17.3.2013

Tokotreenit 16.3 & Näytsitreenit 17.3

Toko

Kirjoittelen nyt ennen treenejä muutamia ''pikku tavoitteita sinne'' ja tässä ne ois:

Jesse,

- Kaikki liikkeet käydä kerran pari ainakin läpi, hyppyä ja luoksepäästävyyttä lukuunottamatta.
- Tehotreenata paikkamakuuta sekä liikkeestä maahan/seuraaminen.

Nelli,

- Saada ravi onnistuun ''häiriössä''
- Saada muutenkin kaikki temput, toko yms, toimii häiriössä
- Tehotreenata seuruuta, perusasentoa & paikalla oloa.

Aloitetaan Jessestä. Kaikki liikkeet käytiin läpi, oikein kivalla motivaatioilla tuo teki ja pakko hehkuttaa,
että nyt alkaa se seuraaminen sujuunkin häiriöttä sekä häiriössä, tosin lumessa makaaminen ei niinkään.
Mutta eiköhän se oo riittävä jos se sen n. 1min pysyy kylmässä maassa oleen, koska en itsekkään istuis/makais khyllä siinä mielellään :) ja josko sit keväällä/kesällä/syksyllä treenais ahkerammin sitä
ja jos vaikka kesän aikana mölleihin sit pääsis :) Jesse sai oikeastaan suurimman osan ajasta harjoitella hiljaa olemista sivussa, kun teen Nellin tai jonkun muun kanssa jotain.

Ens kerralla ois tarkoitus mennä vain Jessen kanssa, niin sit sais enemmän hyödytetty häiriötä, kun tällä kertaa Nelli sai eniten tehä häiriössä. Ja tehotreenattu ei oikeastaan noita kumpaakaan :D Ehkä eniten treenasin seuraamista ja sen jälkeen maassa oloa ihan lyhyitä aikoja.

Nellin kanssa saatiinkin vähän enemmän aikaseks. Ravi onnistu hyvin tosin herkästi nosti laukkaan sen, elikkäs pitänee jatkaa samaa harjoitusta, että ravaa, ei peitsaa, ei laukkaa yms. Sitten luoksari tehtiin, joka meni erittäin hyvin tosin vauhtia vois hidastaa inasen aikasemmin. Temppuja tehtiin muutamia mm. kuole, kieri, tassu yms. Sit perusasentoa treenailtiin, muutaman kerran 1m-3m tiivitä seuraamista ja sit muutaman kerran 30s paikalla oloa.

Sit loppuun sain kokeilla Am.Akita Urosta jolla oli ikää 5kk, aivan hurmaava nuori herra ;)



Näyttelytreenit

Tänne otin Nellin mukaan, kun Jessellä ei oikeastaan ole mitään kunnolla harjoiteltavaa, ehkä ainoana hampaiden katsominen. No Nellin kanssa kävin eka 20min pissa/kakka lenkin, tosin se meni sillain nuuh nuuh, ei kiinnosta asenteella.

No päästiin sisälle asti ja hui siellä oli meidän lisäksi 9 koiraa, (mm. muutama spanieli, muutama villakoiria
ja sitten muutama muukin rotu) Nelli seiso aika hyvin, aina joutu jompaa kumpaa takajalkaan asetteleen vähän/korjaan. No aluksi seisotus sit ravi, rävi meni muuten hyvin, mutta edessä oleva ?arka? hovawart näytteli hampaita ja murise Nellille, onneksi Nelli ei tainnu tajuta sitä, että se murisi sille :D
No ne meni hyvin, kunnes ''tuomari'' tuli kätteleen mua ja sitten hiplaan Nelliä, no Nelli oli sillein ''jejeejje''
ja meni kyljelleen piehtaroimaan, no ainakaan ei paljoo hävettäny, mutta khyl se meni sit loppujen lopuks
ihan hyvin kai?. Sit mentiin pujottelua toisten koirien ohi, koska monella oli ongelmia, jos joku tuli/oli lähellä siinä vaan. Sit sen jälkeen varmaan 15min sai ite tehä ravia, seisotusta tai tokoa kuten minä, koska se otti pienet koirat vuoronperään pöydälle. Nellin kans muutamat ravit sit vähän perusasentoa ja seuruuta siinä kivassa pikku tilassa. Sitt loppuun mitattiin Nelli n. 70cm eli turkki on hämänny muo aika paljon,
kun oon ite mitannu sen 75cm, ja sirua katottiin mut se ei löytänyt sitä. Joten kysyin heti mutsilta autossa,
et onks Nellillä sirua, ja ei ollut joten saapi Nelli semmoisen kevään aikana sitten, kuten Jessekin :D

Ens viikolla ohjatut aksa treenit jää ripari tapaamisen takia välistä, mut ajattelin, et kävisin kaks kertaa vetään semmosent tehokkaat 30min treenit, kun kaveri kerta lainas avainta sinne. Ajattelin ite aluks keskiviikkoa ja perjantaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti