22.10.2013

Viikonlopun kuulumisia kera alkuviikon kuulumisten kanssa

Viikonlopun verran on allekirjoittanut viettänyt syyslomaa, johon on mahtunu tosi kivoja tokotreenei.

Viime torstaina käytiin yhdellä kentällä treenammassa tokoa Jessen kanssa,
ennen sitä Jesse pääsi painiin 8kk ikäisen eukun kanssa. Heidän lähdettyä käveltiin kenttää ympäri ja palkkasin aina, kun J otti itse muhun kontaktia. Tällä tekniikalla pitäs aina aloittaa kaikki treenit,
jos ollaan jossain muualla kuin kotona. Sen jälkeen otettiin pari heittoo pallolla, että vire nousis vielä hitusen. Kyllä se nostitikin tehtiin vähän seuruuta sekä parit luoksarit. Sen jälkeen J sai olla hetken rennosti, kun piirsin maahan seuruu kuvion, joka oli tälläinen....

Ihan hauska molemmille puolille käännökset, täyskäännös, pysähdys ja juoksuosuus. Oikeastaan yllätyin kuinka hyvin se meni, yritin itse katsoa suoraan eteenpäin ja sivu silmällä vilkuilla katsooko koira muhun vai jtn aivan muuta. No melkein koko ajan katso mua. Parisen kertaa tais hetken olla katsomatta mua, mutta siis pysähtyminen oli täydellinen, juoksu osuus meni kans tosi hyvin. Sen jälkeen otin liikkeest seis ja sen jälkeen luoksarin ja loppuun liikkeest maahan. Kaikki meni kokeen omaisesti eli kehulla palkka ja vikan suorituksen jälkeen kauheet kehut ja namia nassuun, toi neljä liikettä menee suhk. hyvin putkeen, silloin tällöin ois tollanen 3-5 liikkeen sarja tehä niin näkis miten on edistytty. Loppuun vaan palloa heittelin ja palkkasin aina, kun toi pallon niin sai hyvin loput namit syötettyy loppuun. Menee aikaa, että Jesse meneen kaksi seuruu kuviota putkeen melkeinpä hihnan kanssa sekä ilman. Treenii, treenii!



Perjantaina lepäsin tetin jälkeen oikeastaan vain. Jesse seurailu mua, kun pakkailin kamoja iskälle menoa varten, kun siellä viettäisin koko syyslomani. Illalla joskus yhdentoista aikaan iskä vasta tuli hakeen mua ja Jessee sinne niin en ehtinyt oikein mitään tekemään kummankaan kanssa enään illalla/yöllä. Tetistä puheen ollen, itse olin tämän toisen viikon Pekan Akvaariossa tetissä, josta sain mahtavan/-vat "palkan(palkat", kun sain isoja näyte pusseja 5kpl ( 5kpl eri nutron makuja, arvioin että yhessä pussissa ois sen n. 500g eli 2,5kg ilmatteeks koirille sekä 10e sain ottaa luita, herkkui tai mitä ikinä halusinkin (seuraavassa postauksessa kuva, koska en jaksa nyt siirtää kuvia koneelle :D)



Lauantaina itse nukuin vähän yli kahteen asti ja sitten mut melkein revittiin sängystä ylös ja sanottiin, että kohta ois lähtö kuljuun vähä shoppaileen. No itse sain juuri ja juuri itseni ylös sängystä ja puettua ja autoon, jossa torkuin koko matkan :D Kuljusta lähti koirille irtonameja n. 600g? verran sekä Nellille pääosin kokeiltavaksi hau haun senior light 6kg pussukka mukaan. Kotiin päästyäni namit pääsi heti testiin eli heti pikku treenit molemmien kanssa ja sen jälkeen molemmat pääsi (lue= joutuivat) kuvattavaksi vuoronperään sekä loppuun muutama yhteiskuva. Nellistä yritin yksin saada siedettävän seisotuskuvan, mutta se ei oikein onnistunut tällä kertaa, muttan onhan tässä koko syysloma aikaa ottaa sellainen kuva. Illalla, kun laitoin koirille ruokia huomasin, että uusia lihoja voisi tilata, koska enään jäljellä on 500g pötköi kaksi kappaletta luumursketta ja jtn hanhen vai broilerin jauhenlihaa sekä n. 4-6kg sika-nautaa, mutta ei sitä viitsi joka päivä antaa tai joka vklp, kun olen niin koirille, kun pyrin, että ne sais viikonloppuisin väh. kahta eläintä sekä yhden ruston, jos pakastimessa on luita. Yleensä J saa sen luun 1-3 tuntia ennenkuin ollaan lähdössä takaisin äidille niin syötäväksi ja sen jälkeen Nelli saa syödä loput, koska Jesse syö tosi hetkellisesti tai niin hitaasti niin silti siitä jää ihan riittävästi vielä Nellillekkin. Ajattelin, kun sika-nautaa on niin paljon, että tilaisin ehkä hanhea, lohta, broileria ja jotain sisäelimiä 500g pötköissä, riippuen pötköstä 2-4 kpl sitten ''isompia'' satseja tulis naudan tai sian jauhenliha, ja sitten se mistä en ota jauhenlihaa niin siitä sitten palalihaa 2kg annokset molemmista.



Sunnuntaina olin "jo" kahdentoista pintaan ylhäällä ja puoli yks leikkimässä sekä kuvailemassa koiria.
Sen jälkeen otin Jessen kanssa parit luoksarit ja suhk. pitkän seuruun ja sen vire oli jotain niin täydellistä <3 sekä pari lyhyttä seuraamista, missä oli käännösiä. Nellin kanssa ollaan venytelty joka päivä päivällä sekä illalla. Ja harjoiteltu seuruuta ja nyt se alkaa pysyyn siinä vieressä. Otan Nellin seuruuta ilman seinän apua, sekä seinän avulla. Seinän avulla, menee tosi hienosti, jopa juoksuosuus, mutta ilman seinää perä alkaa meneen omiateitä :D jonka seurauksena olemme Nellin kanssa alkanut opetteleen peruuttamista sekä jalkojen väliin tuloa, molemmat aika alkuvaiheesaa kylläkin vielä. Jessen kanssa ollaan edelleen treenattua alkeita peruuttelusta, syliin tulemisesta,  selkään hyppäämistä (itse olen kontillani) niin hyvin sekin alkaa sujumaan sekä jalkojen välissä seuraamista/kävelyä. Sunnuntai illan loppuun otin pientä aktivointia, kun piilottelin nameja keittiöön, mistä J sai etsiä ne.

                         Siellä meni kissa, kun joku ulkoilutti kattiaan valjaissa :D Mutta hyvin pysy paikallaan :)

Maanantaina olin aika kauan koirien kanssa päivällä ulkona. Alussa koirat sai juosta ensin vähä, sen jälkeen heittelin lelua niille ja otin tokoa Nellin kanssa. Jesseä en treenannut eilen yhtään, paitsi jos kutsuin tänne/luokse, niin se sai palkan siitä, mutta muuta en ottanut sen kanssa. Sillä oli relax-päivä eilen.
Nellin kanssa otin seuruuta ilman seinä apua, meni suhk. hyvin, sekä seinän avulla, saatiin myös pikku juoksu osuuskin siihen lisättyä. Sekä joka päiväiset venyttelyt ja temppuja millä mitalla. Nyt Nellillä alkaa kunnolla näkyyn se ilo, että se tykkää tehä ihmisen kanssa yhdessä jotain ja illalla huomaa tosi hyvin, kun sen kanssa sekä Jessen kanssa on touhunnut sen 2-4h pihalla niin kuinka väsyneitä ne molemmat on.

Syys Jesse :D

Tänään ei tapahtunut mitään ihmeellistä oikeestaan perus venyttelyt Nellin kanssa ja muuten rentoo meininkii ja sitten suhk. päivällä ite lähdin äidille takaisin ja molemmat koirat jäi iskälle pariks päivää vielä. Mutta siihen on syy miksi tulin jo äitille, siksi koska HUOMENNA oon menossa kannukseen tutustuun, josta varmaankin laittelen jtn tänne blogiinkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti