18.11.2013

While waiting for the snow, waiting for the end of the dark age

Nyt eletään tätä ''synkkää aikakautta''.
Kun aamulla heräät (arkisin ainakin) ja käyt koiran kanssa aamupissa-reissun on pimeetä, mutta kouluun mentäessä alkaa ilma jo vähän kirkastua. Kun koulu loppuu niin oikeastaan n. 2h päästä alkaa viimestään jo hämärtään. Ainoa päivä milloin kerkiin tekeen kunnolla valosella on perjantait, kun pääsen 12.55 koulusta.
Ja sitten pitäs myös ehtiä/jaksaa panostaa kouluunkin. Ja näin koulusta puheenollen, mitä kokeita on ollut niin niihin oon ollut tosi tyytyväinen paitsi ussaan, kun sain 8+, mutta toivon, että ussan-ope kirjottaa joulutokariin sen kuiteskin ysiksi. Ja sitten harmittaa vielä enemmän, kun sitä oli vain ekas jaksossa ja sit keväällä 3. ja 4. jaksoissa eli tässä 2. jaksossa en voi edes yrittää parantaa sitä.  Tällä viikolla olisi yhteiskuntaopinkoe (ke) sekä matikan koe (pe).

Jessen kanssa ollaan melkeinpä, joka päivä hassuteltu ja tehty jtn pientä hömppäilyä.
Ollaan me myös käyty viime viikon tiistaina ohjatuissa aksatreeneissä sekä
omatoimi toko/arkijuttu treeneissä viime viikon perjantaina.



Agista voisin sanoa pari juttua, mutta tällä kertaa en jaksa alkaa raapustelemaan radanpätkiä mitä tehtiin.
Agissa Jesse otti alkuun vähän nekkuunsa, kun ''peri vihollinen'' oli sen näköetäisyydellä häkistä, vaikka yritinkin suhk. hyvin peittää sen näkyvyyden ulkotakillani. Ennen meidän vuoroa tein vähän seuruuta, perusasentoa ja kontaktia, eli aina, kun otti kontaktia niin namia tipahti.

Ensimmäisellä radalla oikeastaan JESSE TEKI TÄYDELLISESTI, mutta minä mokailin molempien edestä, mm. lähdön. Ja se mistä menin itse ihan ymmälleni oli se, että lähdöstä n. 1m taaksepäin oli Jessen iki-ihana Molly-kiinanharjakoira leikkikaveri, niin Molly yritti Jesseä leikkiin, mutta Jesse vilkaisi vain kerran Mollya sen jälkeen se katsoi vain minua ja keskittyi täysin siihen mitä sanoin/näytin. Kolmanneksi viimeisellä esteellä oli ongelmana se, kun oma vauhti melkein pysähtyi, Jessen vauhti putos samaan tahtin hitaammaksi. Puomilla oli ongelmana se, kun koutsi syötti namia niin Jesse selvästi epäröi vähän siinä kohtaa, kun meidän koutsi on mies. Mutta siis koutsi sano, että koira toimii tosi hyvin nytten, että itse pitäs alkaa kasvattaan kohta omaa vauhtia sekä lisää ohjaustreeniä molemmille vaan :) Sen jälkeen lähdettiin reiluks 5min ulos käveleen pihalle.

Meidän tultua pihalta niin saimme heti mennä tutustumaan seuraavaan radanpätkään.
Oikeastaan radalla oli tasan kaksi ongelma kohtaa ja ne oli este numero 5. ja 7.
5. esteellä piti mennä putkeen, joka meni puomin alta. Niissä Jessen kans pitää olla tosi tarkkana varsinkin, kun viimeks samasta putkesta mentiin puomille ja nyt samasta putkesta (eripääty) niin mentiinkin putkeen,
eikä puomille. 7. esteellä oli kepit, joille oli omasta mielestä tosi vaikea keppikulma. No rata meni oikein puhtaasti esteelle 5. asti, missä kävi sillain, että koira meni puomille, otettiin uudestaan ja se meni paremmin, jonka jälkeen hypyn kautta kepeille, jonne se haki ihan sika makeesti ja suoritti ne loppuun asti hyvällä temmolla. Mentiin vielä toiseen kertaan koko rata ja tällä kertaa ei mitään ongelmia, kepitki yhtä puhtaasti. Hyvä nolla siis :) Koutsin kommentit '' Jesse haki tosi mahtavasti kepit, tuolla näytöksellä kisoihin vain''. Itse tokaisin, että alkutalvesta olisi tarkoitus. Ja sirutuskin saadaan hoidettua maanantaina, kun Jesse saa sirun silloin :) Mutta vihdoin alkaa tuntua siltä, että Jessekin alkaa nauttiin todella tästä ja edistymään.



Tokosta ei oikein oo muuta sanottavaa, kuin se, että jonkun verran Jesse yritti nylkyttää alkuun Elmeri-kultsipentua ja komentoja ei ottanu kuuleviin korviinsakkaan. Mutta sitten, kun alettiin treenaan niin se oli oikein pätevä poitsu, keskitty ja teki hyvin. Tällä kertaa harjoitteltiin vähän seuraamista hölkkä vauhdissa ja se suju yllättävän hyvin, sekä vähä pitkästä aikaa seisomista, sekä ihan perus seuraamista+perusasentoa ja parit luoksarit. Ja loppussa 1m päästä istu-maahan-istu sarja ''kaukkareina'', joka meni nappiin ja siihen lopetin treenit tällä erää :)

Viikonloppuna ei tapahtunut oikein mitään maata mullistavaa paitsi lauantaina Jesse kävi vähän pellolla ottamassa muta/kakka nautintoa, jonka seurauksena joutu pesulle, sekä ajamassa lenkin lopuksi jänistä, mutta tällä kertaa oli n. 1-3min kadoksissa ja lopulta tuli erittäin nöyrästi luokse taisi tulla neljännellä huudolls takaisinpäin. Näytti tajuavan, että oli ollut tuhmeliini. Nellin kanssa kertailtiin jälleen vanhoja temppuja vain :) Sekä opetin Nelliäkin leikkiin kunnolla veto-leikkiä, jonka tajus aika hyvin, mutta huomaa, että ei tarraa alusta asti kunnolla, niinkuin Jesse ja sitten, se menee siihen, että se pakittaa ja riehtoo vaan taaksepäin itseään, eikä ns. raivolla sivuille :D

Tomera vahtikoira ;)

Nyt oon päättänyt, kun meillä alkaa agista tauko, kaiketi joulukuun 10. tai 17. päivä ja jatkuu omasta mielestä 7.1.2014 niin siinä ois hyvä pitää 3-4 viikon tauko. Tai sillain, että korkeintaan vaikka joulupyhien välissä kävis tekeen pekolassa, jotkut kivat toko/agi treenit vaikkapa :)  Sais samalla molemmat ihan kunnolla latailla akkuja sekä vain olla, koska seuraava kunnon tauko on vasta varmaankin huuhti-toukokuun vaihteessa.



Nelli 9,5 vuotta 57,4kg/70cm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti