste siitä, että ollaan käyty aulangolla hiihtelemässä ja tänään Nelli sai tuliaisia Pekan Akvaariosta, kun oltiin osallistuttu Pekan Akvaarion senior kisaan.


Tulevasta viikosta en osaa sanoa mitään. Huomenna agi treenit, ja sitten keskiviikkona mahd. näyttelytreenit Jessen tai Artun kanssa, riippuu kyydeistä. Torstaina tai keskiviikkona pitäs ottaa agia viel kertauksena, koska lauantaina jälleen kisat kutsuu meitä. Janakkalaan matkamme käy, jossa kisaamme kahden agiradan verran sekä sunnuntaina olisi tarkoitus mennä mätsäreihin, mutta katsotaan kuinka nää suunnitelmat onnistuu, kun olisi huomenna äikän koe sekä perjantaina fysiikan koe. Ja huono juttu tässä se on, että flunssa/kuume yrittää saada mua sänky potilaaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti