18.9.2014

Möllitoko 14.9.-14

Viime sunnuntaina olimme mölleilemässä Tuusulan Piski Tiskin hallilla. Oltiin ihan uudessa paikassa ''kisaamassa". Jesse oli ihan rento uudessa paikassa, vähän säikähti aina jos joku haukahti. Olimme NakkiALOssa missä sai palkata niin paljon kuin halusi koiraa.

Ensin meillä oli luoksepäästävyys ja paikkamakuu (1min). Jonka jälkeen oli yhden koirakon yksilöliikkeet ja sitten meidän.

Luoksepäästävyys: 10,
- Hyvä, tervehti hillitysti tuomaria.

Paikalla makaaminen (1min): 5,
- Lähti n. 30s-40s kohdalla. Mietin menenkö palkkaan vai en (ennenkuin nousi siis), päätin etten mene, koska Jesse pitäisi pysyä helposti sen 2min, joten päätin vaatia siltä sitä nyt,  mutta nyt tullut noita lähtöjä liikaa tässä lähiaikoina, pitäisi antaa vähän huomautusta varmaan enemmän tästä eteenpäin.

Seuraaminen kytkettynä: 8,
- Edelleen ajoittaan hyvää, ajoittaan todella väljää. Varsinkin täyskäännöksissä joihin aletaan tekeen, se että koira tekee sisäpuolella täyskäännöksen eikä ulkokautta. Herpaantui myös, kun joku koira haukahti niin hätkähti siitä.

Seuraaminen ilman hihnaa: 8,
- Samat jutut kuin edellisessä ehkä hieman tiiviimpää ja otti perusasentoja helpommin. Paitsi tässä kohtaa ei koira enään haukahtanut.

Seuraamisen yhteydessä maahan meno: 5,
- Meni kuulemma istumisen kautta maahan, vaikka minusta ei, koska vein namilla asti maahan sen. Mutta en tiedä onko se jotenkin väärin jos menee istumisen kautta maahan? Joku fiksumpi voisi valaista minua tässä aiheesta.

Luoksetulo: 10,
- Meidän bravuuri, saatiin tästä erityisesti kehuja :3 Ehkä jos haluisi jotain parantaa niin nopeutta, mutta kyllä se Jesse jo laukalla tulee ihan sen matkan jo.

Seisominen seuraamisen yhteydessä: 10,
- Hyvä, seuraaminen kesti tuon alun ja kuulemma pysähty hyvin, otti käskyn jälkeen vain yhden tukiaskeleen! Jei jotain iloista asiaa tuon luoksetulon rinnalle :3

Estehyppy: 5,
- Meni toisella käskyllä yli? ja perusasentoa ottaessa joudun paljon antamaan vartaloapua.

Kokonaisvaikutus: 10,
- Tuomari kehui Jesseä terhakkaaksi, joka tarvitsee vielä paljon kehuja kesken suoritusten, muutenkin kuulemma osaa teknisesti ihan ok'sti asiat, mutta sitä iloista ja hyvää asennetta pitäisi kasvaa.

163p -> ALO1


    Olimme mölleilemässä Diana-belgin kanssa, sekä turistina oli myös Roiku-belgivaavi :3
    + pääsivät yhdessä juoksemaan möllien jälkeen hetkeksi vapaana metsään.

Ensimmäinen ALO1 meille mölleistä. Mutta edelleen paikalla makaaminen, seuruut ja maahanmenot tarvii vahvistusta paljon. Seuraavia möllejä katselin marraskuun alulle, jonne ois kivasti aikaa treenata. Jos sinne ottais tavotteeksi paikallaolon onnistumisen ja seuraamisen parantumisen paremmaksi.
Jessen iloisuus ja se hyvä tekeminen saattaa yhtäkkiä muuttua, josse tekee iloisesti ja sit alkaa väljääntyy ja huomautan siitä -> hidastuu ja näyttää siltä että kohta huudan sille. Vaikka sanoisin vain höpöhöpö, mikä tarkoittaa, ettei se mennyt ihan noin. Sitten sen into menee siihen treenaamiseen.

Kaukopalkalla ollaan sitä yritetty nyt, perusasento-maahan-perusasento treeniä otettu, kun sivulla ei suostu meneen maahan. Paikalla oloa pitäisi vaan ottaa eri paikoissa ilman toisia koiria ja toisten koirien läsnäollessa. Pitäisi vaan miettiä miten saisin vireen pidettyä, ja seuraamisessa varsinkin sen sillä. Pitäisikö vain, että jos koko seuruu on hyvä -> palkka, eikä vain jos osittain hyvä niin palkka. Vai sillain että jos koira seuraa 4-6m hyvin palkka. Ääh en tiiä, tekis mieli heittää kaivoon kun ei tunnu menevän noi sille kisoissa päähän, treeneissä tekee mut kisoissa ei.

Vielä pitää treenailla siis ALO liikkeitä ennenkuin haaveillaan virallisista  tokokokeista. AVOsta olemme harjoitelleet kaukoja jo ja kapulan pitoa. Kaukot sujuvat varsin hyvin, ehkä ainoa ongelma niissä on se, että Jesse saattaa valua eteenpäin joskus ei enään läheskään joka kerta. Kapulaan koskettaan hyvin ja pidetään se 1s-3s suussa :D


Ens viikonloppuna mennään pitkästä aikaa iskälle maalle. Tiedossa sänkipelloilla lenkkeilyä, kuvailua ja viikonlopun nauttimista ennen koeviikkoa, mikä alkaa siitä viikon päästä.

2 kommenttia:

  1. Onnea ykkösestä. :) Ja siis kyllä koiran pitäisi liikkeestä maahan mennessä mennä suoraan maahan eli ikäänkuin tiputtaa, vaan jalat alta, että se olisi kympin arvoinen suoritus. Meillä Gloria menee vähän siltä väliltä eli, kun sanon käskyn niin menee takaosa edellä mutta ei kuitenkaan istumisen kautta. En viitsi sitä hinkata, koska se on ihan ok liike muuten.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okkei kiitos vastauksesta. Paljonkohan vir. kokeesta saa jos menee suhk nopeesti maahan kuitenkin vaikka menisi istumisen kautta? Ja kiitos!

      Poista