7.8.2015

Aulanko, luonnonsuojelualue (8/2015)

Sunnuntaina heräsin siinä yhdentoista aikaan ja tein aamutoimet jne. Jenni tuli vähän ennen 12 hakemaan mua pihasta ja sitten ajoimme Tiiriön lildliin hakemaan evästä ja siitä suunta kohti Käikäälää, ja haettiin Julia kyytiin. Sieltä ajettiin Idänpäähän, jossa Jassu (+Demi) liittyi seuraan ja lähdettiin käveleen kohti Aulangon metsiä  ja tarkoitus oli kiertää Aulangon järvi, joka on matkana noin 12-13 kilometriä.

Aluksi kävely tuntui kauhean raskaalta, mutta pikku hiljaa tuntui kevenevän. Ilma oli suotuisa, sillä juurikin lähdimme autolla heittämään Juliaa Käikäälään alkoi satamaan. Koirat menivät koko matkan sulassa sovussa, tämä porukka aina kyllä tulee juttuun, sillä monia lenkkejä ollaan tällä porukalla tehty. Ensimmäinen tauko pidettiin n. 4 kilometrin jälkeen ja nautittiin Hämeenlinnan joutsenlammen näkymistä, sekä syötiin jäätelöt.

< - Jessekin sai jäätelöä!

Joutsen-/Ankkalammelta

 Matkamme jatkui tästä, hieman pienempiä polkujen kautta kohti Aulangon lomakylää, missä oli matkaa kertynyt yhteensä n.8 kilometriä, jossa koirat pääsivät uimaan ja juomaan kunnolla rannasta. Tästä jatkoimme matkaa meidän ''päämäärään'' eli yhteen grillipaikkaan, joka oli vain lomakylien jälkeen n. kilometrin tai parin päässä, mutta sinne piti mennä isohkon kallion yli, joka hidasti meitä hieman. Grillipaikalla ei meidän onneksemme ollut ketään, joten jäimme siihen paistamaan makkarat ja syömme muut eväät. Loppumatka meni tämän jälkeen (n. 3,5 kilometriä) meni hitaasti, koska jalkoihin alkoi jo painaa, eikä se auttanut yhtään, että maha oli ihan täynnä :D

Matkaa kertyi yhteensä noin 12,5 kilometrin verran, ja aikaa tähän kului n. 3,5h käveltiin ja sitten taukojen kanssa tähän meni n. 5h, grillauksessa meni se  1h ja sitten ne kaksi n. 15min taukoa. Pysähtelimme kuvaamaan koiria aika monta kertaa (kuvia kertyi n. 400, joista ehkä onnistuneita hyvällä tuurilla on 50!)
Tälläisiä reissuja ehdottamasti lisää! Seurueemme siis koostui meidän lisäksi Jenni&Yatsi-Belgi, Jassu&Demi-Belgi sekä Julia&Sampo-kultsu. Kiitoksia teille vielä seurasta!





Suosittelen Aulankoa muillekkin, kaunista ympäristöä, sekä mm. joutsenlampi, näkötorni ja upeita maisemia! Vielä joku päivä pitäisi tehdä mm. itse tuonne näkötornille lenkki!


  Loppuun loput kuvat!



Jesse&Demi <3

Sampo-kultsu, Demi-Belgi, Jesse & Yatsi-Belgi

Jesse ja Yatsi <3

               Yritin saada hienoa kuvaa, missä olisi hieno tausta, mutta kuva ei ihan onnistunut.

    Osa matkasta mentiin pitkospuita pitkin, mikä oli ihan kivaa vaihtelua kivikkoisille poluille :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti