15.10.2015

Aktiivinen viikonvaihde

Torstaina 8.10
Meillä alkoi puolen vuoden lähes totaallisen tauon jälkeen aksa, tässä 6kk aikana käyty kerran(?) aksaamassa. Jesse oli todella pätevä pikkumies. Vähän uusille ryhmäläisille piti sanoa murmur, josta tietysti huomautin, että tollanen peli ei vetelä. Ekat treenit sisällä takaakiertoa ja keppitreeniä.

Takaakierrosta oli kaksi eri harjoitusta. Toinen oli kahden esteen avulla ''kahdeksikkoa'', joka sujui meiltä ongelmitta. Toinen oli n. 6 esteen minirata, jossa koira meni hyppy-putki-hyppy(takaa)-putki-hyppy(takaa) ja lopussa piti puomin alaosa kontaktin läpi juosta, jossa lopussa koira pysähtyy lopussa eli se puomin loppuosa oli maassa ihan. Tässäkään nyt ei mitään erityistä ongelmaa ollut, sillä Jesse teki innokkaasti ja suht. kivalla vauhdillakin. Tällä innolla ja vauhdilla pääsee vielä pitkälle!

Kepeissä taas koutsi halusi nähdä missä kunnossa kepit on. Meillä meni pari kertaa tosi hyvin ja pari kertaa vähän sähläsimme. Loppupalaute oli kepeistä, todella positiivista, että Jessen katse on eteenpäin eikä kädessä. Lopuksi teimme pari kertaa puomia, eikä mitään ongelmaa tässäkään.

Tavoitteena on tänä vuonna vielä päästä joissakin kisoissa käymään.

Perjantaina 9.10
Allekirjoittaneella alkoi loma, joten tehtiin heti koulusta päästyäni suhteellisen pitkä (pissalenkiksi), hieman alle tunnin lenkki lähimaastossa. Ja loppuillasta vähän muisteltiin noutokapulan pitoa, jossa tullut hieman takapakkia. Ennen nosteli innokkaasti, mutta nyt taas ei halua nostaa, mutta kosketusta kyllä tarjoaa suhteellisen paljon.

Lauantaina 10.10
Aamulla aamutoimien jälkeen kävelin Marjolle ja saati lähdettiin ajeleen Idänpäähän, missä Jassu koirineen odotti meitä. Kierrettiin Aulangon metsissä/poluilla reilu 2h lenkki ja kilometrejä tuli hieman alle 9km. Lenkkikokoonpano siis oli Marjo&Säde-seefferi, Jassu&Demi-Belgi+Jehu-Am.Akita. Kaikki tuli juttuun hyvin keskenään ja pariin kertaa pysähdyttiin kuvailemaan ja juottamaan koiria. Lenkin puolessa välissä Jesse joutui hetkeksi hihnaan sillä Jessen nenä vei Jessee. Jostain tuli hyviä hajuja sen nenään niin lähti seikkaileen ja sai siinä hetken huudella että tulis takaisin luokse/tielle. Toisen pikku seikkailun jälkeen sanoin Jesselle, että saa olla hetken hihnassa, että hajut menee ohi.

¨
Alimmassa kuvassa, Jesse, Demi, Jehu & Säde

Sunnuntai 11.10
Aamulla lähdimme kävelemään mätsäripaikalle, jonne oli matkaa noin 2,5km eli samalla sai kivan aamulenkin koirakin. Mätsärissä ilmoitin Jessen x-rotuun ja sen jälkeen oli hieman odottelua sillä meidän kehässä oli ensin junior handler ja sitten x-rotuiset vasta. Jesse meni kehissä tosi hyvin, ravi perus hyvää vaikka korvat luimussa mitä nyt tehnyt läpi ikänsä. Seisominen sujui vapaasti tosi kivasti. Kun tuomari tuli katsomaan niin jännitti selkeesti, muttei niin paljoo että ei ois antanut koskea itseensä. Tuloksena SIN ei sij. Mutta koiraan oon tyytyväinen ei pelännyt tuomaria niin paljon kuin yleensä ja vapaasti seisominen sujui todella hyvin. Tämän jälkeen käytiin Siinan piha&lemmikki kaupassa katsomassa mitä siellä myydään ja sen jälkeen jo äiti tuli hakemaan meitä.

Maanantai 12.10
Nukuin ensinnäkin aamulla pommiin, joten en ehtinyt bussiin ja suunnitelmat meni uusiksi. Onneksi pääsin Julian kyydillä Idänpäähän, mistä jälleen lähdimme Aulangolle lenkille, kokoonpano tällä kertaa meidän lisäksi Jassu&Demi-Belgi+Jehu-Am.Akita ja Julia&Sampo+Elmeri-kultsut. Porukka tuli hyvin toimeen vaikka porukassa oli vain yksi narttu, joka kiusasi vuorotellen jokaista urosta :D
Matkaa tuli noin 10 kilometriä ja aikaa meni 2,5h kokonaisuudessaan. Mutta joutsenlammella hidastimme hieman tahtia ja katselimme Aino joutsenta hetken aikaa. Ja ''pääkohteellamme'' eli karhunpatsaalla istuskelimme hetken ja otimme kuvia.

Mukavan tapahtumarikas viikonvaihde. Tästä viikosta en osaa sanoa muutakuin että loppuviikosta menemme iskälle taas Jessen kanssa ja torstaina on aksa treenit jälleen ja sunnuntaina mätsärit, tuulosen parkkihallissa.


Jesse karhunpatsaalla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti