20.12.2013

Vuoden 2013 tavoitteet, mitä on saavutettu ja mitä on jäänyt uupumaan?

Jesse

Luustokuvat (?)
- Kastrointi 
- Agissa epiksiin ja kisoihin
- Tokossa mölleihin ja jäävät vielä alo-liikeistä kuntoon (eli kaikki alo-liikkeet paremmiksi)
- Mätsäreitä
- Painoa lisää n. 500g-700grammaa :D
- Toko kurssille (2-10kr mieluiten ainakin)
- Käydä tapaan Jessen '' kasvattajaa''


Nelli

- Näyttely (?)
- 2-4 kertaa käydä hierojalla
- Tokon alo-liikeet kuntoon ja mölleihin
- Mätsäreitä
- Paino alle 60kg
- Karva uuteen uskoon

Noilla nyt on hyvä kohta puoliin aloitella vuosi 2013.
Toivotaan, että ainakin Nelliltä onnistuis 3/6, sekä Jesseltä
4-5/8 :D Palailen taas loppuvuodesta ( n. 15.12.-13 jälkeen) näihin tavoitteisiin :D
----------------------------------------
Yläpuoli on kopsattu suoraan 20.12.2012 kirjoitetusta blogi julkaisusta tähän postaukseen. Sanoisinko, että aika ''paljon'' meillä on ollut tavoitteita kummankin kanssa. Mutta aloitetaanko Nellistä vai Jessestä?
...
...
Aloitetaan tällä kertaa Nellistä.

Näyttelyyn ei menty, koska Nellillä puuttuu tunnistusmerkintä, sitä ei ole sille pentuna laitettu, koska se on tullut äitille silloin kotikoiraksi niin äiti katsoi silloin näin parhaimmaksi, mutta ensi vuonna olisi kiva yhdessä näyttelyssä käydä oman koiran kanssa, mutta katsotaan aiotaanko iskän kanssa hankkia sille se tunnistusmerkintä, koska ikääkin sillä alkaa olemaan. Vai saako Nelli uuden tyylin kesällä sitten, se nähdään ensi kesänä. Eli ei tavoite jäi tekemättä.

Hierojalla 2-4, Nelli kävi alkuvuodesta kerran hierojalla, jolloin saatiin palautetta suhk. hyvistä lihaksista vaikka, Nelli silloin lähenteli 9-ikävuotta jo. Mutta tarkoitus olisi käyttää ainakin vielä kerran, jos vain pystyy hieromaan, että lihaksia löytyisi vielä siltä. Periaatteessa onnistunut tavoite.

Alo-liikkeet kuntoon + (möllit), osaahan tuo nyt perusasennon, jos antaa käsimerkin, ja seuruuta suhk. hyvin pelkällä käskyllä, mutta ei sellaistä TÄYDELLISTÄ läheskään, enkä kyllä sitä vaadi siltä, ei menty tokon mölleihin edes, kun parissa käytiin Jessen kanssa. Ensi vuonna olisi tarkoitus, että voisi mennä hieman hauskuuttaan yleisöä oman seuran epiksiin, mutta ennen sitä on paljon hommia, koska hyppyä vois vähän treenailla ihan minimissään sekä jäävä maahan tarvis nyt enemmän alkaa treenaan, kun osaahan tuo siitä ''alkeet''. Ei onnistunut tavoita.

Mätsäreitä, kyllähän niissä käytiin en juuri nyt muista monissa käytiin, mutta ainakin sen verran on tullut harjoiteltua, että peitsaus on loppunut suurin piirtein kokonaan, ehkä vihdoin sen täälläkin uskaltaa kunnolla julkistaa. Sekä seisominen on parantunut huimasti. Erittäin onnistunut tavoite meidän kohdalla :)

Paino alle 60kg, tää oli meidän ns. päätavoite, jossa onnistuttiin aika hyvin. Nelli painoi alhaisemmillaan joku 56,4kg, nyt painoa sillä on n. 57kg, että hyvin on laihtunut ja tuossa 55-56kg ois ihan hyvä pysytellä :) Kasvattajakin ilahtui, kun kerroin, että Nelli on 2012 toukokuusta - 2013 toukokuuhun mennessä oli n. 6 kg pudottanut eli 64kilosta n.58 kiloon, ja siitä n. kilon vielä kesän / syksyn aikana :) Tärkein ja onnistunein tavoite suoritettu.

Karvan kasvattalua, Kyllähän se talvella kasvoi aika muhkeaksi ja kesälläkin pysyi suhk. muhkeana sekä tuuheana, mutta nyt taas näyttää kiitos talvikarvojen tulon takia -ei niin kauniilta- lansulta. Mutta talveksi ( jos sellaista edes tänne etelään tulee) niin voisi kasvattaa kunnon talviturkin, mutta ensi kesänä olisi ajatus, jos saan iskän vakuutettua, niin Nelli sais vähän uutta tyyliä ELLEI laiteta sille tunnistusmerkintää ja aleta paria näyttelyä kiertään ainakin. Suoritettu, mutta tällä hetkellä karvanvaihtoaika, joten nyt se ei ole niin nätti.


Vähän Joulufiilistelyä ;)

Jessen vuoro viimeinkin...

Luustokuvat, oma rahatilanne ei antanut oikein myöden tänä vuonna, paitsi rippijuhlien jälkeen, mutta sitten päätin, että voisin viedä tuon joukkotarkkiin jos sellainen sattuis tähän lähelle eli kanta-hämeen alueelle tuleen, mutta jos ei 2014 toukokuuhun mennessä tule, niin kesäkuun aikana vien jonnekkin sen sitten kuvattavaksi. Tarkoitus olisi siis melkeinpä koko koira kuvata eli lonkat + kyynäreet + polvet + selkä + mielellään myös olat, silmät ajattelin sitten joskus muulloin :) Ei täytetty tämän tavoitteen tavoitetta.

Kastrointi, aluksi piti viedä heti helmi-maaliskuussa, mutta äiti ei oikein tykännyt ideasta ja sitten päätin, että jos Jesse pitää korvansa narttujen kanssa niin saa pitää pallinsa, mutta jos menee mahdottamaksi niin ne saa luvan lähteä herralta. Minua mietityttää myös se, että tulisiko Jesse leikkauksen myötä laiskaksi, meinaan tiedän koiria, jotka on tullut leikkauksen jälkeen TOSI laiskoiksi, etteivät mitään jaksaisivat tehdä, mutta myhös tiedän niitä koiria, joilla on samanlainen elämän halu. Mutta edelleen on tuo sama, että niin kauan, kun tuo osaa käyttäytyny narttujen joukossa ja kuunnella minua, saa pitää vehkeensä, mutta jos menee mahdottamaksi ja ei korvia kuulu ja toistuu usein, niin sitten pallit pois. Tavoite jäi suorittamatta.

Agilityssä epiksiin ja kisoihin, tämä tavoite on puoliksi suoritettu, mölleissä taidettiin käydä 3-4 kertaa, mutta kisoihin ei ehditty, ensimmäiset kisat olisi tarkoitus kisata Jankk:issa tammikuussa, ainakin yhden radan verran, jos keinu saadaan parempaan kuosiin, niin sitten onnistuis pelkän hyppy radan lisänä toinen agirata, kun muistelisin, että siellä olisi 2 kpl agiratoja ja 1kpl hyppäreitä. Tavoite periaatteessa suoritettu hyväksytysti.

Tokossa mölleihin sekä alo-liikkeitä paremmiksi, kyllähän me parissa mölleissä käytiin ja kaikki liikkeet on ns. kisavalmiita, mutta ongelmana meillä on ENÄÄN, palkattomuus. Kaikki liikkeet ei ole ihan täydellisiä, mutta Jesse osaa ne täydellisesti jos vain haluaa silloin. Eli tavoite suoritettu.

 Mätsäreitä, vuoden aikana käytiin 14 mätsärissä, kun viime vuonna niitä oli jopa 24 kpl. 14 mätsäristä sijoituttiin 10:ssä, joskus oli JH sijoitus kaiketi pari kertaa vaan, joskus JH + normikehä sijoitukset tai sijotus normikehässä. Onnistunut täydellisesti, tämä tavoite.

Painoa lisää 500-700 grammaa, Jesse painoi n.7,5kg vuosi sitten nyt paino on siinä 8,2kg eli 800g tullu painoa/massaa lisää tässä vuoden aikana. Tavoite, että paino pysyisi 8kg ja 8,5kg välissä. Tämäkin tavoite onnistui todella hyvin.

Mun piti mennä tokokurssille, mikä ois ollut joku 6-10 kertainen, eikä sellanen mikä EHKK järkkää eli touku-syyskuun ajaksi, koska äiti tai iskä ei olleet kauheen halukkaita kysyyn, mutta käytiinhän me sitten MOLEMPIEN kanssa tokopäivässä, sielläkin opittiin paljon uutta tietoa. :) Tää tavoite jäi uupumaan kanssa.

Käydä tapaamassa Jessen ''kasvattajaa'', piti mennä, mutta ei sit vaan jotenki kesällä aika riittäny :(
Tavoite ei onnistunut.

Elikkäs Nellin kanssa suoritettu 3/6 & Jessen kanssa onnistuneita tavoitteita on  4/8 ja kuten ylempää huomaat arvelin juuri näin, että 3/6 onnistui Nelliltä ja Jesseltä onnistuisi 4-5/8. Petsienhän puolella olen laittanut sirutuksenkin tavoitteisiin, mutta tänne nähtävästi en ole, mutta sekin olisi ollut onnistunut tavoite :)

Ensivuoden tavoitteet tulevat varmaankin joulun jälkeen tänne :´´) Siihen asti saatte odotella jännittäen mitä haaveilemme ensi vuodesta. Sanotaanko näin, että itsekkin varmaan olen pulassa osan kanssa :D

Ja unohdin mainita, että meillähän oli marras-joulukuun ajaksi pikkutavoitteet kanssa,
Loppuun voisin laittaa pienet ''loppuvuoden tavoitteet''

Toko
- maahan-käsky pelkästään nopeeksi sekä varmaksi
- liikkeestä istu alkeita
Aksa
- kaikki esteet suhk. varmoiksi
- 2-4 kertaa kuussa itekseen treenaamassa pekolassa aksaa.

^^ kopsattu 7.11.2013 postauksesta.

Kaikki muut on onnistunut, paitsi kaikki esteet varmoiksi...kun se keinu nyt meni aika paljon takapakki, ja syytä en tiedä mistä se johtuu, mutta aika hyvin, saatiin tehtyä liikkeestä istu alkeita ja yleisesti jääviä. Maahan menoon vaihdoin kokonaan käskynkin. 

Kommenttia saa laittaa ja toivonkin lukioilta, kun tuntuu, että aina ne samat lukijat kommentoi ;) 
Ja likkaa, aina postauksen alhaalta onko postaus '' mielenkiintoinen'', ''tylsä'' vai ''Iha jees/Iha Ok'' 

2 kommenttia: