17.1.2013

Toivepostaus; Koirarodut Top 3 + perusteluita :)

Aloittelin jo tän kirjoittamisen tuossa marraskuun puolessa välissä, mutta ei kai se mitään haittaa ole :D
Pikku hiljaa voi tänne kirjoitella, lisää, lisää ja yritän saada riittävän pitkän tästä, mutta nyt asiaan...

Minulla on monia suosikki rotuja, ja kaiken kokoisista koirista muutamia rotuja, mm jätti-, suurista-, keskikokoisista- & pienistä roduista. Voisin vaikka sanoa noista me muutamat rodut,
mistä tykkään/ihailen. Jättiroduista mm. Landseer ja Berninpaimenkoira, suuristaroduista mm. Valkoinenpaimenkoira,  Sakemanni ja Suursnautseri, keskikokoisistaroduista mm. Kooikerhondje 
ja Novascotiannoutaja,sekä pienistäroduista shetlanninlammaskoira ja chihu. Mutta silti uskon vahvasti siihen, että en tule omistamaan ainakaan Valkoistapaimenkoiraa, Sakemannia, tai Suursnautseria. 
Lansu ja Berni on muuten todella ihania tapauksia, mutta koko ja käyttötarkoitus on vähän miinusta,  ja varmaan juuri niiden taki en tule omistamaan niitä vältämättä.

Eli itsekallistun keskikoisiin, ja pienempiin (ihanne korkeus itselleni olisi se 35cm- 43cm), koska haluisin, 
että kisaisin mineissä tai medeissä agissa, mutta se ei ole se kaikken tärkein juttu, ehkä semmoinen pikku sivuseikka vain.

Top 3

3. Kooikerhondje
- Tämä koirarotu on yksisemmoinen, minkä voisin hankkia. Ulkonäkö on miellyttävä, sekä luonne kanssa ainoa, mikä ei miellytä on se, että tästä rodusta saattaa löytyä jonkun verran metsästysviettiä. Olen tavannut muutamia tämän lajin edustajia ja ovat olleet todella omaperäisiä ja suloisia tapauksia.

2. Shetlanninlammaskoira,
- Tässä rodussa kiehtoo jokin minua todella paljon, luonne ja koko ovat niin mahtavia.
Sheltti on todella monipuolinen harrastuskoira niinkuin bortsu, kelpie yms. Mutta jos haluaa menestyvän näyttelykoiran, niin sitten sheltti ei ole välttämättä paras mahdollinen siihen hommaan.

1. Novascotiannoutaja
- Olen lukenut tästä rodusta paljonkin tietoa, katsonut petsiestä kyseisen rodun koiria aikuisia sekä ihania pentua <3 Ja novascotiannoutajan kasvattajiakin olen tiiraillut sekä terveys tuloksia yms. Tolleri on sopivan kokoinen, luonnetkin miellyttään todella paljon. Muutaman yksilön olen tavannut ihan kunnolla, ja ovat olleet todella lempeitä olemukseltaan.


Aattelin tähän loppuun tehä jonkun sepustuksen, seuraavasta koirastani jos/kun tulee, mutta siihen menee vielä aikaa. Varmasti pyörittelen silloin näitä kolme rotua siinä. Tietenkin pitää katsoa tollereista ja koikkerista, että olisivat näyttelylinjaisista vanhemmista. Terveet vanhemmat, jonkun verran näyttely tuloksia, 
miellyttävä luonne, hyvä & luotettavan kasvattajan haluisin löytää, jolta sais aina apua koiran kanssa jos jotakin ilmenee ja muuta vastaavaa. 

Seuraava koira tulee mulle harrastuskoiraksi. Ajattelin seuraavan, tai mikä ettei Jessenkin kanssa, mm. Tokoa, Agilityä, Hakua ois kiva kokeilla ja samoin Kaveri koira toimintaa, mutta toko & agi ois meidän päälajit, niinkuin mulla ja Jessellä nytkin.

Tietty tollerilla on tuo koko, että kumpaa menee medeihin vai maksei. Mutta eihän pentuna voi millilleen sanoa aikuiskokoa. Ja nyt olen löytänyt muutaman kasvattajan,
jotka ovat alle 2h ajomatkan päässä, sekä jalostaneet hyvistä vanhemmista pentueita.





2 kommenttia:

  1. Heips! Tolleri on ihana rotu, lempparini noutajista :) Täytyy muuten huomauttaa, että se on kastrointi, ei kasterointi ;)

    VastaaPoista