21.6.2013

17.6-19.6-13 Etelä-hämeen kennelpiirin koiraleiri

17.6
 Saavuttiin klo 13 aikoihin paikan päälle ja selvisi,
että voisin nukkua kaverini kanssa samassa huoneessa, joten puolet kamoista jäi autoon.
Ensin kamat huoneeseen ja melkein heti pikku lenkki koko leiriporukan kanssa sekä samalla leirin vetäjän opatuksella tutustuttiin paikkoihin, sen jälkeen oli pientä arkitottelevaisuutta eli pujoteltiin toisten koirien välistä ja silloinkun joku meni ohi niin piti pitää/yrittää oman koiran kans kontaktia.
No se meni meiltä ihan pepulleen, kun sato niin J katto tosi vähän, meni häntä koipien välissä sekä näytti tosi kurjalta se vaan ei tyksi sateesta sitten millään.

Aksaa :)

Sen jälkeen targettiin tutustumista tosin se on jo meille tuttu juttu, joten tehtiin nopeeta se ja annettiin muiden kokeilla, kun osa kuuli siitä vasta nyt, siinä muiden sitä kokeilla sitä niin temppuiltiin ja vähän tokoakin tehtiin J kanssa. Sitten nopea pissatus ja koirat lepäileen häkkiin ja sellane tutustuminen toisiin leiriläisiin ja sen jälkeen pieni välipala ja sen jälkeen oli leikkejä ja kisoja ja sit käytiin toisen vetäjän kanssa pieni mettä lenkki, joka kiersi pikku suon ja melkein kaikilla oli sen jälkeen kengät ihan märät sen jälkeen oli omaa vapaa-aikaa n.1,5h ja sit olikin taas ruoka.

J kans toko hyppyy

Ruuan jälkeen oli JH-treenit, ne meni tosi hyvin.  Opeteltiin uutena L-kirjaimen menoa ja sen jälkeen vaihdettiin koiria sain vaihdossa 1-vuotiaan kääpiöpinseri nartun. Muru meni hyvin osasin seisottaa sen suhk. hyvin ja ravikin meni hyvin, mutta paremminkin ois voinu mennä. Sitten iltapisut koirien kans ja niille ruoka ja ne syömään/nukkuu häkkiin ja itse iltapalalle.  Sen jälkeen mentiin huoneeseen ja valmistelut yöpuulle tietty piti käydä phonel tsekkaan face, petsie ja blogger :)

1min 30s paikkamakuu :) Jesse, Arttu-bc, Tiida-sheltti sekä Tiko-sheltti
18.6
Aamulla oli kahdeksan pintaan herätys ja siinä oli n. tunti aikaa käyttää koira n. 1km pituisella pissa reissulla sekä herätellä itseään :D Sen jälkeen oli aamiainen ja melkein heti sen jälkeen oli tokoa/näytsi treenit.
Molempia ehkä 45min, mutt "teoriaan" meni molemmista melki se 15-20 minuuttia. Tokot meni tosi hyvin, alkuun otin muutaman kunnon luoksarin, koska se nostattaa ihan kivasti sillä virettä just oikeella tavalla. Sen jälkeen otettiin seuramista se meni hyvin, mutta kontakti hiukan tippui, lopetin sen sitten n. 5m täydelliseen seuraamis pätkään. Sen jälkeen ryhmän kans samaan aikaan jääviä, maahan oli huono, J sai avustaa kädellä/vartalolla ihan sikana, mutt seisominen meni lähes täydellisesti, se on parastunut huimasti viime aikana. Sitten me päästiin ottaan hyppyy. Lähti hakeen sitä tosi hyvin ekalla käskyllä eikä mun tarvinnu kai kertaakaan sanoa tuplakäskyä. Jäi hyvin seisoo hypyn taakse.
Sen jälkeen oli pieni tauko, kun ooteltiin, ett muut "ryhmän"jäsenet ois käyny testaan sitä hyppyä. Sen jälkeen oli paikalla olo. J kans eka 20s pätkä, meni hyvin, mut sit nousi, kun naapurikoiraa käytiin palkkaamassa. Loppuun ryhmässä 1min 30s paikalla olo, mikä meni upeesti.

J Aksaa :D

Sit oli pieni tauko ja sit alko junnu treenit. Siinä oikeestaan keskityttiin esittään koira pöydällä. Ja siinä J keskitty kans tosi hyvin. Hieman sähläs ku kärpäsiä pyöri, mutta muuten oikein hyvin oli ja anto näyttää hampaat tosi hyvin. Sit käytiin porukalla uittaan koirat ja syömään.

Sen jälkeen oli vapaata aikaa ja sit alko nami jäljen teko, kaikki teki omalle koiralleen jäljen. J meni jäljen tosi hyvin, mut oikeestaan se ei oikein hiffannu nameja, mut silti se osas mennä alusta loppuun.

Lähes täydellinen seisotus :D

Sitten alkoi toinen toko koulutus, jossa aluksi oli teoriaa jonka ajan koirat sai vielä levätä, ja sitten kouluttaja näytti omalla hyskulla liikkeitä. Sen jälkeen jakaan ''osaaviin sekä alotteleviin" ja siinä sitten saatiin tehtäväksi hyviä seuraamisia ja keskittyä koiran viretilaan. Alkuun muutama vauhdikas luoksari ja eka kerta leirin aikana niin lelu palkka ja se toimi tosi hyvin. Sitten muutamat tiiviit seuruut ja siihen on ihan hyvä lopettaa, kun kuitenkin pitkä päivä takana. Illalla JH-treenit, meni tosi hyvin, jakso tosi hyvin vaikka päivä oli ollu pitkä, mutta siis tosi ylpeä olin, ja sen jälkeen pissatus ja ruokailu. Sen jälkeen sauna ja sen jälkeen TAAS iltapala ja sen jälkeen iltalenkki ja nukkumaan.´


19.6
Aamulla ylös ja aamutoimet nopiaan, ja eikuin menoks aamulenkille koko poppoon kanssa. Sen jälkeen oli aamupala sitten oli kahet olympia lajit ja molemmissa oltiin 2.

 No sitten oli vielä agi/toko treenit, Aksas J oli ihan kivasti vauhtia, mutta aina, kun päästiin  '' maaliin '' niin nenä meni maahan, joten koin silloin, että parempi ottaa syliin, kun se on ennenkuin auttanut/vähentänyt sitä haistelua. Agissä oli vain hyppy-hyppy- mutkaputki- hyppy- hyppy pätkä, koska muutama tais harrastaa vain, osa kuulut ja osa ei ollut ollenkaan kuulut kys. lajista. Oman vuoron jälkeen, otin tokoa, ja saatiin HYVÄ neuvo tokoon, kun käännyn koiran puolelle seuraamisessa ja se pääseekin varmaan viikonloppuna ehkä treenaukseen, katsotaan miten tuo ''rotta'' jaksaa :D Sitten muutama luoksari ja vähän seuraamista ja siihen oli hyvä lopettaa, koska kiinnostus oli aika lopussa.

Maahan-käsky

Sitten oli ruoka ja sitten alkoi muutamat kisat. Temppurata ja Junior Handler-kisa. Temppuradalla piti ensin ottaa kontakti koiraan, sitten jättää paikoilleen tai antaan koutsin pitää siitä kiinni ja mennä huutaan n. 5m päähän, sitten hyppy, josta piti mennä jomman kumman tai molempien, hypyssä mentiin molemmat. Sitten pujottelua, jossa J tuli vieressä ja vilkuili muhun, mutta ei pitänyt täyttä kontakti (tosin en sitä vaatinutkaan). Sen jälkeen alko jh kisat, meidät jaettiin kahteen porukkaan, olin itse jälkimmäisessä ryhmässä. No kehässä oli eng.spanieli, silkkiterrieri, Jesse, sheltti ja joku ala hapso yms? :D Yksilö arvostelu meni hyvin, tosin mehiläinen pörräs niin arvaan kuinka vaikeaa J katseen pitäminen oli namissa KUIN siinä mehiläisessä, voin sanoa, erittäin vaikeaa. Sen jälkeen edes takaisin ja kolmio, ja jonon jatkoksi. No sitten alkoi sijoittelu se ala hapso tai mikä lie oli viides, neljäs oli englanninsringlespanieli? ja sitten vaihdettiin koiria, sain tuon silkkiterrierin, se oli aika automaatti onneksi ja sai seisottaa vapaasti, sillon piti sille ollla ihan hiljaa, mutta liikkeessä, piti vähän rauhoitella, mut aika kivasti sain sen liikkuun. Sen jälkeen kolmas sija silkkiterrieri ja sitten toinen sheltti & ENSIMMÄISEKSI ME, en voinut uskoa. No meitä vastassa BIS-jh:ssa olis Aino Tiida-Sheltin kanssa. No ensin ympäri ja perus nää sitten.... meille tuotiin Taavi-beagle sekä Stella-englanninspringerspanieli. Sain ensin Stellan, sain sen seisoo hyvin ( tosin en tiennyt miten kunnolla sitä esitetään, joten esiten sen cockerin tyyliin.... Liikkeet meni tosi huonosti, stella ei liikkunut innolla, ja sitten om. kohdalla alkoi vetämään aika lujaan. Sitten seisotus meni suhk.hyvin ja sitten sain vuorostaan Taavin, taavia en saanut kunnolla seisomaan, mutta liikke oli upea, melkein samanlailla meni ainolla, molemmat koirat oli erittäin haastavia. Sitten omat koirat takaisin ja ympäri ja sitten meille annettiin 2. sija, mutta oikeaan osoitteeseen meni voitto. ONNEA AINO & TIIDA! Eli olin Jessen kans JH1, BIS JH 1/2.

                                          Jesse 2v 3kk/ 28cm/n.8kg

Leiri meni todella nopeasti ja yllätyin miten hyvin J jaksoi koko leirin ajan, muutaman kerran viimeisinä tunteina rähisi vähän, muttei paljoa. Keskittyminen treeneissä oli loistavaaa, jossain kohdin hiukan väsynyttä ehkäpä. Opin paljon uutta kaikissa lajeissa, kuten tokossa, makkarajäljessä sekä junnuissa. Agility oli aino laji missä en saanut oikeastaan, mitään uutta tietoa, mutta kuitenkin nyt on hyvä pitää taukoa, tokosta ja viikko taukoo agista, jospa muutaman makkara jäljen tekis :D

                                          Vähä yhteiskuvaa: Sheltit Tiko & Tiida, sekä Jesse

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti