12.1.2014

Omatoimi toko treenit 11.1



Eilen oltiin siis jälleen ''tutulla'' porukalla treenailemassa eli Jassu(Jehu am.akita & Demi Belgi), Julia(Kultsut Elmeri ja Elmerin sisko), Heljä (Piitu Pinseri) sekä minä(Jesse & kaverin Bc Arttu).
Otin messiin myös kaverini bc Artun. Alkuun kävelimme kaksin n. 35min ja sitten Arttu tuotiin mulle ja käytiin vielä n. 5-10min pissareisulla, että ei kesken treenien poikien tarvis pissailla.

Ensin otin Artun kanssa ihan leikkimistä ja nostatin viretilaa, sekä sen jälkeen otin ihan perus katsekontaktia, ja jotain temppuja otin, että luotais yhteistä säveltä hiukan alkuun. Sen jälkeen otin parit kivat seuruut ja vaihdoin koiria. Jessen kanssa kanssa leikin ensin ja otin luoksaria. Lopussa otin luoksarin sillain, että kaikki oli koiransa kanssa rivissä ja Jesse juoksisi rivin edestä mun sivulle, ja tällä kertaa Jesse ei edes katsonut toisia koiria, vaan tuli tosi hienosti suoraan sivulle. Sitten otin seuruu pätkiä, lyhyitä ja vähän pidempiä. Sekä käännöksiä otin mukaan, sekä täyskäännöksiä. Sen jälkeen heittelin lelua Jesselle pari kertaa.





Jälleen vaihdoin koiria, ja Artun kanssa tehtiin Heljän avustuksella yksi onnistunut luoksari, sen jälkeen otin jälleen temppuja ja sitten perusasentoja. Perusasennoissa Artulla olisi hieman hiomisen varaa, mutta eihän kaikkea heti osata, vähän avustin kädellä A, niin osasi hienosti tulla sivulle. Seuruu pätkät suju Artulta tosi hyvin. Samalla periaatteella tein Artunkin kanssa, kuin Jessen. Seuraamista, mutta en vaadi TÄYDELLISTÄ kontaktia, mutta kuitenkin sen melkein Arttu tarjosi, josta Arttu sai hirmu palkkiot :3 Jessen kanssa keskityttiin tässä Lelun noutoon häiriössä ja jos toinen koira tulee iholle niin voi vain relata. Lelun nouto toimi hyvin, mutta pari kertaa oli ongelmia siinä, että lelu tuodaan minulle asti, eikä siihen 1m päähän. Jessen iholle sietokykyä testattiin myös, kun pikku-elmeri, tuli vähän tervehtiin, mutta Jesse pönötti koko ajan sivulla, ilman murinaa. Taiva poitsu.

Viimeinen vaihto...
Artun kanssa tehtiin näyttelyjuttuja. Seisomisesta ei tullut kertakaikkiaan mitään. Arttu ei millään halunnut näyttää edistyskelpoiselta sitten millään, no ravit sujui paremmin pienen keskustelun jälkeen, saako mennä nenämaassa vai ylhäällä, kun ravataan. Jessekin pääsi vielä kerran tekemään ja tehtiin vähän jälleen seuraamista ja leikittiin lelulla ja toimittiin häiriö koirakkona. Lopuksi molemmat pääsi painiin kavereiden kanssa vähän, hihnat rajotti paljon sitä remuamista.



Mietin, nostiko toinen koira, kun treenasin Artulla niin jotenkin Jessen tekemisvirettä, koska se oli sillain ''tehään tehään'' kokoajan, vaikka sen vire ja motivaatio on kasvanut todella paljon syksystä.

Ainiin nyt mainitsen täälläkin elikkäs ensi sunnuntaina 19.1, me starttaamme ensimmäiset viralliset agilitykisat.
Kisaamme Jannkin hallilla kahden radan verran :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti