29.5.2013

Mätsäriä mätsärin perään

Mitäs meidän viikonloppuun kuuluikaan?
Kahdet mätsärit Jessen kanssa, Nellin kanssa treenaamista kotona, piti mennä 9v:n kunniaksi mätsäriin, mutta kappas N aloitti juoksut alkuviikosta, joten tyydyin treenaan sen kanssa kotona ja sit muutamat pyörälenkit molempien kanssa,  näin kiteytettynä meidän viikonlopusta.

Perjantaina treenailin Nelli  kanssa ja Jesse oli ihan Nelli  lumoissa, kun toisella juoksut. Annan siis olla molempien vapaana, kun itse olen vartioimassa niitä, kerran J yritti nylkyttää epätoivoisesti väärästä päästä (etujalkaa), kunnes ehdin mennä sanoon/komentaan mitä mieltä olen tuolaisesta käytöksestä. Sen jälkeen J on tyytynyt haisteleen maata missä N on istunut tai maannut. N osaa nyk. tosi kivasti asettautua itse seisotus asentoon. Ravikin alkaa oleen tosi nätin näköistä.  Otin seuraamistakin N kanssa ja tavoite oli se, että, kun pysähdyn (seuraamisessa) niin peppu menee maahan, N tajus idean nopeesti. Sen jälkeen lopetin ja annoin koirille iltaruuat.

                                                   Pun 1 Bis 3

Lauantaina oli suuntana J kanssa mätsärit. Osallistuin pieniin aikuisiin,
ja yhteensä koiria oli pienten kehässä 19.
Parinamme oli ranskanbuldoggi, joka ei kunnolla seisonut. Mutta J meni oikein sievästi.
Saatiin punainen nauha. Sitten kävin pissattaan koiran ja sit alkoikin melkein heti punaisten nauha kehä (olin J kans viimeisessä parissa).
Nauhakehässä oli kaiketi 9 tai 10 koirakkoa, kaikki meni mun silmään tosi hyvin, mitä ehdin tsekktailla. No hetken mietinnän jälkeen tuomari tuli pyytään keskelle ne jotka pääsis sijoille. Me päästiin jatkoon, olin ihan ymmällään, jatkoon pääsi meidän lisäksi italianvinttikoira, sheltti ja viimestä en muista.  Sitten tuomari sijotti 4. & 3., eli oltiin kahden parhaan joukossa. Sitten tuomari liikutti meitä pari kertaa ympäri ja kätteli meidät ykkös sijalle. Sitten, kun tuomari otti kuvat kaikista sijottuneista niin kehu kuinka valppaasti pysyy aloillaan (tai ainakin sillä hetkellä :D)
Ennen bis-kehää käytin taas tuon pissalla ja sanoin iskälleni et nyt 1-2 sija, koska ne saa palkinnoksi rokotuslahjakortin. Sitten bis-kehä alkoikin jo. Bis-kehässä, oli meidän lisäksi, kiinanharjakoira, beagle, berni, valkkari & sheltti. Seisotettiin, tuomarit pulisi keskenään ja sitten mentiin muutama kierros ympäri ja sitten alkoi sijoittelu, 6. harjis, 5. sheltti, 4. valkkari, tässä olin sillain nyt ei 3. sijaa  vaain 1. tai 2. sija, kun näin lähelle päästiin lahjakortteja, no meille napsahti 3. sija, hymyilytti sekä samalla harmitti hiukan, kun ei saatu sitä lahjakorttia, mutta ehkä ens kerralla :)

Illalla kävin vain N kanssa n. 1km pyörälenkin ja treenailin seisomista ja tokon luoksaria, molemmat meni tosi hyvin.



Sunnuntaina aamulla mietin kannattaako lähteä kokeilemaan onnea, mutta päätin, että jos ei sijoille päästä, niin ainakin mukavaa seuraa on, senkin edestä.
Ilmosin itseni J kanssa pieniin ja junnuihin. Junnut oli ensin. Tais olla kuus junnua, joista neljä sijoitettiin. Seisotus, ravi ja kaks tippui pois, ei oltu niiden joukossa, tässä vaiheessa huomas Jessestä, että eilinen mätsäri painoi sille vähän vielä, ei ollut niin skarppina mitä yleensä on. No sitten ''yksilö-arvostelussa'' oli vain ravi ympäri ja edestakaisin ja seisotus. Kun kaikki neljä oli tehny tuon alkoi sijoittelu, 4. oli kaverini am.akitan kanssa, 3. me, 2. käppänä ja 1. yks tuttuvani cavalierin kanssa. Kommentiksi sain, että puhun riittävästi koiralle, esitän hyvin ja voisin mennä jo virallisiin junnu kisoihin, mutta en tiedä haluanko mennä, se jää nähtäväksi. Ehkä N kanssa vois joskus pyörähtää :)

Sitten ehdin pissattaa J ja sitten mentiinkin jo pienten kehään. Vastassa oli tuttu ( petsiestä ) Aram Koikkeri tai luulen niin :D Seisotus, ravi yhdessä ympäri ja sitten ensin meni koikkeri pöydälle ja sitten J.
Jesse meinas tippua pöydältä, koska siinä sen naaman eessä oli ''kehätoimitsija'' joka kai oli siinä just sen takia, että koirat ei tippuis siitä. Mutta anto tosi hyvin tuomari katsoa hamput, ja muutenkin. Sitten kolmio ja edestakaisin meni tosi hyvin ( näihin J ehkä skarppas ihan kivasti ), loppuun tuomari kysyi, että mitä rotuja vastasin '' jackrusselia, kääpiöpinseri ja gorgi'', sen jälkeen se kysyi heti '' miten tää voi olla niin rauhallinen?''
olin sillain ''öö, eiliset mätsärit taitaa pikkusta hiukan vielä painaan ja ei tää muutenkaa oo sellanen adhd terrieri :D'' Sitten mentiin kerran ympäri ja punainenha sieltä tipsahti, oltiin ihan alkupäässä niin ehdin hyvin käyttää tuon pissalla, juottaa, hetken olla aloillaa sekä käyttää lihaskunto tarkastuksessa, joka oli tosi mielenkiintoista mätsärin yhteydessä.

                                          19.5 mätsärin vetskukehässä, aika kivasti N osaa :)

Se joka teki sen tarkastuksen sanoi, J, että sen vasemman puolen etujalka on hiukan kireä, epäilee/epäilen myös minä, että tokosta tullut, kun seurataan vasemmalla puolen, sitten lantio oli kans hiukan kireä, mutta ei kuitenkaan jumissa, sitten takajaloissa oli myöskin hiukan kireyttä. Sanoi, että kannattaa nyt kesäkuun aikana käyttää hierojalla, kun jumeja ei ole vielä syntynyt, vain vähän kireyttä. Joten J pääsee ennen juhannusta hierojalle ja katsotaan jos sitten elo-syyskuun vaihteessa taas.

Sen jälkeen mentiin nauha kehää odottelemaan, ja eihän siinä kauaa mennyt, kun punaset huudettiin kehään.
Takanamme oli tod. narttu jackrusseli, jonka om. oli valjailla kehässä, ja antoi koiran mennä miten sattuu. Sitten, kun tuomari pyytää seisottaa ja aloittaa ns. väärältä puolen kehää kattomaan koiria, niin nainen vaan tokaiseen, että miks pitää seisoittaa, kun toi ees tänne kato, ja oli sillain näähän vois moikata äkkiä, olin sillain juu ei nyt. Ja yritin saada J takas seisomaan, kun toinen kääntyi katsomaan tyttöä joka oli J perseessä kiinni... No sitten onneksi päästiin liikkeelle niin menin heti muutaman ohi,´että tuo olisi sitten meidän takana, kun seisotettais, mentiin niin monta kertaa ympäri, että käsi alko väsyy, pää meni pyörälle. No sitten vihdoin seisotettiin taas, ja tuomari valisi 8 jatkoon  14 koirasta, me oltiin siinä. Sitten lisää seisotusta, tässä vaiheessa huomasin, että kehässä oli ollut ''yksi ylimääräinen sen liikkeen ajan joku mummeli jonkun pennun? kanssa silloin kun mentiin ympäri, ja heti ne kaikkos kun liike loppu :D, mutta sitten tuomari mietti pitkään, ja sit jouduin jo J kannatteleen, kun se ei vaan jaksanut kerta kaikkiaan seistä, joten ei päästy enään 4. parhaan joukkoon. Ainakin sen opin, että yks väli päivä mätsäreiden välissä, että kahtenä päivänä en voi mennä ainakaan J. kanssa tai ehkä just ja just junnukehään.

19.5 päivän mätsärin junnukehästä :)

-------------------------------------------------------------
Loppuun pikku sepustus Nellin 9v:n kunniaksi!
8v;n jälkeen ollaan saatu aikaan vaikka mitä muutamat kerrat käyty koirahierojalla, peitsaus saatu melkein pois kokonaan, esiintyminen näyttää tosi kivalta nyk. sekä tokokin alkaa sujuun tosi kivasti. Tuntu vaan, kun täytti vuosia, että toi ois nuorentunu ainakin 5 vuodella, meinaan semmonen kakara oli muutaman päivän....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti