14.7.2012

Tokon Alo-Liikkeet ( Mitä osaa mitä ei ) :)

1. Luoksepäästävyys

- Harjoiteltu paljon ja aika hyvin hallussa

2. Paikalla makaaminen 2min (ryhmässä)

- Harjoiteltu paljon, yksin onnistuu. Ja 2-4 koiran ryhmissä ollaan harjoiteltu. Mutta mulla pitää olla koko ajan naama Jesseen päin jos muit koiria, mutta yksin ei ole ongelmia. Yksin pysyy hyvin 1min 15s, ryhmässä jos sää sinne niin 1min noin :D Joten hiukan pitäisi treenailla lisää :)

3. Seuraaminen kytkettynä

- Seuraa, mutta katsekontakti pätkii, jota ollaan ahkerasti treenailtu :) Jos on joku luu tai kiva lelu niin silloin ei ole ongelmaa kontaktilla.

4. Seuraaminen taluttimetta

- Sama kuin ylempi :)

5 Liikkeestä maahan meno

- Harjoiteltu aika paljon kanssa :) Seuraa hyvin alun, ja sitten kun sanon maahan niin tulee vielä pari askelta perässä ja menee vähän laiskasti maahan.

6. Luoksetulo

- Onnistuu hyvin eteen että suoraan perusasentoon. Harjoiteltu yksin että häiriössä.

7. Liikkeestä seisomaan jäämine

- Tätä ei olla yhtään harjoiteltu vain tuota maahan menoa. (Tähän voisin kaivata vinkkejä,
 Miten opetetaan tää?)

8. Vapaa hyppy

- Ei olla harjoiteltu, mutta uskon että menis hyvin :)

2 kommenttia:

  1. Jäävät kannattaa opettaa ensin erikseen ja sitten vasta yhdistää seuraamiseen. Elikkäs, maahanmenon opetat ensin paikallaan, sitten lähdet etenemään niin, että itse kävelet taaksepäin ja houkuttelet koiraa seuraamaan sua sun edessäs. Sitten vaan käsket maahan ja vaikka ohjaat kädellä ja samantien palkka. Sitten, kun tuo onnistuu, siirryt koiran sivulle, liikutte hetken eteen päin ja jossain vaiheessa käännyt koiran eteen ja käsket maahan. Silloin koiralla ei ole mitään mahdollisuuksia hiiviskellä paria askelta ennen maahanmenoa, joten saat sen hiipimisen pois. Vasta, kun koira ensimmäisestä käskystä menee nopeasti maahan, voit yhdistää sen kunnon seuruuseen. Aina ei kannata tehdä liikettä loppuun asti, vaan palkkaat alussa ainakin heti, kun koira menee onnistuneesti maate. Seisomista voi opetella samalla tavalla, jotta saadaan heti alussa turha hiiviskely pois. Jokainen liike pitää kasata pienissä osissa, eikä sekottaa yhtäkkiä esim. seuruuseen maahanmenoa ja olettaa, että koira oppii siitä täydellisen liikkeestä maahanmenon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos neuvosta, testaampa heti huomenna tätä :)

      Poista