19.9.2015

19.7.2014 Karhutesti Lahti

Jesse huomasi tässä kohtaa sen karhun

Lauantai aamulla herätys oli kello 9.30 ja 11.00 istua kökötin Jessen ja tavaroiden kanssa matkalla Lahteen. Mentiin Karon kyydillä, hänellä on 1,5v tervu narttu. Molemmilla oli edessä karhutesti. Paikanpäälle saavuttiin n. 50min ennen omaa vuoroa.  Ilmottauduttiin, maksettiin ja lähettiin käyttään koiria pissa lenkillä. Sen jälkeen juotittiin koirat ja ehdittiin katsoa parin koiran testaukset.

Ensin oli Karon ja Diana-tervun vuoro ja me olimme Jessen kanssa heti heidän jälkeen. Kun meidän vuoromme koitti vaihdettiin hihna liinaan ja käveltiin pikku lenkin kautta alotukseen missä oli kivi missä oli karhun sontaa ja karvoja. Siinä koira sai haistella hetken ja sitten mentiin siihen ns. testaus-alueelle. Jesse tajusi heti, kun pysähdyttiin sen konekarhun vaikka se ei ollut edes liikahtanutkaan. Siitä alkoi kauhea murina ja örinä sellainen kun ei tiedä mikä se on. Ensi reaktio Jessellä oli kun karhu tuli näkyviin oli mun taakse viistoon ja pikku hiljaa tuli parin metrin päähän sivulle haukkuun. No sitten alkoi sataa kaatamalla tähän väliin, joten testi keskeytettiin ja mentiin odottelemaan sateen taukoamista. Tauko kesti vähän alle 10minuuttia ja sen koko ajan Jesse oli ihan varma että se karhu tulee sinne katokseen missä oltiin suojassa sadetta, mutta eipä tullukkaan (:

Seuraavalla yrittämisellä sama alku ja kiven haistelu ja nyt Jessehän osasi jo odottaa sitä karhua. No heti alko se haukkuminen ja sellainen kiinnostus, aina kun karhu oli selin Jesse meni lähemmäs ja kun karhu käänty Jesse vikkelästi tuli taakse päin ja teki vähän valehyökkäyksiä.

Testaaja sano, että Jesse osasi hienosti karhun kohtaamisen hoitaa, piti turvavälin, teki vähän valehyökkäyksiä joita olisi voinut olla enemmän ja oli liikkeissään ketterä. Toimintakyky tuli sen ekan alku "järkytyksen" jälkeen, eli ei mitään hätää jos luonnossa tulee tai uskon näin :)





Kahdesta alimmaisesta huomaa, että kiinnostus korkealla hetikun karhu on poispäin Jessestä.

Sen takia miksi tämä tulee YLI VUODEN myöhässä on se, että vasta eilen sain kuvat tähän. Pahoitteluni siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti