8.1.2015

Jesse yllätti mut kolmesti!

Ensimmäinen yllättyminen tapahtui tiistaina mätsärissä Ylöjärvellä. Lähdettiin tiistaina 15 minuutin äkkilähtö tyylillä, sillä allekirjoittanut heräsi kello 8:25 ja 8:30 piti lähteä, mutta päästiin lähteen 8:45 pienen sekoilun jälkeen, koska ajatukset Marjon kanssa oli mennyt hieman ristiin :D Mutta miksi nukuin pommiin niin oli puhelin syytä, koska mulla oli kyllä kello 7:20 herätys, mutta jotenkin allekirjoittanut ei herännyt 40minuutin sisällä yhteenkään herätykseen ja herätyksiä pitäisi tulla 5 minuutin välein... No sitten autokin hieman oli eri mieltä lähdössä, sillä ainoa mikä ovi toimi oli kuskin puoleinen takaovi. Mutta onneksi siinä vaiheessa kuskin ovi jo aukesi, kun pääsimme Marjon kanssa Jassulle. Mutta silti kirjaimellisesti aika perseestä änkeä kahdesta ovesta 3 ihmistä ja 3 koiraa sisään autoon, mutta ei se menoa haitannut.

Paikan päällä oli taas tungosta, kuten viime kerralla koira koutsin hallissa. Mutta pahemmilta rähinöiltä vältyttiin, ja Jesse oli ihan siivo poika, ei pelleillyt. Mutta sitten ennen kehää, kun pyysin Jessen nouseen mua vasten ja se sai multa sitten sähkärin, no Jesse tietysti pelästy sitä vähän, ja sen jälkeen yritin innostaa sitä mutta en oikein saanut millään siihen intoa. No pari kehässä se oli vähän normaalisempi ja anto tuomarin koskea ihan ok'sti mutta huomasi ettei tykkää siitä vieläkään. Sitten sai jossain kohtaa musta tai tuomarista sähkärin, jonka jälkeen namit ei kelvanneet enään, joten mentiin kehun voimalla nauhakehään (saatiin sininen nauha). Nauhakkehässä Jesse näytti niin hakatulta ettei oo toista nähty, pelästyi niin paljon sähkäriä ja sitten pöydällekkin kamala laitettiin niin ei päivä voi mennä jätkän mielestä huonommaksi sitten. Ymmärtäneesti ei sijaa, lopussa yritin kehua ja silittää ja rentouttaa koiraa, lopussa Jesse ''makasi'' mua vasten jo.

Toinen komentaa ja toinen yrittä pakoilla kivellä :D
Kotimatkalla pysähdyttiin Pirkkalan ABClla hakeen vähän ruokaa ja sen ajan kun Jassu&Marjo kävi hakemassa ruokaa vietin koiraparkissa pitäen Demiä (Belggari) ja Jessee vapaana, saivat loput energiat purkaa hyvin. Ja kaiken tämän lisäksi Jessne mantteli otti ja sanoi itsensä irti (toinen jalkalenksu katkesi), mutta todennäköisesti korjautetaan se, jolloin se saa olla päällä jos mennään vapaana pitään kaveriporukalla, mutta sellainen kunnon mantteli olisi tarkoitus hankki treeneihin lämppälenkille ja muille lenkeille. BOTia oon kattellut, mut ei taida sopii kunnolla lenkille, sitten myös pomppaa olen katsellut, mut en tiiä oisko se perus hyvä vai toppapomppa? Mahdollisesti sitten kun tulossa pitkä pakkasjakso niin ostan sen vasta, tuolla vanhalla manttelilla ja fleecehaalarilla mennään siihen asti.

Toisen yllätyksen Jesse teki eilen treeneissä. Meille kävi hyvä tuuri sillä JANKKin porukka ei tullut treenaamaan vielä tällä viikolla, joten meillä oli koko halli käytössä (yleensä vain puolet), joten toisella kentällä sai hyvin otettua 6 kepin avulla nopeita keppejä kera lelun. Sekä pientä tottista ja lämppäilyä vielä lenkin lisäksi. Myös kapulaa näytin Jesselle pitkästä aikaa ja se toi lelua ja pidettiin kivaa, että sen kanssa voi liikkua. Sitten pyysin sivulle Jesseä (kapula silloin suussa). Tuli melkein sivulle -> kapula tippui, pyysin uudelleen ottaan kapulan ja tuleen sivulle. Jätkä tuli KAPULA SUUSSA istumaan sivulle, se oli hieno onnistumisen tunne, että se kapulan kanssa voi tehdä muutakin kuin nostaa maasta mulle. Tehtiin toinen toisto, eli ensin liikuttiin kapula suussa ja sitten pyysin sivulle, tiputti jo ekan kerran edessä kapulan, mutta nosti käskystä ja tuli sivulle, mutta sitten kapula tippui taas, mutta käskystä nosti sen taas. Mahtava fiilis että se tuo melkein täydellisesti sen sivulle! 

Ei Jesseltä tota luonnetta puutu ainakaan (ihan leikkivät siis ei mitään tappelua :D)
Muuten agilitytreenit meni tosi hyvin, Jesse totteli eikä haahuilut suurempia, sekä pystyin tehdät pari ohjaista että Jesse meni ns. mun edestä hypylle, mikä ei ole ennen onnistunut, koska ei ole kunnolla irronnut eteen jos olen jäänyt sen ns. taakse, tämä oli toinen asia missä Jesse yllätti minut. Radan pätkissä oli tosi kivoja putkeen vientejä ja oikeastaan ne vaikeimmat onnistui, mutta helpoimmat vähän kusahti. Kepit oli hyvät joka kerralla. Aa oli hyvä kaikilla muilla kerroilla paitsi kerran, kun Jesse päätti hieman ihailla maisemia sieltä päältä...

Joulun aikaan oli taukoa taas agilitystä sellaiset 3 viikkoa, tarkoitus nyt kevään mittaan kisailla mahdollisimman paljon, ja sitten kesällä pitää vähän taukoa, ehkä sitten paikkaamaan ottaisin kaverin koiran tai jos sitten kaveri haluis käydä 4 viikon verran kokeilemassa agilityä koiransa kanssa. Täytyy katsoa, kesällä on vähän huono treenata, kun on niin kuuma, sekä kisoissakaan emme käy kesäisin yleensä. Joten silloin olisi oiva tauko pitää taukoa agilitystä.

Demi näyttää niin höpsöltä :D
Tulevasta en oikein tiedä, meillä saattaa olla 17.1 kisat, JOS saan myöhässä ilmoittautua mukaan, sekä tuleva viikonloppu vietetään kahden Jessen kanssa kotona, joten saa nähdä keksimmekö jotain kivaa! Hierojallekkin pitäisi varailla aika, ennen hiihtolomaa kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti