25.10.2013

Tutustumis-reissu Kannuksen Kennellinjalle :)

Jo kouluvuoden alkaessa tiesin, että haluaisin päästä Kannuksen kennellinjalle tutustumaan.
Yhteishakua ajatellen oon jo pitkään miettinyt, että lyseon lukio täältä Hämeenlinnasta vai Kannus ensimmäiseksi, oikeastaan ne on nyt ne vaihtoehdot + 3-5 sijoille tulee loput lähellä olevat lukiot ja toivon, että pystyisin suhk. aikaisin tekeen ratkaisun kumpi, ettei viikkoo ennen yhteishakua tarvi miettii päätäpuhki sen takia ja sitten pilata koko hieno hiihtoloma viikko, jonka todennäköisesti vietän jälleen iskäni kanssa levillä jossa seurana iskän täti ja sen mies sekä mun pikku serkkujen perhe.

Eilisestä (keskiviikosta) tuli ''tärkeä'' päivä mun elämässä, koska pääsin Kannukseen serkkuni kanssa tutustumaan.
Pitkä aika sitä olikin suunniteltu ja eilen se toteutu, sekä nyt se on takanapäin,
että ei tarvi enään murehtia siitä.  Aamulla klo 08.11 lähdin serkkuni kanssa junalla kohti Kannusta.
Ainoa junan vaihto oli Tampereella, tosin siellä seuraava juna mihin meidän piti vaihtaa oli 25min myöhässä,
niin siinä tuli sitten hiukan lisää odottelua.

Kannuksen asemalle päästyä opon piti tulla hakeen meidät, mutta hänestä ei kuulunut mitään niin soitin hänelle niin hän oli tyystin unohtanu ajankulun, kun hän vihdoin tuli hakemaan meitä. Niin mentiin suoraan sinne Dogness-hallille? käymään, joka oli aivan huikea siellä on varmaan tosi hyvä treenailla talvella ja jos sinne käveleen niin tulee samalla hyvät lämmittely/pissalenkit tehtyä, kun siitä kävelee n. 10-15min koululle ja toisin päin. Siellä hallilla ensin juotiin kahvia, tosin itse tyydyin limuun, koska en juo kahvia tai teetä. Siinä sit kyselin mitä tulikin mieleen ja melkein kaikki tuli kyselty jo siinä vaiheessa mitä mun pitikin kysyä.

Kysyin mm. Paljon lukion kursseja pitää olla suoritettu koko neljän (4) vuoden aikana...48 kurssia pitää olla, ja tein laskemilla, kun lukio jaksoi on 10 kpl kokonaisuudessa niin se ois 4.8 kurssia per jakso, eli n. reilussa puolessa pitäs olla viisi (5) kurssia ja lopuissa vain neljä (4) kurssia mikä on aika vähän verrattuna norm. lukioon, kun siell' pitää olla se 6-7, joskus 5 kurssin jaksoja, mutta tosin siellä on niitä taito- ja taideaineita melkein kaikilla se 1-2, joka vähän helpottaa koe urakkaa, kun tuolla on vaan ne kaikki pakolliset käydä ja sit jos haluu niin muitakin voi käydä tai niin ainakin ymmärsin?

Sitten kysyin myös pääsykokeesta...pääsykoe on haastattelun tyyppinen, jossa kysytään omasta eläintaustasta, harrastustaistoista, motivaatiosta ja sekä on pieni käytännön koe. Pääsykoe ja oma kiinnostus/halu/motivaatio parantaa pääsy mahd. suuksia, mutta mitä siellä sanottiin niin alle 21 pisteillä on todella huono mahdollisuus, mutta sitten, kun pisteitä on lähelle 30 niin on tosi hyvät mahikset ja itsellä oli kasin kevät torkassa laskettuna, kun opon kanssa laskettiin niin ekalla toiveella 34 pistettä muissa 32 pinnaa, ka oli 8,2. Toivon, että ka minulla nousisi vähän, mutta nyt tähän mennessä kaikki on mennyt samanlailla, paitsi bilsasta sain vähän paremman numeron kuin viimeksi, mutta en merkitsevästi, yhteiskuntaoppi on menny tosi hyvin, ussan koe meni hitusen penkin alle, mutta meillä on siinä niin vaativa ope, mutta uskon, että 7.lk ja 8.lk numerot pitäs sen ysissä (9) torkassa. Fykessä ja Ruotsissa mulla on mahd. nostaa numeroita, mutta katsotaan mitä numeroita saan joulutorkkaan, tarkoitus ois että kaks (2) tai kolme (3) saisin nostettua, mutta yhtään ei laskis.

Sitten kysyin myös kennel-vuoroista mitä siellä koirahoitolassa olisi, eli koirat lenkitettäis, siivottais, oltais asiakaspalvelussa yms. Niitä ois 10 vk yhteensä kokonaisuudessa siellä, sekä saman verran navettaa. Sikaviikkoi oli mun mielestä vähemmän, mutta määrää ei muistu nyt mieleen. Martta, joka on siellä kennelvastaava niin sanoi, että monen mielestä kennelviikot on kivoja, mutta omalla tavalla raskaita, kun koiria käytetään neljä kertaa päivässä ulkona aamulla n. 07.00 aikoihin, sitten ennen ruokaa n. 11.45, ennen päivällistä eli n. 15.00 ja viimeisen kerran n. 20.00 (ajat ei ihan tarkkoja) ja välissä siivotaan häkit ja annetaan aamulla aamuruuat ja illalla iltaruuat. Jos ehtii/jää aikaa ja jaksaa niin oppitunneilla saa mennä, mutta EI OLE pakko. Sitten en ole ihan varma kuuluko kanit kennelvuorolaisille, vai onko niille jotku omat ''hoitaja''viikot, mutta ainakin kaneille on sossutteluhetki/aika jolloin kaiketi joku pieni ryhmä menee silitteleen, hoivaan, totuttaan ihmiseen niitä sekä naksutteleen niille. Mulle noi navetta- ja sikaviikot ei ole ongelma, koska oon niitten kans ollu tekemisissä jonkun verran tai no navetassa enemmän kuin sikalassa :D

Sitten kysyin myös mitä jos on kotona toinen koira, niin sovitusti YHDEN lukuvuoden aikana saa KAKSI (2) viikkoa olla samaan aikaa kaksi koiraa, vasta kolmantena? vuonna voisi neuvotella, että olisiko mahdollista saada sitten viimeiseksi vuodeksi kaksi koiraa vakituiseen asuun asuntolaan. Jos menisin ja pääsisin kannukseen niin onneksi mulla ois ihan selvä kumpi lähtis mukaan ja hienoa olisi, että saisin Nellin edes kerran sinne vaikka vain viikonlopuksi tai viikoksi, koska uskon, että se saattais stressata tai olla hämillään koiramäärästä.

Tässä varmaan oli kaikista kiinnostavimmat kysymykset, ketä nyt kannus kiinnostaa. Olisi kiva saada joku blogi luettavaksi, jossa allekirjoittanut on nyt kannuksessa koulussa ja päivittäisi suhk. usein eli väh. kolme-neljä kertaa kuussa. Sekä olisi kiva saada kommentteja niiltä, jotka miettivät Kannusta yhtenä vaihtoehtona peruskoulun/lukion jälkeen ja muutenkin olisi kiva jakaa tästä paikasta/jatko-opinnoista mielipiteitä sillain + kommentti boksiin voi kommailla, jos joku asia jäi sanomatta, mikä kiinnostaisi itseäsi niin jos osaan vastata niin vastaan mielelläni.

Sen jälkeen saatiin reilu tunti seurailla tän vuoden ykkösten käytännön tuntia, missä ne treenas, treenien jälkeen päästiin opettaja kyydillä itse koululle, jossa käytiin siellä ''pieneläinpuolella''=kanien luona tutustumassa ja sit mentiin 1.vuoden opiskelijoiden kanssa syömään ja rupateltiin niitä näitä ja sit käytiin kattoon asuntolassa. Asuntola vaikutti tosi mukavalta paikalta suhk. isot huoneet ja ihan kelpo paikka, ehkä isompi tv ois toisessa saanu olla, kun toisessa oli taulu tv ja toisessa sellanen iso vanhan ajan tv :D
Sen jälkeen mentiin sinne kennelin puolelle,  missä hoidetaan koiria ja kissoja katteleen vähän sielläkin vielä kyselin jonkunverran sekä nähtiin se ''opiskelijoiden'' kauppa, mistä opiskelijat saa jonkun verran alennusta. Siellä oli koirien ja kissojen? kuivamuonaa, barffia, hihnoja, pantoja, lelua, dummyja ja kaikkee koulutukseen liittyvää melkeinpä ja nahkahihnatkin oli tosi halpoja omasta mielestä.
Kivat paikat sielläkin oli :)  Aika riemukas ja mielenkiintoinen päivä oli, monet kysymykset
mm. Onko Kannus paras vaihtoehto mulle, vai joku paikallinen lukio? 
tai Onko Kannus liian kaukana kotoota, jaksanko varmasti tsempata itteeni siellä, 
jos on rankka esim. kennelviikko-vuoro.

Tähän tällänen erittäin laadukas kuva Kannuksen asemasta :D

Voisin tähän loppuun lisätä plussia ja miinuksia Kannuksesta sekä Hämeenlinnan Lyseon lukiosta muissa lukiossa, mihin oon hakemassa 3-5 sijoilta niin niissäkin melkeinpä samat plussat/miinukset kuin Lyseossa.

Lyseo
+ lähellä
+ tuttuja lukiossa, sekä suurinosa kavereistä jää Hämeenlinnaan
+ näkis enemmän perhettä ja sukulaisia
+ pystyis panostaan pelkästään lukioon
+/- enemmän kursseja käytävä, mutta sais enemmän näitä taito-/taideaineita otettua ja sillä ''helpotettua'' jaksoi
- ei saa ammattia vaan on pakko vielä mennä joko amikseen, amm.korkeeseen, yliopistoon tai opparilla töihin
- ei vaihteluvuutta esim. harjoitus-jaksoja, mitä kannuksessa olisi.

Kannus
+ pääpaino koirissa, saman henkistä porukkaa
+ mielenkiintoisia aiheita amis puolella
+ vaihteluvuutta, kun lukio ja amis-jaksoi ei oo sillain montaa peräkanaa, joka motivoi myö lukion suhteen
+ saa yo-paperit sekä ammatin ja voi jaksaa opintoja yliopistossa tai vaikka vielä uuden ammatin opiskella
+ saisi uusia kavereita :_)
- kaukana, junaliput kalliita
- suurin osa kavereista jää Hämeenlinnaan

ISO KIITOS NIILLE JOTKA JAKSOITTE LUKEA TÄLLÄISEN ROMAANIN, MUTTA AINAKIN OMASTA MIELESTÄ KIINNOSTAVA JOS MIETTII KANNUKSEEN OPISKELUA JA OLISI MAHTAVAA SAADA JOTAIN KOMMENTTIA NIILTÄ ESIM. KETKÄ ENS VUONNA HAKISI JA OLISI MUKAVA TUTUSTUA JA JUTELLA KANNUKSESTA JA MIKSEI MUUSTAKIN!

9 kommenttia:

  1. Täällä ilmoittautuu yksí Kannuksen kennellinjasta kiinnostunut! Yhteishaussa tulee olemaan mun ykkösvalinta. Mä haluaisin myös päästä tutustumaan tuonne, pitää kai yrittää sitä järkkäillä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että kiinnostusta löytyy, laitoin petsies sulle viestii kans :)

      Poista
  2. Ite opiskelen tällä hetkellä, blogi http:/ttahiti.blogspot.fi ja kämppiksen http://only-me-and-my-story.blogspot.fi
    Näin alkuun mä tahdon sanoa, että mua häiritsee ihan hirveesti nuo kirjotusvirheet, joita oli aika paljon. Niin ja se taulutelkkari on täällä ihan sen takia, että se on opiskelijan oma, eikä koulun. Koulun masiinoita on nuo vanhat. Ykköskämpässä, missä oli myös tuo taulutelkkari, suurin osa yleisten tilojen tavaroista on myös opiskelijoiden, ei koulun. Kentsuvuoroihin kuuluu myös konnat ja kanit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tiedän niitä on paljon, monta kertaa yritän lukea tekstin läpi ja korjata niitä, mutta aina jää silti. Okei, kiva tietää :) Sun blogia luenkin jo ja kämppikses blogia aloitan heti seuraamaan :)

      Poista
  3. Minulla tulee olemaan Kannus haussa ykkösenä! Innostus on suuri päästä opiskelemaan tuonne, vaikka tosin meiltäkin on pitkä matka Kannukseen, mutta se ei onneksi ole este. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama mulla, se alkaa nyt pikku hiljaa kiilaan kirkkaasti ykköseks haussa. Onks sulle petsies profiilia niin siellä voisi kuulumisia ja sun muuta vaihdella/keskustella :)?

      Poista
  4. Nyt vasta huomasin kysymyksesi.. On profiili, http://www.petsie.fi/pets/167036-cindy-kultainennoutaja :)

    VastaaPoista
  5. Hei kiva postaus☺ pääsikkö tonne kannukseen opiskeleen?ite oon kiinnostunut tästä kannuksen paikasta aika vahvasti. Itellä ois semmone 1h ja 10min matka kannukseen. Ois kiva jos kertoisit millasta sielä on ☺☺

    VastaaPoista
  6. Hei kiva postaus☺ pääsikkö tonne kannukseen opiskeleen?ite oon kiinnostunut tästä kannuksen paikasta aika vahvasti. Itellä ois semmone 1h ja 10min matka kannukseen. Ois kiva jos kertoisit millasta sielä on ☺☺

    VastaaPoista