30.11.2013

Kapulatreeniä, Nellin kanssa temppuilua sekä Jessen Agi 26.11

Jessen kanssa ollaan treenattu kapulan pitoja, joka sujuu tällä hetkellä niin, että herra jo nostaa kapulan suhk. hyvin maasta sen mulle käteen, joka on aika saavutus, kun ennen se ei suostunut edes koskemaan kapulaan. Siitä nyt menee varmaan toiset 2,5 vuotta, että Jesse noutaa sen hyvin, tuoden sivulle. Mutta onhan tässä aikaa sitä opetella. Jesselle kävin myös hakeen canaganin kana-kuivaruokaa kokeiluksi, kun pitäs löytää sellainen kuivaruoka, mikä sopis ja maistuis tuolle nirsolle hyvin. Kokeiluksi otin Brit carea ja Canaganiä, molemmat eri kipoissa, tällä hetkellä näyttäisi tuo Canagan olevan maukkaampi Jesselle.

Nellin kanssa sunnuntaina pääsin leikkiin ja treenaileen, kun vein mopon iskälle talvi säilöön ja jouduin n. 3h venaileen sitä navetasta. Nellin kanssa harjoiteltiin pitkästä aikaa näyttelyjuttuja sekä seuraamista, perusasentoa, luoksaria sekä peruuttamis-temppua, joka on aika alkuvaiheissa, mutta kyllä Nellinkin tosi hyvin alkoi tajuamaan sen mitä haluan siltä. Nelli söi samalla treenatessa 1/3 ruuastaan :D Nellistä huomaa, että jos sen kanssa, tekee harvoin niin sillä on intoa enemmän kuin laki sallii, mutta silloin se osaa hömppäillä ja olla hassu, eikä sillo sille voi suuttua siitä vaikka yrittääkin jotain ei sallittua. Ja yrittihän se hypätä mun syliinkin, kun mulla oli namia kädessä ( ai liian innokas oppia? :D), joka on aika harvinaista siltä ja ainakin se viittaa siihen, ettei ainakaan lonkat oo huonossa kunnossa / kipeet.



Tiistaina oli jälleen agility. Kotona ehdin käydä n.20min ulkona Jessen kanssa kävelemässä sitten tulin vain nopeesti hakeen kamat ja vielä itse kävin nopeesti vessas ja sitten iskä tulikin jo, se tuli reilu 5min aikasemmin kuin viimeksi, niin oltiin jo 20.15 hallilla, niin oli tosi hyvin aikaa kiertää ''toinen'' lämppälenkki, melkeinhän sen 15min viihdyttiin iskän ja Jessen kans kävelemässä. Sitten vaan kamat halliin sisään ja koira häkkiin. Ja kengät vaihtoon ja radan tekoon.

Ensimmäinen radan pätkä oli aika mukava, alkuun ''vaikea'' ohjaus kuvio, josta juoksulla kentän toiseen päähän, joka meni hyvin, vaikka käsi sojotti välillä jonnekkin ihan muualle kuin ois pitäny... (koira osaa, omistaja ei... :D) Keinu suju yllättävän hyvin, kepit sujuu, jos oon ihan hiljaa ja näytän kädellä ja vasta keppien loputtua kehun. Sitten lähetin keppien päästä kiertää hypyn ennen puomia. Jesse haki hypyn, mutta puomille ei sitten meinannut mennä juoksi iloisesti vaan ohi, mutta mentiinhän sitten puomikin ja se viimeinenkin okseri-hyppy kunnialla ja hyppy pomppu bileet siellä! Mentiin sama pätkä toiseen kertaan ja oikeestaan muuta mainitsevan arvoista ei tapahtunut kuin kepit ja puomi, meni nappiin, eli täydellinen nolla rata ja siitä suoraan lähdettiin käymään pisulla.





Toinen rata oli sellainen ''juoksurata'', eli omistaja sai ihan kunnolla juosta, että ehti ohjata koiraa kunnolla. Jessellä oikeastaan ei ollut tässä radassa mitään ongelmia. Tehtiin kerran putkeen ja sitten loppuun otettiin pari kertaa keppi-hyppy-hyppy loppu suora ja siellä loppuun kauheet kehut ja palkat. Jesse taisi myös tehdä omaa historiaa, koska se LEIKKI vetolelulla mun kanssa ennen radalle menoa, mutta radalla koitin palkata sillä ( lopussa siis ) niin namit oli kivempia. Mutta hyvä jos ennen treenei suostu nyt leikkiin, ehkä joskus sen voi palkata nameilla sekä lelulla, ainakin toivossa on hyvä elää.


Ajattelin nyt ilmoittaa, että blogi jää nyt tauolle 2-3 viikoksi, koska koulussa on nyt kokeita, esitelmiä ja tutkielmia niin  pitää niihin keskittyä. Seuraava postaus tulee oleen aika varmasti suhk. pitkä koska siinä on parit viime agi kerrat, ehkä parit tokot ja tietty messarista tai sitten messarista tulee oma postaus. Elikkäs ite oon menossa perjantaina 13.12 Helsinki Winneriin katselemaan, saa tulla moikkaan jos tunnistaa :D Ps. Arvontaa olen kehitellyt, mutta se on tulossa hetikun, lukioita on 50 :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti