21.10.2013

Toko-päivä 31.8 Rengossa

Lauantaina aamulla lähdettiin renkoon toko koulutukseen, Jessen olin ilmottanut ''mölli'' tasoryhmään ja Nellin ihan aloittelevat ryhmään. Molemmissa kouluttajana toimi Päivi Nummi. Ensin oli Jessen ryhmän teoria + käytäntö. Teoria kesti n. tunnin ja käytäntö varmaan sen tunnin ehkä hiukan yli. Teoriassa tuli mielenkiintoisia asioita mietittyä ihan kunnolla, mitä ei tule heti kotona mietittyä.

Esim. Milloin on oikeasti valmis kokeeseen? tai Onko parempi lähteä treenaamaan ilman suunnitelmaa vai ei?

Jessen kohdalla sanoisin, että sitten se on valmis, kun se paikkalla makuu on siinä kolmen minuutin paikkeilla, koska sitten se tuntuu vähän lyhyemmältä ajalta sen mielestä. Sekä se, että se kestäis koko kokeen ilman palkkausta, joka varmaan on suurin juttu/ongelma  Jesselle ennenkuin me päästään kokeisiin asti ja kyllä olen päättänyt, että kokeisiin mennään, mutta mitään tavoitetta ei ole, koska asetin agilityssä tavoitteeksi sen jos ennen ens syksyä kävis AINAKIN yhdet kisat, mutta jos innostun niin enemmän. Oon tyytyväinen jos ennen 5 vuoden ikää oltais AVOssa. Suuret unelmat, joiden eteen yritetään tehdä kovasti töitä. Kyllähän se tekis varmaan koko ALOn läpi ilman palkkaa, mutta meno vois olla loppupäässä aika hidas tempoista.

Luoksepäästävyyttä

Mutta itse pääasiaan. Käytäntö tehtiin sillain, kun oli VAIN kolme koirakkoa meidän lisäksi niin noin 30-40min yhteistä treeniä sen jälkeen yksitellen n. 10min ohjaajan kans treenaan kahta asiaa, mitä halusi.
Ensin tehtiin, perusasentoa sitten katsekontaktia, missä oltiin pareittain, että toinen pari katso toista paria otsaan ja toinen pari sano aina ''palkka'', kun koira katsoi muhun ja silloin annettiin nami. Mentiin tällein, että eka mä sanoin, sitten mun pari, sitten mä ja sitten se taas, eli muutama sarja siis. Sen jälkeen piti pujotella toiset koirakot, seuruulla ohi, meillä meni se ihan peppuun, kontakti pysy alussa sekä lopussa vain.
Sen jälkeen otettiin ryhmässä paikkamakuuta, taino kaks otti kunnolla, että oli yli hihnanmitan päässä,
yksi otti vain hihnanmitan päässä  ja yksi muutama askel-palkka linjalla. Mä otin kunnolla paikkamakuuta. Jesse piti KOKO ajan katsekontaktia, eka kävelin vähän matkan päähän, ehkä 3m päähän olin siinä hetken, kävin palkkaamassa sitten menin 5m päähän ja odotin hetken ja kävin palkkaan sitten menin uudelleen 5m päähän ja olin n. 45s siellä ja palkkaus -> sivulle ja vapautus, huippu jätkä mulla, ennen ollu vaikeuksia, mutta nyt ei mitään ongelmia, vaikka vieressä uros häslä ja toisella puolen narttu. Oli mahtava tunne,
kuinka hyvin tuo pysyi maassa kahden koiran välissä vaikka ei olla kauheasti paikkamakuuta otettu.
Sen jälkeen leikitin Jesseä hieman. Sen jälkeen otettiin vielä luoksepäästävyys sekä seuraamista hiukan. Päätin, kun mennään yksin treenailemaan koutsin silmien alla niin haluan jomman kuuman jäävän,
sekö seuraamista ja ehkä yhden luoksarin loppuun.
Tässä välissä kävin kävelemässä koirien kanssa ja juottamassa niitä.

                                Seuruun alkua :_D Ainakin tuossa kontakti riitti Jereltä :D

Sitten, kun päästiin yksilö treenaukseen niin seuruuta sekä luokaria otettiin vain, koska Jesselle alko pursuun vähän väsy jo. Ne meni suhk. kivasti ja saatiin kivoja pikku vinkkejä treenailuun ja sitten oikeastaan kävin jälleen koirien kans vähä pidemmän lenkin ja juomassa ite mehua ja odottamaan Nellin ryhmän alkua.

Nellin ryhmän alkaessa laitoin Nellin vielä hetkeks seinään odottamaan ja otin Jessen syliin, siksi aikaa, kun käytiin teoriaa läpi. Niin Jesse poika nukahti syliin, kouluttajakin sanoi, että ainakin rauhottumista on harjoiteltu sanoin, no aika vähän ollaan, mutta oikeesti ollaan ehkä kaks - kolme kertaa harjoteltu rauhoittumista kunnolla.
 Nellinkin teoriassa sain kivoja vinkkejä Nellille, sekä Jesselle. Käytännössä otettiin vain perusasentoa, seuraamista, toisten ohi sekä arkijuttuja tokosta. Nelli meni tosi kivasti. Nelli seuraa jopa paremmin ''juoksu'' osuudessa, kuin kävely osuudessa, mikä on Jessellä juuri toiste päin. Mutta aika hyvin sivulle tulokin alkaa vahvistuun, tosin pelkällä käskyllä se ei tuu tai ehkä sivulle, mutta ei istuis siihen oikeelle kohtaa kuiteskaan. Sanoisin, että Nelli tekee ruuan takia ''tokoa'' ei mun :D Mikä Jessellä varmaan on just toiste päin, koska muutenkin niin *piipp* nirso. Yksilö treenissä otettiin pientä seuraamista ja ihan perusasentoon tuloa. Niihin saatiin kivasti vinkkiä tuolta :)

Nelli sai noutaa lelua hetken aikaa lopuksi, kun jätiin hetkeksi koutsin kanssa rupattelemaan.

Valitettavasti Nellistä ei ollut oikeastaan muita kunnon kuvia

KAIKKI KUVAT (c) Laura Myllys :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti