5.8.2012

Harrastuksiemme esittelyä! :)

Tätä postausta toivottiin ja hiukan jouduitte odotteleen, mutta nytten saatte lukea sen :)
Yritän joka harrastukseen saada molemmist yhen tai kaks kuvaa jos molemmat sitä harrastaa ;)

Agility
Vauhdikas ja aikamonien tuntema laji, keränny paljon suosiota koiraharrastuksen parissa.
Agilityssä kisataan kuka koirakko suorittaa radn nopeiten ja virheettömästi.
Agilityssä on kolme koko luokkaa maksi (yli 43cm), medit (35cm-42,99cm) & minit (alle 35).
Englanninkielinen agility tarkoittaa suomeksi ketteryys. Makseissa on bordercolliet&belggarit suosittuja, ja myös aika varmasti hollaninpaimenkoira, kelpie, aussie, collie yms. Medeissä varmaankin sheltti, cockeri, borderterrieri yms. Mineissä mm. jackrussell, kääpiöpinseri yms.

   
   Puomil                                                           Okseril

Meillä Nellin kanssa ei harrasteta agia sen rakenteen ja iän takia, mutta Jessen kanssa sitäkin enemmän
Jessen kanssa ollaan nytten 2kk harrastettu ihan kunnolla, ehkk seurassa. Meillä kotona on tällä hetkellä 12kpl keppejä, hyppyjä 3-6kpl ja putki, niillä pääsee treenaileen ihan kivasti, itse haluisin ehkä pussin ja jonkun kontaktin kotio, mutta en oikein tunne ketään kuka vois tehdä ;// Ehkä talvella vois kerran pari treenaan pari kaverin kanssa johkin halliin 1h, niin paljohan se ois? Itse kuulumme mineihin. Hypyt on 20cm-35cm ja keposesti menee yli.
Kunnon tavoitetta en ole laittanut muuta kuin että ens vuonna ois kiva päästä kerran epiksiin, sitä ennen hiotaan ohjausta, kontakteja ja omistajan kuntoa :D

Toko
Toko eli tottelevaisuuskoe. Tokossa on neljä luokka astetta alokas- (alo), avoin- (avo), voittaja- (voi)& erikoisvoittajaluokka (evl). Koulutus parantaa koiran ja ohjaajan välistä sidettä, kun niitten pitää toimia tiiminä, eikä yksin.


    Kaukokäskynä maahan                       Sivu 

Mä kiinnostuin vasta tokosta kunnolla, kun Jesse täytti vuoden. Nyt se osaa paikkamakuun 1min, sivun
& seurata mutta se ei ole mitään loistavaa, kun kontakti tippuu välillä. Harjoittelussa liikkeest maahan & noutoa, mikä on aika hyvillä mallin! Nellin kanssa ollaan sitten jonkun verran otettu liikeitä, mutta ei kauheesti. Nelli osaa paikkamakuu 2min-4min (en tiedä tarkkaan), sivulle tulon ja noutamisen. Nyt alotellaan liikkeest seisomaan jääminen, koska se vois olla helpompi kuin maahan liikkeest.
Tähänkään en ole laittanut mitään tavotteit, jos ens kesänä ois molemmil hallus alo liikkeet. eihän niitä puutu kuin kaks vai kolme molemmilt.

Match Show
Match Show eli mätsärit ja voidaan kutsua epäviralliseksi näyttelyksi. Minne saa osallistua seropit.
Perus luokat on yleensä pennut, pienet & isot, lisänä voi olla lapsi&lelukoira, lapsi&koira(alle 12v), junior handler (12v-17v), veteraanit (yli 7v tai yli 8v), x-rotu, sitten voi olla pennut jaettu isoihin ja pieniin pentuihin.

  


Mulla & Jessellä tulee 12.8 1v täyteen mätsäri uran alusta, toivon että pääsis bis kehään asti sen kunniaks ;) Jessen kaa ollaan vuoden sisällä ehditty 24 mätsäriä kiertään ja 12.8 pvän mätsäri ois 25. :D Ja 15 mätsäris ollaan sijotuttu ;) Jesse osas pienestä pitäen keskitty kehässä, mikä on loisto juttu. Melkein kaikki sanoo Jessen valkosist hampaist, lihaksist & siitä sanottiin kerran ku oli jtn +25 astetta niin Jesse tapitti koko ajan eikä näyttänyt et sen ois kuuma. :D Sitten Nelliin Nellin kaa oon käyny 2 kertaa vetkuis ja kerran isoissa&sit kaveri kerran esitti sen vetskuis. Nelli sressaa vaan aika paljon jos iskä jää paikalle, mutta sitäkin on saatu vähennettyä. Nellin tavotteena on karvan kasvu ja lihas jumit pois, sitten Jessen niin päästä tänä vuonna viel bis kehään.


Paimennus


Paimentamiseen käytetään yleensä fci 1 koiria tai jtn paimen mixauksia.
Paimentamisessa koiran pitäisi totella kouluttajan/omistajan käskyjä/pillin vihellyksiä,
ja viedä sinne minne omistaja/kouluttaja neuvoo/kertoo




Me ollaan Jessen kanssa vasta pari kertaa käyty yrittämässä paimentaa nautoja flexin avulla,
kun Jesse innostuu niin helposti. Sitten kun osaa oikee, vasen, stop & komenna, niin sitten vois yrittää vapaana taaas. :D Mutta tästä harrastuksesta ei ole paljoa tietoa saatika kuvia. :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti