24.1.2016

Voihan pakkanen

Otsikko kuvastaa meidän parin viime viikon mieltä, sillä pakkasta on ollut noin kahden viikon ajan 15 astetta ± 5 C. Itse pystyn vielä kivasti lähteen pidemmällä lenkille vaikka olisi 15 astetta pakkasta, kunhan se on alle 20C. Jessellä vaan tuntuu tassut palelevan, hetikun pakkasta on yli 10C ja jos ollaan ulkona kauemmin kuin 15minuuttia. Viime viikonloppuna piti lähteä Aulangon järvelle testaan omaa hiihtotaitoa ja samalla juoksuttaan Jesseä, mutta kyydin puutteen sekä sään takia siirrettiin seuraavaan viikonloppuun. Saa nähdä tulee hiihdosta meille talven ajaksi yksi urheilumuoto vai ei.

Ollaan lähimmä pari viikkoa käyty pissalenkeillä sekä muutamia kertoja se 15-20min juokseen metsässä, että saanut vähän energiaa irti. Muuten ollaan tehty paljon sisällä tasapainoharjoituksia sekä muuten vain aktivoitu sisällä jotenkin, esim. temppuja kertaillessa. 

Treenitkin ollaan peruttu 3 kertaa turhan korkean pakkasen takia niin tässähän on taas agility lomaa reippaasti tullut. Mutta tässä on hyvää aikaa miettiä miten keinua lähtisi treenaan. 

Tänään pakkanen laski moneen viikkoon ekan kerran alle 10 asteeseen. Lauantaina otettiin nokka kohti Aulangon ulkoilumajaa, tarkoitus sivakoida Aulangon järvi ympäri. Alussa Jessellä oli vaikeuksia ymmärtää miten pitää juosta ja missä, sillä haistelu olisi ollut niin paljon mukavampaa. Kuitenkin, kun pikku hiljaa matkaa karttui lisään niin Jessekin tajusi oikein mainiosti homman nimen! Itsellä oli aluksi ongelmia löytää oikea rytmi sekä sitten en ole mikään hiihtomaisteri, joten hieman oli luisteluhiihtotyyli hakusessa. Muutamassa kohtaa oli aika pitkä pätkä erittäin huonossa kunnossa, ettei luisteluhiihtoo pystynyt vetään, mutta ei se nyt kauheasti haitannut. Myös loppumatkasta alko itsellä jalkoihin särkeä, mutta matkan pituudeksi on ilmoitettu netisttä 4,9km, mutta puhelimen sovelluksen mukaan matkaa tuli meille n. 5,6km. Kuitenkin ihan kiitettävä matka ensimmäiselle kertaa :) Nyt olen vähän kahden vaiheilla, että pitäisikö jatkaa koiran kanssa hiihtoharrastusta vaiko jättää se muille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti